[Katowice; 02.03.]EURO w RUDYM GOBLINIE

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: [Katowice; 02.03.]EURO w RUDYM GOBLINIE

Post autor: QQrydza »

Swoje "ogarnianie" udowadniacie na razie tym, że powstana potworkowe armie na tysiacy maszyn i zwycieżą niczym w bitwie tysiąca dział - sorry, ale zajeżdzacie fluffem, a nie znajomością mety

Sergiusz +1

Bartek - typowy pachoł

ograniczenie maszyn spoko, zyrosow zdecydowane nie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Andrzej, nie ogarniasz tej gry.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Laik pisze:Andrzej, nie ogarniasz tej gry.

:D :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

-Qc- pisze:
Heretic pisze:Turniej jest nasz. Problem w tym, ze jeżeli nie pytam innych, a ustalam zasady arbitralnie to jestem nazywany przez swoich kolegów z klubu faszystą i despotą. Turniej jest dla graczy. Podejmę decyzje, ale chce znać zdanie innych. Prawdopodobnie choć niekoniecznie się do niego zastosuję.
gdyby nie to ze wszystkie compy na male punkty robisz tak, że WoCh jest na nich overpower, to by sie nikt nie czepiał.

Przesadzasz. Woch jest po prostu dobry na małe pkt. Nie robię cięć pod siebie. Niefajny zarzut. :|

Panowie zacznijmy dyskusję, a nie flejm z mixem personalnych wjazdów.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Laik, ty sam siebie nie ogarniasz.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Obrazek
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

co poradze ze armia cała stubborn w 24" z wardem na strzelanie i magię w 12" z 6 maszynami, 4 odginaczkami strzlejacymi, i kuszami + strzelbami na lekkie oddziały robi na mnie wrazenie
jedynie co to te wszystkie inne zabawki nie mieszcza sie bo są drogie
Ostatnio zmieniony 22 lut 2014, o 21:29 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Fluffy, nie chcę Cię urazić, ale jak na mój gust, to w tym temacie wypowiadają się w większości osoby grające może nie dłużej, ale na pewno częściej i generalnie wiedzące o obecnej mecie więcej od Ciebie. Także sugerowanie przez Ciebie, że "nie ogarniamy" tej gry, jest trochę nie na miejscu ;)
Przepraszam, zapomniałem że rozmawiam z ekspertem co zagrał już co najmniej kilkanaście bitew z dwarfami i dogłębnie poznał ich podręcznik.
Strasznie mi się tez podoba udowadnianie celowości cięć bliżej nieokresloną znajomością mety. Podręcznik wyszedł tydzien temu, wpływ na mete widac od kopa, a i ekspertów jak grzybuf po deszczu... Chętnie poczytam tez wypowiedzi o dominacji dwarfów na stołach i licznych wygrywanych przez nie turniejach :mrgreen:
Żyj dalej w swoim świecie Andrzej. Nie ogarniasz.
co poradze ze armia cała stubborn w 24" z wardem na strzelanie i magię w 12" z 6 maszynami, 4 odginaczkami strzlejacymi, i kuszami + strzelbami na lekkie oddziały robi na mnie wrazenie
jedynie co to te wszystkie zabawki nie mieszcza sie bo są drogie
Lol. Przepraszam, mam naprawdę ogromny szacunek do Ciebie, Zaf, nie rozmieniaj tego na drobne "myślowymi eksperymentami" z krasiami. Najlepiej złóż krasiową rozpę i zagraj z kimś ogarniającym i kompetentnym.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

zrobie to może nie na tym turnieju, chciałbym przetestować moje przemyslenia co do tego podrecznika może pogram z kimś ogarniajacym jak Heretic, Suchy, Laik ...

albo Solo ;)
Ostatnio zmieniony 22 lut 2014, o 21:33 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Super, powodzenia. Po grze, a najlepiej kilku, porównamy spostrzeżenia :wink:

Pozdrawiam

QQrydza
Prawie jak Ziemko

ZAf - ward jest na magic missle. i tyle w temacie, death to jedzie jak chce jak nie wejda niszczary

I co Ci po stubbornie na ledwie 60 - 70 modelach z niklym save'm

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Dobra podaje się - grajmy bez ograniczeń
Widzę ze naprawde musicie na własnej skórze zobaczyć że te nowe dwarfy wcale nie są słabsze od poprzednich
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Przedtem można było popchnąć klocek do cc a teraz nie, znaczy nie widzisz w tym różnicy ?
Przecież to wszystko zmienia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

@Andrzej
Cos w tym jest, nie zmienia to jednak faktu ze nie ogarniasz tej gry i chcesz tworzyc ograniczenia na podstawie niczym niepopartych teorii.

Kraznoludy stracily wiele, maja pare fajnych opcji ale wszystkie one kosztuja i nie da sie nic imba zlozyc.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Problem z dziwnymi rozpiskami rozwiązałby zakaz proksów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Problem z dziwnymi rozpiskami rozwiązałby zakaz proksów.
To tez średnie stwierdzenie, nikt normalny nie wywali ośmiu stówek na sześć żyrosów bez sprawdzenia czy da się tym coś osiągnąć i bez wglądu w ostateczny draft euro..

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

co to za dupny argument kartoników? że strach nie ograniczać bo sie kartoniki obok kukułek pojawią. od tego są worki przyklejone do stołów żeby wszelkie paprochy w nich lądowały a nie śmieciły stołu. hobby kosztuje bla bla bla. . .
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jankiel pisze:Problem z dziwnymi rozpiskami rozwiązałby zakaz proksów.
+1 .Mnie zaimponował mocno jeden kolega z SS grający HE - którego zapytałem na jakimś turnieju "czemu nie masz Feniksa??? " - a on na to : " bo jeszcze nie kupiłem i nie pomalowałem! "... chcesz testować nowe figurki - od tego jest UB. Jak by był faktyczny zakaz proxów na turniejach nie było by takich dyskusji a i gra byłaby przyjemniejsza... a tak 50 % armii składa się z jakiegoś szajsu pomalowanego kupą ....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Podoba mi się ta dyskusja. Z jednej strony gracze krasi którzy twierdzą że bez kowadła nie da się szarżować, z drugiej ludzie którzy boją się potwornych build'ów na ośmiu maszynach. O dziwo, bliżej mi do tych drugich. Uważam, że limit 4 maszyn i pula np. 4 gyrocopterów ma sens. Nie uważam żeby takie ograniczenia redukowały potencjał tej armii, chyba że ktoś mi pokaże rozpiskę która będzie wymagała tych 6 gyrocopterów.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Zostaje ograniczenie war machines 0-4.

Ze względu na to, że nowy book wyszedł tydzień temu i wiele osób ma parcie, żeby nowy podręcznik testować, dopuszczam proxy żyrków. Puste podstawki, kartoniki, modele apachów :) będą ściągane ze stołów. Załatwcie sobie np. 4 pegazy ., a te żyrosy które macie pożyczcie koledze ze stołu obok, któremu brakuje jednego lub dwóch. Przynajmniej będzie jednolicie.

Z tego co widziałem to nie będzie większego problemu, bo i tak gracze dwarfów deklarują, że nie będą grali na 6-iu żyrosach.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

ODPOWIEDZ