ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Re: ETC 2014

Post autor: Quaki »

Jakkolwiek granie DoChem bez tabelki na pewno stabilniejsze, to chłopaków trochę powiozło.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Remo pisze: A propos dwarfów: dobrze rozumiem, że mieszczą się np.: 2 x cannon, organy, flame i 3 żyrki? Bo tak mam w rozpie. :)

Tak, mieści się.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Tak, tabelka była tym, co trzeba było zabrać demonom, żeby były mniej gięte.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Spawn pisze:Tak, tabelka była tym, co trzeba było zabrać demonom, żeby były mniej gięte.
No ja właśnie miałem pytać w jaki sposób ta tabelka psuła wewnętrzny święty "balans" gry?

Bo chyba nie chodzi o jej losowość czyli coś co w tej grze jest nieodzowne bo co pięć sekund rzuca się kostkami?
Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

chłopaki z AR.com są nierozumni, mieliśmy swój PKS ale się nie przyjął bo dał ciała w jednym prostym aspekcie, nic nie ograniczał. Zróbmy może swoje ETC na bazie 2013 z sensownymi ograniczeniami pod naszą metę, niech się tym zajmą może ludzie którzy ogarniają (Kudłaty, shino, młody itp.). Raczej będą wiedzieć co trzeba pociąć, ale pociąć a nie posmyrać jak w PKS. Ograniczenia będą podobne do tych z ETC nie będą jakoś mega udziwnione typu wykasowanie tableki DoCh. Jak tak dalej pójdzie to zaraz będą ingerować w inne AB, bo powiedzą że tak lepiej i łatwiej się balansuje grę.

taka tam luźna propozycja
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, o 15:40 przez JarekK, łącznie zmieniany 1 raz.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

hmm... byłem pewny, że posłałem mu to w PMce ;)
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, o 15:59 przez Dymitr, łącznie zmieniany 2 razy.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:
+1 !!!

/joke off
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Dopiero teraz zauważyłem to o 4 lub wiecej Bestiach w armi..
No to powiozło jeszcze bardziej.
A to, że krasiami tam nikt nie gra, ani o graniu nimi pojęcia nie ma, to wiadomo nie od dziś.

Awatar użytkownika
Misiek_LF
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misiek_LF »

Niech usuną jeszcze animozję, od lat się z tym męczymy ;/
I dodatkowa kość do szarży 12" od Warbossa!

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

w wochu exalted hero on dm w puli dotyczy każdego takiego pana czy dowolnej ich ilości ?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

sYsek pisze:w wochu exalted hero on dm w puli dotyczy każdego takiego pana czy dowolnej ich ilości ?
Każdego

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

I przydałoby się żeby dwarfy zawsze na wszystkich miały hejta.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Patrząc po armiach, na których się cośtam znam. I w porównaniu z draftem 2:

Demonom niewiele zrobili, poza monumentalną zmianą głupiej zasady oczywiście. Mi się akurat podoba ta modyfikacja.
DE trochę bardziej przycięte, dobrze, że czekałem z malowaniem figsów
Dwarfy chyba nie oberwały za bardzo, 4 maszyny + 3 gyrosy starczą, jeśli są hamki w armii
Tomb Kingi chyba nadal posysają
VC kopnięte poniżej pasa - w nudnej armii zmniejszyła się jeszcze bardziej ilość złożeń. Zieeew.
Szczurki i żadki dostały boosty.

Ogólnie mam wrażenie, że zarówno z moich danych jak i feedbacku od kapitanów wychodziło, że demony są najbardziej przegięte, więc nie zrobili z nimi nic, za to znerfili armie poniżej demonów. Zdjęcie tabelki RoC to nie jest nerf.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, o 18:02 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Demonom nic nie zrobili, poza monumentalną zmianą głupiej zasady oczywiście. Mi się akurat podoba ta modyfikacja.
kazdemu sie podoba. Osobiscie zaluje, ze nie weszla zmiana proponowana przez hiszpana czy szweda, bo armia jest troszke ponad srednia wciaz. scinanie jej do poziomu 2300 czy 2200 to z kolei wieksza glupota, wiec nawet nie bede sie produkowal w ta strone.
glownie armia unikajaca walki na fastrach. Ew. cav bus. Poza tym nadal bardzo mocna armia. Pewnie mozncniejsza od demnow.
Dwarfy chyba nie oberwały za bardzo, 4 maszyny + 3 gyrosy starczą, jeśli są hamki w armii
4 maszyny + 5 gyro (jeszcze 2 bombowce). I tak jest dosc solidna.
Tomb Kingi chyba nadal posysają
wciaz dyskutuja czy dac im trzecia kostke.
VC kopnięte poniżej pasa - w nudnej armii zmniejszyła się jeszcze bardziej ilość złożeń. Zieeew.
ale nadal jest dosc mocna raczej.

mnie raczej zastanawia czy jeszcze cos zrobia z he czy wochem.

Ogólnie mam wrażenie, że zarówno z moich danych jak i feedbacku od kapitanów wychodziło, że demony są najbardziej przegięte
ogolnie to demony byly 2gie w feedbacku od kapitanow i byly znacnzie blizej sredniej od de, ktrore krolowaly jako armia wytypowana na najsilniejsza.
ci kapitanowie, ktorzy dawlai im noty 4 z reguly tez pisali, ze ich mocn jest do przyujecia.
Zdjęcie tabelki RoC to nie jest nerf
tak samo zdjecie quickblooda z wampira to nie jest nerf, bo mozna miec przerzuty z 1ki z magii.
masz 2+ na to, ze bedziesz mial co ture jakis dobry efekt. Czy zdjecie tego nie uwazasz za nerf?

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Shino pisze: masz 2+ na to, ze bedziesz mial co ture jakis dobry efekt. Czy zdjecie tego nie uwazasz za nerf?
na 3+ będziesz miał dobry efekt, na 2+ nie będziesz miał złego :)
\/\

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

a tak. jeszcze jest 1/6 na zamkniete oko. Zapomnialem o tym.

Nadal jest to cos w stylu stiwerdzenia, ze brak kowadla jest na plus dla dwarfow, bo moglo wybuchnac i pozrec ogromna ilosc pktow.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Shino pisze:
glownie armia unikajaca walki na fastrach. Ew. cav bus. Poza tym nadal bardzo mocna armia. Pewnie mozncniejsza od demnow.
?
Prawie. Moja combatowa armia na smoku, bez cavbusa, tez oberwala mocno.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

Barbarossa pisze:VC kopnięte poniżej pasa - w nudnej armii zmniejszyła się jeszcze bardziej ilość złożeń. Zieeew.
a mi się to podoba. i niech tną dalej bo bardzo chciałbym zobaczyć na stole gwardie, vargulfy, szkielety i kołcze. i nie dla tego że są mniej grywalne od dużych panów, tylko sam bym chciał na takich pograć.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

To jest na poważnie? Bawimy sie w wycinanie rzeczy z AB? Przycinanie gietych unitow i buildow to jedno ale to? Żal ściska niektóre organy ze kiedyś sie cieszylem z istnienia ETC...
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jankiel pisze:
Shino pisze:
?
Prawie. Moja combatowa armia na smoku, bez cavbusa, tez oberwala mocno.
serio? przeciez tam dodali tylko liczenie sie nobli na mountach. Wiec jesli nie masz ogromnej ilosci pegazow i lokow to nie powinna zbytnio ucierpiec.

ODPOWIEDZ