Rozpiski Szczurze
Moderator: Hoax
Jezeli chcesz wygrac to na male puntky jest jeden unit ktory niszczy system - sa to gutersi w liczbie maxymalnie dopuszczonej przez draft z flamingiem jezeli spodziewasz sie na turnieju VC (goly chieftain general bsb z flamingiem) - chyba ze nie ma amgicznych szmat to zapomnij ze cos pisalem
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
No właśnie myślałem o guttersach, jak by było wesoło, gdyby wyskoczyli zaraz po rozstawieniu i sobie potruli trochę;) Szczególnie, jak będzie niewiele jednostek;) Jedna, druga i koniec;) Tylko nie mam ich, aż tylu, ale może uzbieram;)
Szmaty raczej można. Ale chyba Generała i BSB w jednym już nie, więc na nim szmatka odpada;) Wydaje mi się też, że nie można BSB zamiast generała brać, chyba że jest jakiś wyjątek dla tego draftu:)
Jest w zasadach jakiś limit na liczebność oddziału guttersów, skirmisherów, czy tylko w armybuilderze jest jakiś błąd? Nie puszcza mi powyżej 15.
Szmaty raczej można. Ale chyba Generała i BSB w jednym już nie, więc na nim szmatka odpada;) Wydaje mi się też, że nie można BSB zamiast generała brać, chyba że jest jakiś wyjątek dla tego draftu:)
Jest w zasadach jakiś limit na liczebność oddziału guttersów, skirmisherów, czy tylko w armybuilderze jest jakiś błąd? Nie puszcza mi powyżej 15.
max 15 moze ich byc. starczy
Do tego dobierz co lubisz i wygrywaj
Do tego dobierz co lubisz i wygrywaj
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
A jest, rzeczywiście, znalazłem;)
Stormów bym dodał do nich;) Może z szmatką +1 do LD i inżyniera ze scrollem, żeby jak co zrzucić czar, jakby ktoś niecnie, chciał kanalarzom złego zrobić;)
Stormów bym dodał do nich;) Może z szmatką +1 do LD i inżyniera ze scrollem, żeby jak co zrzucić czar, jakby ktoś niecnie, chciał kanalarzom złego zrobić;)
1 Warlock Engineer @ 125.0 Pts
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
22+1 Stormvermin @ 201.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician; Fangleader
Standard of Discipline [15.0]
15 Gutter Runners @ 270.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
Models in Army: 37
Total Army Cost: 596.0
Zabawne, ale co zrobisz z czymś takim?:
Guttersi zlecą w pierwszej turze a stormy najpóźniej w 3Mage @ 145.0 Pts General; Magic Level 2; Lore of High Magic; Ruby Ring of Ruin
5 Ellyrian Reavers @ 95.0 Pts Spear; Normal Bow
5 Ellyrian Reavers @ 95.0 Pts Spear; Normal Bow
14 Archers @ 140.0 Pts
Eagle Claw Bolt Thrower @ 70.0 Pts
Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 27
Total Army Cost: 595.0
Let the River of Blood flow...
Orła i bolta nie można razem, ale w sumie pewnie nie tu sens tej kontrrozpiski;)
No ładna do rozstrzelania przeciwnika;) Tylko pytanie, kto zacznie wcześniej;) Bo jak guttersi, to szanse się im zwiększają;) A szanse, by zacząć pierwszym mają większe, bo rozstawią się szczurki szybciej;)
No ładna do rozstrzelania przeciwnika;) Tylko pytanie, kto zacznie wcześniej;) Bo jak guttersi, to szanse się im zwiększają;) A szanse, by zacząć pierwszym mają większe, bo rozstawią się szczurki szybciej;)
Eh stary - gutersi w ture pacyfikuja ze strzelania dowolny wybrany oddzial. wychodza od krawedzi i od razu zamiataja bolca, znajac zycie tak ustawieni ze potem grzecznie po kolej reszte, nie mowiac o tym ze w CC klada kazdy element tej rozpiski HE poza arczerami od przodu - ktorych dobija sztromy ktore grzecznie wyjda w 3-4 turze Imo - łatwo :*
- daszkowy10
- "Nie jestem powergamerem"
Skaven 1700 na WE
1) Szary Prorok- 310pkt
- skalam
- Opal amulet
- e. rod
2) Wodzu BSB - 122pkt
- Storm Banner
- hala
3) Assassin - 170pkt
- pot. str.
- płaczące ostrze
4) Inżynier (1lvl) - 110pkt
- skraplacz
- DS
6) 42x slave - 86pkt
- muz
7) 30x ClanR - 139pkt
- muz
- shield
8 ) 20x Posłańcy nocy - 200pkt
- kruszarka
9) 2x5 g.rats + 2x p.master - 46pkt
10) WLC - 90pkt
11) Abomka + spike - 250pkt
12) 2x5 G. runners - 180pkt
- poison
- proce
Wyszło troszkę ponad 1700pkt. Nie ma to znaczenia, gdyż gramy relaksującą domówkę :]
Przeciwnik bd dysponować:
- babolem na 4lvl LoLife
- 30/40 łuczników
- min. 6xtreekin (moja zmora >.<)
- orzeł lub 2
- 16 / 20 driad
Jakieś pomysły na treekiny? Nie korzystałem jeszcze z usług assassina, więc nie wiem ile może zdziałać. Plan zakłada wjechanie assassem na flankę albo tył treekinów w asyście slavów i g. ratów
1) Szary Prorok- 310pkt
- skalam
- Opal amulet
- e. rod
2) Wodzu BSB - 122pkt
- Storm Banner
- hala
3) Assassin - 170pkt
- pot. str.
- płaczące ostrze
4) Inżynier (1lvl) - 110pkt
- skraplacz
- DS
6) 42x slave - 86pkt
- muz
7) 30x ClanR - 139pkt
- muz
- shield
8 ) 20x Posłańcy nocy - 200pkt
- kruszarka
9) 2x5 g.rats + 2x p.master - 46pkt
10) WLC - 90pkt
11) Abomka + spike - 250pkt
12) 2x5 G. runners - 180pkt
- poison
- proce
Wyszło troszkę ponad 1700pkt. Nie ma to znaczenia, gdyż gramy relaksującą domówkę :]
Przeciwnik bd dysponować:
- babolem na 4lvl LoLife
- 30/40 łuczników
- min. 6xtreekin (moja zmora >.<)
- orzeł lub 2
- 16 / 20 driad
Jakieś pomysły na treekiny? Nie korzystałem jeszcze z usług assassina, więc nie wiem ile może zdziałać. Plan zakłada wjechanie assassem na flankę albo tył treekinów w asyście slavów i g. ratów
- daszkowy10
- "Nie jestem powergamerem"
Teamy jakoś mnie nie przekonują. Sama konieczność trzymania ich przy regimencie i ruch lub strzał nie zapewni im przetrwania choć jednej tury Ostatnio wystawiłem ww ekipę właśnie w tym celu i niestety, poszła się...
Bras Orb + skok też odpada. Przeciwniczka jest uczulona na skaczących Inżynierów :p
Dlatego pomyślałem o Assassinie.
Co do samego combatu: Assasin vs treekin - jeśli assassin jest w kontakcie z 1 treekinem i zada np 3 rany, to mogę je rozdzielić po całym oddziale przeciwnika (chodzi o sytuację w której assass jest wyposażony w weeping blade)? Jeśli nie to nie wiem czy branie tego itemu jest opłacalne na monstery.
Bras Orb + skok też odpada. Przeciwniczka jest uczulona na skaczących Inżynierów :p
Dlatego pomyślałem o Assassinie.
Co do samego combatu: Assasin vs treekin - jeśli assassin jest w kontakcie z 1 treekinem i zada np 3 rany, to mogę je rozdzielić po całym oddziale przeciwnika (chodzi o sytuację w której assass jest wyposażony w weeping blade)? Jeśli nie to nie wiem czy branie tego itemu jest opłacalne na monstery.
Rozpa na 1200, co o niej sądzicie? Postawiłem na trzy zestawiki kanalarzy;) Trzymać na verminach storm banner, jeśli może też zaszkodzić mojemu oddziałowi specjalnemu?;) A na BSBku flame, czy inaczej?
1 Grey Seer @ 265.0 Pts
General; Magic Level 4; Miscast Table
Dispel Scroll [25.0]
1 Chieftain @ 88.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Warplock Pistol [8.0]
Banner of Eternal Flame [10.0]
3x5 Gutter Runners @ 90.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
1 Hellpit Abomination @ 250.0 Pts
Warpstone Spikes
22+1 Stormvermin @ 229.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician; Fangleader
Storm Banner [50.0]
33 Skavenslaves @ 74.0 Pts
Slave Musician
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
1 Packmasters
Models in Army: 78
Total Army Cost: 1200.0
wex 1x15 a nie 3x5
Przegrywanie CC nie jest szczurza domena!Janus pisze:i dorzuc assassina z korona:)
Czemu 1x15? Nie lepiej jak będą bardziej mobilni i zwiększoną szanse, że choć jeden oddział się od razu pojawi w drugiej turze?-Qc- pisze:wex 1x15 a nie 3x5
Assasina właśnie wyeliminowałem, a dałem w jego miesce chłopaków;)
paniki