Pare noobowskich pytań v2

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Re: Pare noobowskich pytań v2

Post autor: marcus_cheater »

Ataki dotyczą walki wręcz. W fazie strzelania model może wystrzalić tylko raz z posiadanej broni (chyba że napisano inaczej)- w przypadku ledów 1 wystrzał to K6 pocisków.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

W Army Booku jest wyraźnie napisane jak działa strzelanie leadów.
Polecam lekturę ;)
Wisła Kraków.

Lenczek
Mudżahedin

Post autor: Lenczek »

Sevi pisze:W Army Booku jest wyraźnie napisane jak działa strzelanie leadów.
Polecam lekturę ;)
no czytalem wlaśnie, ale ta angielszczyzna :*
marcus_cheater pisze:Ataki dotyczą walki wręcz. W fazie strzelania model może wystrzalić tylko raz z posiadanej broni (chyba że napisano inaczej)- w przypadku ledów 1 wystrzał to K6 pocisków.
Dzięki wielkie :D czyli mając np, 4 leadbelcherów rzucam 4x k6 i mogę mieć nawet 24 strzały :D Już mi się podobają do zamiatania śmieci :D

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Lenczek pisze:czyli mając np, 4 leadbelcherów rzucam 4x k6 i mogę mieć nawet 24 strzały :D Już mi się podobają do zamiatania śmieci :D
Niestety tak fajnie jest tylko w teorii, ale testuj ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

ano właśnie, bo okaże się, że 4 to za mało, żeby ogarniać te śmieci ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Czasem się okazuje że 6 to mało :D
Wisła Kraków.

Lenczek
Mudżahedin

potraficie dodaj otuchy :D serio :P

To co jest nadaje do ogarniania śmieci ? morunfangi ? Ale one drogie...;/

Awatar użytkownika
ogrmasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ogrmasta »

W teorii jest fajnie - z 4 ledów możesz mieć 24 strzały albo... 4 :)
Do zamiatania śmieci - moim zdaniem 3 ogrów z dodatkową bronią. Ewentualnie firebelly z zionięciem: podchodzisz od flanki i zioniesz z templata.
Szkoda mournfangów do zamiatania śmieci - oni powinni zamiatać regimenty (wpadasz od flanki).
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Zawsze możesz wystawiać dwójki mournow

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Trójka ogrów z AHW jest świetna do takich działań :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
lahire12
Chuck Norris

Post autor: lahire12 »

Do zamiatania masz kotka :D
Czy to żer, czy to wróg.
Żelazobrzuchy dadzą radę.
Najpierw pobijemy,
A potem to zjemy.

Lenczek
Mudżahedin

Odnośnie Leadbelcherow mieliście racje :D nadaja się do zamiatania, ale chyba w kuchni :d

Co gorsza, druga gra z rzędu i irongatsi mi się nie sprawdzają.....zanim zaatakują to sporo ich pada....chyba powinienem dać tam butchera z magią jelit.... dam im regenke i +1T albo coś innego żeby zwiększyć ich przeżywalność......

A maneatersi z poisonem i snajperem tak samo slabo mi się spisują....teraz zobacze ze zwiadem i stubbornem :D

znając życie ja źle ich wystawiam albo coś źle robię i dlatego się nie sprawdzają.... atak na budynek albo kitranie ich za górką za wiele nie daje :D

Awatar użytkownika
lahire12
Chuck Norris

Post autor: lahire12 »

Manitersi z sniper poison to jedna z najlepszych możliwości są oni do wyciągania bohaterów
Czy to żer, czy to wróg.
Żelazobrzuchy dadzą radę.
Najpierw pobijemy,
A potem to zjemy.

Lenczek
Mudżahedin

lahire12 pisze:Manitersi z sniper poison to jedna z najlepszych możliwości są oni do wyciągania bohaterów
zgadza sie, ale na małe pkt ~1600 średnio mi się sprawdzają...często nie miałem gdzie strzelać.... DE zagrali jakoś dziwnie, bez BSB i na jakimś dziwnym czymś co całemu oddziałowi dawało impakty, save'a dobrego... jakiś taki ołtarzyk, a na nim stała Witchka jakaś co mnie biła aż miło.... nie pamiętam nazwy, ale oddział 8 ironów + bsb + firebelly zmieliły aż miło.... stąd mój pomysł żeby dać tam maga i podrasować ironów +1T i dać im regenkę.

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

akurat trafiłeś na coś czego nie uszczuplisz przed walką wręcz to jest dla nas kicha, pierdyliard ataków z przerzutami+poisony, przerzuty To wound. Bonus do T za dużo nie da bo poisony i tak ranią automatycznie jedynie regenka ale na 1600pkt to wg mnie ciężko, najlepiej to omijać, szczególnie że mają frenzy albo od boku wjechać mournfangami lub ubić Wiczke na kotle. Łatwo się mówi w teorii :lol2:
Obrazek

Lenczek
Mudżahedin

Odoamar pisze:akurat trafiłeś na coś czego nie uszczuplisz przed walką wręcz to jest dla nas kicha, pierdyliard ataków z przerzutami+poisony, przerzuty To wound. Bonus do T za dużo nie da bo poisony i tak ranią automatycznie jedynie regenka ale na 1600pkt to wg mnie ciężko, najlepiej to omijać, szczególnie że mają frenzy albo od boku wjechać mournfangami lub ubić Wiczke na kotle. Łatwo się mówi w teorii :lol2:

ufff...nawet nie wiesz jak bardzo mnie uszczęśliwiłeś :D już myślałem, że to ja kompletna (_X_) jestem i źle zagrałem, ale widzę, że nie tylko ja mam z "tym czymś" problemy :D

EDIT.
Pytanie troche z innej beczki, ale nie chce zaśmiecać......
Czy ktoś widział gdzieś w sklepie karty magii do Ogrów ? Przeszukałem już chyba wszystko...

Brygu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brygu »

Lenczek
Mudżahedin

ZERO w magazynie :D juz tam sprawdzalem :D

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Teraz najłatwiej je chyba na allegro wyhaczyć. Wszystkie armijne karty magii są sprzedawane w ilościach limitowanych i później ich nie dodrukowują.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Lenczek
Mudżahedin

Afro pisze:Teraz najłatwiej je chyba na allegro wyhaczyć. Wszystkie armijne karty magii są sprzedawane w ilościach limitowanych i później ich nie dodrukowują.
ehh czyli albo przepłacać na allegro, albo samemu coś zrobić...inne wyjścia nie widze....

ODPOWIEDZ