III Płocki turniej WFB "TUMSKIE WZGÓRZE" - OPEN - 24-11-07

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Post autor: koral »

tak lord croak jak najbardizej dopuszczony ;) zbanowalismy tylko special bohaterow ze strony GW... pełny regulamin na gildii...mam juz scenariusz e do obgadania z koralem..

ogolnie to mozna brac special hero i armie klimatyczne tylko z booków! ale toleruje kroaka i wurzaaaga itp :)

p.s. kosa, a Tobie nie za daleko troche z NS do nas? ;D hehe ale jak chcesz ;]

To byłem ja Gobo

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

z ogloszen duszpasterskich:

jutro bede mial kase na blaty <stoly> od naszego wspanialego sponsora ;] minimum 10 sztuk...ale podejrzewa, ze wyjdzie tego wiecje :)

pozdro

Gobo

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

koral pisze: Ban:

- szarże taktyczne z erraty
To najlepiej zbanujcie też formacje lancy i forest spirit.

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

bez złosliwosci prosze.. a poza tym podejrzewam, a nawet jestem pewiem, ze znajdzie sie wiecej obroncow lancy i spirytow niz szarz taktycznych... z reszta co was to tak bli, skoro i tak uzywa sie tego sporadycznie? wczesniej pisalem, ze jak bedize glos protestu to usune ten zapis...i nikt nie protestowal...wiec zostaje ;)

to bylem ja Gobo

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ja jestem za zbanowaniem taktycznych.

Pewnie mnie nie będzie na turnieju.Ale ta zasada mnie drażni(nie żebym jej nie wykorzystywał).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

mnie wkurza i nawet jej nie stosuje ;) i nie lubie jak ktos ja stosuje na mnie...a czemu Cie reyki nie bedzie?

Gobo

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

No cóż.Sprawa dość przyziemna.

Nie mam kasy i cierpię na depresję.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

na turniej do wloclawka wybierze sie przedstawiciel najwspanialszego klubu na swiecie :)

bede zapewe chaosem grac, pzdr.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

hehe nie zauważyłem, żeby turniej był we Włocławku:)

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

koral pisze:bez złosliwosci prosze.. a poza tym podejrzewam, a nawet jestem pewiem, ze znajdzie sie wiecej obroncow lancy i spirytow niz szarz taktycznych... z reszta co was to tak bli, skoro i tak uzywa sie tego sporadycznie? wczesniej pisalem, ze jak bedize glos protestu to usune ten zapis...i nikt nie protestowal...wiec zostaje ;)

to bylem ja Gobo

Ale dzięki nim gracz wampirzy ma dużo łatwiej wycisnąc zwycięstwo lub remis z We na przykład.

Albo warhammer albo polhammer.

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Nijlor pisze:hehe nie zauważyłem, żeby turniej był we Włocławku:)
ja tez ;D ale Gajowego zapraszamy rowniez i do Płocka... we Włocławku narazie chyba nie ma czego szukac? ;]

do żyrafa - w tym momencie juz przesadzone, jest ban i tyle.. moze Ci sie to tylko nie podobac <jak bedziedziecie używać tej zasady to ja nic o tym nie wiem..>;)

reyki - jest jeszcze czas, moze sie wyleczysz z deprechy i jakis grosze sie znajdzie ;) miloby bylo Cie zobaczyc, szczegolnie ze nie byles z nami na DMP :( ...ale i tak bedziemy z chlopakami na mackach wojny wiec nic straconego :)

To byłem ja Gobo

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

kurde bo ja taki zakrecony jestem ostatnio, oczywiscie ze do plocka ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ostatnio jednak coś się we Włocławku zaczęło dziać - zob. temat w ustawkach...

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

koral pisze:...
do żyrafa - w tym momencie juz przesadzone, jest ban i tyle.. moze Ci sie to tylko nie podobac <jak bedziedziecie używać tej zasady to ja nic o tym nie wiem..>;)
No Gobo, w takim razie na mnie nie liczcie. Sorki, ale taki "ban" to nic innego jak igranie z regulaminem, żeby było wam wygodniej. Kurde, chłopaki, ale co to ma być? Załóżmy, że organizuję turniej w Łodzi i nie lubię WE, no to daję "bana" na lasek dla Wood Elfów, ponadto nie lubię Wild Ridersów to daję "bana" na zasadę Fast Cavalry, bo mi nieźle bruździ. Zakładając, że gram Imperium na czołgach daję też "bana" na poprawiony w erracie czar "Duch Kuźni" coby mi czołgu nie rozpieprzyło w 1 turę. Przy okazji "zbanuję" sobie ten kawałek Uściśleń Sędziowskich, który mówi, że jest połowa punktów za połowę czołgu, bo to już w o ogóle mi nie pasuje :roll:

I zaraz pewnie powiesz, że mówię tak, bo mi pasuje, ale nie do końca. Sam wiesz ile mam maszyn (na te punkty 4-5), a szarże taktyczne na Hoppersów i przejechanie przez pół mojej armii to już klasyka. Więc nie jest tak, że bronię czegoś co mi bardzo ułatwia grę, po prostu bronię zdrowego rozsądku...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Ja broniąc zdrowego rozsądku jestem za zbanowaniem taktycznych i zdjęciem zasady połowy punktów za połowę czołgu)zasady mówią że jest warmachiną więc albo cały albo nic).

KFC-Karl Franz Chicken

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

No właśnie Reyki... Ty grasz Imperium i chcesz zdjąć taktyczne, bo ci zjadają maszyny w ten sposób. To samo z czołgiem.
A chodzi o to, że nie powinno się stosować zasad wybiórczo: te, które ci pasują tak, a te, które ci nie pasują nie! Gramy w grę, która ma już zasady, nie należy odejmować części z nich "bo tak". B w sumie żadnego uzasadnienia oprócz przedszkolnego "a bo nie lubię" nie usłyszałem... A nawet jak usłyszę bardzo logiczne, to i tak uważam, że takie "bany" to z dupy wzięty pomysł :roll:

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

nie oskarzaj nie ze robie cos pod siebie, bo gram Bretka...a tam ani sam szarz taktycznych nie wykonuje, ani nikt nie wykona ich na mnie... i naprawde nie wiem czego sie uczepiliscie... a pzoa tym już jak wczesniej napisalem, chcecie grac na ST...ok.. i sie tak Tomku nie cisnieniuj ;)

p.s. na DMP nie bylo 1/2 z czolg! nie ma nic takiego reyki... <chyba ze cos weszlo ostatnio i nic o tym nie wiem>

a co do Włoclawka, to sie tam klub rozkreca i moze beda u nas...maja raptem 50km ;]

To byłem ja Gobo

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

W zasadach przedstawionych nam przez naszego kochanego producenta (Games Workshop) nie ma zapisu mówiącego, że za czołg dostaje się 50% punktów jak za potwory.
Jest wyraźnie napisane że jest traktowany jak maszyna z wyjątkiem poruszania się(bo rusza się jak rydwan).

PKZ zmieniły zasadę dając 50% pkt za zadanie 5 ran.

Na te uściślenia szczerze siusuam z wysoka(nie dla tego że zmieniaja poważnie styl gry moją armią, ale dla tego że są zbędne).

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

PKZ to sa uscislenia sedzioskie? tylko skoro tank jest war machin to znaczy ze nie ma ptk za 1/2... z reszta pogadam z jankielem o tym :)

To byłem ja Gobo

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

moi drodzy turniej juz za miesiac takze zacznijcie juz stawac na wyzyny swych mysli taktycznych i przygotowywac sie do inwazji na Płock :twisted:

ODPOWIEDZ