Mamikon not dead

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Re: Noki's Caucasian Studio

Post autor: Nokimam »

Tak! Kamień pogromca malarzy! Cos okropnego! Ale w sumie mi sie podoba efekt :)
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

strasznie płaski wyszedł Ci niebieski, i brody jakoś nie poziomowe
zrób coś z tym :!:

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Stara moja praca, malowane 2 lata temu, odświeżyłem specjalnie zdjęcia bo pamiętam że model był tak spoko(jak na mnie) pomalowany że uważałem że to była moja najlepsza jak dotychczas pomalowana figurka a zdjęcia tego nie oddają(stała wymówka haha ) ;)
Obrazek
Chyba styl mojego malowania się zmienił trochę od tamtych czasów haha ;)
Podoba się? ;)
Zapowiadam masę nowych prac bo wracam po(i w ciągu haha) chorobie i mam nadzieję że wspomożecie mnie jakimiś opiniami po przerwie [-o< :mrgreen:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dawaj nowe rzeczy. Teraz masz czas, no to do roboty :!: :mrgreen: :wink:

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Godzinkę wolnego czasu spożytkowałem następująco:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Opinie? ;)
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Ciekawa opcja na kolorystykę plagusów, choć totalnie odmienna od mojej to bardzo mi się podoba :) Fajna skóra, kosa (zapewne od zombiaków ?) i rogi :) Jedyne co mi nie do końca pasuje do tego modelu to podstawka, zbyt słodka jak na demona chaosu (ale oczywiście ładnie zrobiona) :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Fajny =D>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Ale styl malowania nie zmienił się. To nadal jest bardziej impresja niż realizm;)
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

No tak.. Nie podobny do nurgla występującego w naturze... A no tak, nurgl jest wymyślony hahahah. Nie no zgadzam sie, to wyżej to tylko żart :) Ale nie do końca rozumiem czy to komplement czy nie także jak moge prosić- wyjasnij :)
Pozdrawiam i dzieki wielkie za odzew Panowie :))
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Abstrahując od figsa, który jest po prosu brzydki, jestem tym razem na nie, Noki. tak jak wyżej uważam, że jest to zbyt impresjonistyczne, tutaj akurat w niezbyt dobrym tego słowa znaczeniu. Nie bardzo mi leży zarówno kolorystyka, jak i sposób malowania. Nie wiem, nie pasuje mi ta praca jakoś #-o ...

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Masz racje Greg, czasem chyba potrzebna jest taka słaba praca zeby sie bardziej postarać przy następnej chociaż nie moge sobie odjąć tego ze i przy tej sie starałem tylko mi po prostu nie wyszło haha :)
Dzieki za opinie i pozdrawiam :)
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Z tłumu dobiega ...

"my chcemy gładkich przejść ,my chcemy gładkich ..." :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Malujesz operując bardziej plamami niż techniką "standardowa", jesli przez standard rozumiec malowanie starannie powierzchni z rozjasnieniami i cieniami. Nie mowie ze to zle, jesli ci to odpowiada to przeciez o to chodzi.
I to mialem na mysli, ze styl ci sie nie zmienil - tak bylo na czempionie, tak jest i na tym plagusie.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

:x
Ostatnio zmieniony 20 gru 2014, o 16:49 przez Nokimam, łącznie zmieniany 1 raz.
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

bardzo przyjemny goblinek!

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

Goblinek i Squig to totalna zmiana Twojego stylu. Ale tak trzymaj! Wcześniej był bałagan i paćkanie.

Krasnale nieco gorsze, ale też mi się podobają.

Czekam na więcej prac w takim stylu.

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Moim zdaniem goblin na wilku jest sto razu lepszy i ja bym nie zakreslal całego mojego malarskiego dorobku tymi 4 pracami. Zdarzały mi sie chaotyczne modele ale wydaje mi sie ze nie zawsze bałagan u mnie dominuje. Ale to tylko moje zdanie :) Dzieki za opinie :) Pozdrawiam:)
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Bardzo ładne prace =D> =D> =D> . Wg mnie krasnale wcale nie są gorsze. Odbiór kraśków imho osłabia bardzo kiepskie czerwone pióro na kapeluszu. Narąbałeś tam za grubo farby i żadnych cieni/rozjaśnień. Świetnie wyszły ruda broda i włosy thunda, skóra także ekstra, choć dość ciemna. Generalnie prace o niebo lepsze od poprzedniej...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Noki goblin, squig i dwa krasie to jest to. Jedyne co mógłby się czepnąć to rozjaśnienie pióra w czapce kraśka z wyciorem.
Zacnie wykonana faktura drewna w przypadku łoża. Przyznam, że jakbyś ty tego nie wklił to bym nie powiedział, że Twoje ;]
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

No fakt - goblin na wilku był całkiem spoko. Ale zdażały Ci się takie wyskoki, jak na przykład ten Nurglita parę postów wyżej, albo ten wielki Squig (szaman był dużo lepszy). Po prostu wolę schludne i czyste malowanie. Takie mniej impresjonistyczne ;)

ODPOWIEDZ