ETC 2014
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2014
Jakkolwiek granie DoChem bez tabelki na pewno stabilniejsze, to chłopaków trochę powiozło.
No ja właśnie miałem pytać w jaki sposób ta tabelka psuła wewnętrzny święty "balans" gry?Spawn pisze:Tak, tabelka była tym, co trzeba było zabrać demonom, żeby były mniej gięte.
Bo chyba nie chodzi o jej losowość czyli coś co w tej grze jest nieodzowne bo co pięć sekund rzuca się kostkami?
Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
chłopaki z AR.com są nierozumni, mieliśmy swój PKS ale się nie przyjął bo dał ciała w jednym prostym aspekcie, nic nie ograniczał. Zróbmy może swoje ETC na bazie 2013 z sensownymi ograniczeniami pod naszą metę, niech się tym zajmą może ludzie którzy ogarniają (Kudłaty, shino, młody itp.). Raczej będą wiedzieć co trzeba pociąć, ale pociąć a nie posmyrać jak w PKS. Ograniczenia będą podobne do tych z ETC nie będą jakoś mega udziwnione typu wykasowanie tableki DoCh. Jak tak dalej pójdzie to zaraz będą ingerować w inne AB, bo powiedzą że tak lepiej i łatwiej się balansuje grę.
taka tam luźna propozycja
taka tam luźna propozycja
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, o 15:40 przez JarekK, łącznie zmieniany 1 raz.
w wochu exalted hero on dm w puli dotyczy każdego takiego pana czy dowolnej ich ilości ?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Patrząc po armiach, na których się cośtam znam. I w porównaniu z draftem 2:
Demonom niewiele zrobili, poza monumentalną zmianą głupiej zasady oczywiście. Mi się akurat podoba ta modyfikacja.
DE trochę bardziej przycięte, dobrze, że czekałem z malowaniem figsów
Dwarfy chyba nie oberwały za bardzo, 4 maszyny + 3 gyrosy starczą, jeśli są hamki w armii
Tomb Kingi chyba nadal posysają
VC kopnięte poniżej pasa - w nudnej armii zmniejszyła się jeszcze bardziej ilość złożeń. Zieeew.
Szczurki i żadki dostały boosty.
Ogólnie mam wrażenie, że zarówno z moich danych jak i feedbacku od kapitanów wychodziło, że demony są najbardziej przegięte, więc nie zrobili z nimi nic, za to znerfili armie poniżej demonów. Zdjęcie tabelki RoC to nie jest nerf.
Demonom niewiele zrobili, poza monumentalną zmianą głupiej zasady oczywiście. Mi się akurat podoba ta modyfikacja.
DE trochę bardziej przycięte, dobrze, że czekałem z malowaniem figsów
Dwarfy chyba nie oberwały za bardzo, 4 maszyny + 3 gyrosy starczą, jeśli są hamki w armii
Tomb Kingi chyba nadal posysają
VC kopnięte poniżej pasa - w nudnej armii zmniejszyła się jeszcze bardziej ilość złożeń. Zieeew.
Szczurki i żadki dostały boosty.
Ogólnie mam wrażenie, że zarówno z moich danych jak i feedbacku od kapitanów wychodziło, że demony są najbardziej przegięte, więc nie zrobili z nimi nic, za to znerfili armie poniżej demonów. Zdjęcie tabelki RoC to nie jest nerf.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, o 18:02 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.
kazdemu sie podoba. Osobiscie zaluje, ze nie weszla zmiana proponowana przez hiszpana czy szweda, bo armia jest troszke ponad srednia wciaz. scinanie jej do poziomu 2300 czy 2200 to z kolei wieksza glupota, wiec nawet nie bede sie produkowal w ta strone.Demonom nic nie zrobili, poza monumentalną zmianą głupiej zasady oczywiście. Mi się akurat podoba ta modyfikacja.
glownie armia unikajaca walki na fastrach. Ew. cav bus. Poza tym nadal bardzo mocna armia. Pewnie mozncniejsza od demnow.DE trochę bardziej przycięte, dobrze, że czekałem z malowaniem figsów
4 maszyny + 5 gyro (jeszcze 2 bombowce). I tak jest dosc solidna.Dwarfy chyba nie oberwały za bardzo, 4 maszyny + 3 gyrosy starczą, jeśli są hamki w armii
wciaz dyskutuja czy dac im trzecia kostke.Tomb Kingi chyba nadal posysają
ale nadal jest dosc mocna raczej.VC kopnięte poniżej pasa - w nudnej armii zmniejszyła się jeszcze bardziej ilość złożeń. Zieeew.
mnie raczej zastanawia czy jeszcze cos zrobia z he czy wochem.
ogolnie to demony byly 2gie w feedbacku od kapitanow i byly znacnzie blizej sredniej od de, ktrore krolowaly jako armia wytypowana na najsilniejsza.Ogólnie mam wrażenie, że zarówno z moich danych jak i feedbacku od kapitanów wychodziło, że demony są najbardziej przegięte
ci kapitanowie, ktorzy dawlai im noty 4 z reguly tez pisali, ze ich mocn jest do przyujecia.
tak samo zdjecie quickblooda z wampira to nie jest nerf, bo mozna miec przerzuty z 1ki z magii.Zdjęcie tabelki RoC to nie jest nerf
masz 2+ na to, ze bedziesz mial co ture jakis dobry efekt. Czy zdjecie tego nie uwazasz za nerf?
Prawie. Moja combatowa armia na smoku, bez cavbusa, tez oberwala mocno.Shino pisze:glownie armia unikajaca walki na fastrach. Ew. cav bus. Poza tym nadal bardzo mocna armia. Pewnie mozncniejsza od demnow.DE trochę bardziej przycięte, dobrze, że czekałem z malowaniem figsów
?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
a mi się to podoba. i niech tną dalej bo bardzo chciałbym zobaczyć na stole gwardie, vargulfy, szkielety i kołcze. i nie dla tego że są mniej grywalne od dużych panów, tylko sam bym chciał na takich pograć.Barbarossa pisze:VC kopnięte poniżej pasa - w nudnej armii zmniejszyła się jeszcze bardziej ilość złożeń. Zieeew.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
To jest na poważnie? Bawimy sie w wycinanie rzeczy z AB? Przycinanie gietych unitow i buildow to jedno ale to? Żal ściska niektóre organy ze kiedyś sie cieszylem z istnienia ETC...
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
serio? przeciez tam dodali tylko liczenie sie nobli na mountach. Wiec jesli nie masz ogromnej ilosci pegazow i lokow to nie powinna zbytnio ucierpiec.Jankiel pisze:Prawie. Moja combatowa armia na smoku, bez cavbusa, tez oberwala mocno.Shino pisze:glownie armia unikajaca walki na fastrach. Ew. cav bus. Poza tym nadal bardzo mocna armia. Pewnie mozncniejsza od demnow.DE trochę bardziej przycięte, dobrze, że czekałem z malowaniem figsów
?