Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Piłka nożna

Post autor: smiejagreg »

Murmandamus pisze:Lewy, Błaszcz won z kadry i mamy szansę awansować jak postawi się na młodych i zdolnych.
Jakieś typy :?: :wink:

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Galharen pisze:znowu grupa śmierci... :(
to nie jest grupa śmierci, grupa śmierci jest wtedy jest kilka dobrych zespołów a wyjść może np. jeden, w naszej grupie jest tylko jeden mocny zespół i nie jest to Polska.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

przelas pisze:
Galharen pisze:znowu grupa śmierci... :(
to nie jest grupa śmierci, grupa śmierci jest wtedy jest kilka dobrych zespołów a wyjść może np. jeden, w naszej grupie jest tylko jeden mocny zespół i nie jest to Polska.
Jak patrzę na ostatnie eliminacje to mam wrażenie, że każda grupa, w której znajduje się Polska, jest grupą śmierci. :lol2:

Szczerze mówiąc to mieliśmy takiego farta, że byliśmy gospodarzami Euro 2012, bo inaczej nie zagralibyśmy w tym turnieju, a tak podtrzymaliśmy tradycję grając mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor. #-o Nie sądzę żebyśmy teraz gdziekolwiek się zakwalifikowali, nie z taką drużyną. :cry: [-X
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Szanse mamy wtedy, gdy z pierwszego koszyka losujemy Grecję, póki ona jest jeszcze w pierwszym koszyku :mrgreen: . W innych przypadkach mamy w plecy.
Generalnie nie jest to wcale zła grupa. Dużo będzie zależało od pierwszych meczów. W sumie z każdym poza Niemcami można wygrać. Mozna też przegrac, ofc, ale nie są to mocarze i tuzy europejskie, trza to sobie wyraźnie powiedziec. Z drugiej strony nasze obecne miejsce w rankingu FIFA mówi wszystko, wiec nie ma się co nastawiać na pewny awans. Imho trzeba najmocniej pracować nad atmosferą w zespole i motywacją - bez tego nic nie zdziałają. Jednak kto to miałby robić - nie wiem. Nawałka nie wygląda na super motywatora. Obym sie mylił...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

smiejagreg pisze:... Nawałka nie wygląda na super motywatora. Obym sie mylił...
Ale jest to dobry trener, wystarczy, żeby te pętaki będą go słuchały i robiły co każe, a będzie dobrze, inaczej mój szwagier ma dla nich pewne miejsce przy wywożeniu gnoju. :twisted:

W sumie to i tak trzymam za nich kciuki, tak samo jak za Śląsk, który ma problemy, taka już naiwność kibica, zawsze wierzy... [-o<

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Jeśli chodzi o Śląsk Wrocław - wzięli na trenera kogoś, kto bardzo trenerem chiał być... Szkoda, bo totalnie nie rozumiem podejmowanych w klubie decyzji - wywalili Levego zaraz po tym jak sprowadzili mu wybranych zawodników, ale tuż przed tym jak miał szansę ich sprawdzić i ustawić. Bez sensu.

Jeśli zaś mowa o repie - baraże (dzięki nowemu systemowi) są w naszym zasięgu, nie mamy poza Niemcami przeciwników, którzy powinni mieć na papierze auto win z nami
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Dymitr pisze:Jeśli chodzi o Śląsk Wrocław - wzięli na trenera kogoś, kto bardzo trenerem chiał być... Szkoda, bo totalnie nie rozumiem podejmowanych w klubie decyzji - wywalili Levego zaraz po tym jak sprowadzili mu wybranych zawodników, ale tuż przed tym jak miał szansę ich sprawdzić i ustawić. Bez sensu.

...
Ja to w ogóle nie rozumiem jak można było nie stanąć (chodzi o zarząd) po stronie trenera Oresta Lenczyka, gdy był w sporze z piłkarzami, po tym jak udowodnił swoją wartość zdobywając wice i mistrza pod rząd? Czyli jego podejście i decyzję musiały być słuszne, świadczą o tym wyniki. Jak dla mnie to była pomyłka, bo koleś ma poukładane klocki w głowie i wie co robi wystarczy teraz popatrzeć na KGHM,oj coś czuję, że będą grali w górnej części tabeli po podziale punktów. Tak naprawdę 3-cie miejsce Levego w zeszłym sezonie to też było wywalczone jeszcze na pozostałościach po Lenczyku, imo ofc.

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Dymitr to co się dzieje w Śląsku od jakiegoś czasu, to jedno wielkie nieporozumienie. Nie rozumiem czemu zwolnili Levego teraz.... Skoro chcieli to zrobić to powinni go pogonić po zakończeniu "rundy" jesiennej żeby nowy trener miał cały okres przygotowawczy na poznanie zespołu i wprowadzenie swojej koncepcji. Do tego to co wspomniałeś, Levy ściągnął zawodników ale prowadził ich będzie... "trener" Pawłowski. Kto normalny (oprócz Widzewa, kolejna patologia) bierze niedoświadczonego trenera do ratowania zespołu przed spadkiem.
Szkoda mi Śląska bo to nie jest klub, który powinien być zagrożony spadkiem, nie z takim stadionem i możliwościami. Zdecydowanie wolałbym żeby spadł taki Widzew, czy Ruch bo tam nie mają nawet stadionów.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Jako legenda klubu Pawłowski jest ciągle przymierzany do Śląska od co najmniej 7 lat. Ostatnio jednak na funkcję dyrektora sportowego lub kogoś od kształcenia młodzieży bo tym się fachowo zajmuje. Jako że Levy poważnie dał plamę, to będzie po prostu gasił pożar jako trener pierwszej drużyny.
A co do Levy'ego, to powinien był zostać zwolniony wcześniej, tylko przed zimowymi obozami doszło do przejęcia klubu przez nowych akcjonariuszy i powołano nowy zarząd. Było zamieszanie i niestety nowi nie wzięli jeszcze odpowiedzialności na siebie i z tego wyszły takie kwiatki.
Levy w Śląsku się zupełnie wypalił, ale miejmy nadzieję, że sprowadził dobrych zawodników bo ponoć scoutem był dobrym.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

na piłce się nie znam i mam do niej drwiące podejście ale mam małe pytanie. skoro nasze kluby nie mają sukcesów w lidze mistrzów i na tle europy są raczej słabe ( myle się ?) to po co sobie tym zawracać głowę ? ja rozumiem widowisko ale jak wybierać szoł to czemu nie tych najlepszych ? na awf-wie miałem taki przedmiot sporty osób niepełnosprawnych i była na przykład taka piłka z dzwoneczkami dla osób niewidomych. podobno na widowniach takich imprez zasiadają głownie rodziny bo sport niszowy, większość woli oglądać rywalizację osób widzących piłkę. moje pytanie- co ta większość robi na polskich stadionach?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

A nie chodziło Ci o Goalball? Całkiem ciekawe.

Piłka nożna to najprostsza gra dla dużej ilości zawodników dlatego jest najpopularniejsza na świecie.
Pisałem już w tym temacie podobnego posta.

Nie trzeba oglądać najwyższego poziomu rozgrywek by przeżywać wielkie emocje. Większość ludzi na polskie stadiony chodzi bo utożsamia się z klubem z miasta, w którym mieszka. Jak się jest a-społecznym to się siedzi na kanapie i ogląda ligę angielską, albo hiszpańską, a jak się nie interesuje najpopularniejszym sportem to się jest podwójnie a-społecznym.

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Glory glory ManUnited..
Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Mam za mało piwa w lodówce aby zagłuszyć cierpienie. :(
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Dreef
Falubaz

Siweusz pisze:Mam za mało piwa w lodówce aby zagłuszyć cierpienie. :(
Lecze sie wodka. Polecam. Chociaz czuje ze lepiej byloby juz nie ogladac tego meczu..
Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

No i VP pudłuje. :?
GrimgorIronhide pisze:

Dreef
Falubaz

Swietnie. Brawo united. Pierwsza skladna akcja od poczatku do konca w 90 minucie..
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie wierzę... przecież to się nie może dziać na prawdę :(
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Jeżeli ta cipa Rooney zarabia 300k funciaków na tydzień, to Lewy powinien 3 miliony. :?
GrimgorIronhide pisze:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Nie oglądałem, co wszystkim innym polecam :)

Serio - oglądajcie PL i liczcie żeby Pireus zrobił nam kolejne 0-2 na Old Trafford, to może sie przebudzą na walkę o top4 ktore - dzięki słabej formie Arsenalu - ciągle jest osiągalne
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

No i po co ten zagraniczny szrot oglądać? ;-) lepiej polską ligę, koszula bliższa ciału :-) a jak kibicujecie zagraniczniakom, to się wybierajcie do nich na mecze hehehe ;-) LM2014:-)
Obrazek

ODPOWIEDZ