ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Re: ETC 2014

Post autor: Eltharion »

To się robi niesmaczne :?
O ile w przypadku WE to było akceptowalne jako że i tak dostana pewnie te boosty z nowym bookiem i żal patrzeć na ta armie w obecnym stanie to zmienianie nowych booków to już przekroczenie pewniej granicy :roll:
Jak to kiedyś Jankiel napisał "chcemy grac w produkt GW a nie w wytwór garażowy"
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Albo dopuścić specherosów TK...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja tak pisalem? :|

Draft jak draft. Smieszne proby "wyrownywania" sily armii i ciagle rozwiazywanie problemow, ktore sie samemu stworzylo.

Nowe zasady mi nie przeszkadzaja, wszystko mi jedno, kto je wymysla, czy kolesie z GW, ktorzy koszt punktowy jednostek okreslaja rzutem 3k6, czy kolesie, ktorzy sile armii oceniaja w oparciu o wynik lokala w Luksemburgu na 10 osob.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Yep :wink:
4 lata temu przy okazji wyjścia 8 ed ale bardzo mi to zapadło w pamięć :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Zasada z maszerowania analogiczna do tej VC z obecnej książki czy poprzedniej? Bo to w sumie zmienia sporo, na starych zasadach nie jest aż tak źle jak na nowych

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

chodzi o to, że troop type ma zakaz marszu, nie ma znaczenia czy jest w pobliżu generała VC / hierofanty

Black Coach naładowany do fly też nie lata 20 cali bo jest rydwanem, więc najwyżej 10 posuwa
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Bardziej chodziło mi o to czy na początku tury się mierzy co jest w 12 i huzia czy jak teraz z VC w momencie ruchu... O chariotach wiem

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Szkoda że dali zakaz scrola na magu z deathem.
Opcja: Duża Licha z death na koniu ze scrolem + koniki z vanguardem i FC i mamy na dobrą sprawe na teamowce auto win, bo nikt nie dogodni Lichy ktora biega 32" i puszcza słońce.

zlo zlo zlo.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

O ile zmiana zasad dla WE miała jakieś podłoże o tyle pozostałe zmiany zasad są oderwane od rzeczywistości.
Gracze WE pewnie przemęczyliby się do nowego book'a i bez tej zmiany, choć teraz będzie ciężko wrócić do gry bez tych plusów, a zapowiada się paradoksalnie, że WE wrócą do gry bez zmienionych zasad, bo kapitaną nie podobała się ingerencja w zasady, a pozmieniają zasady innym armią.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Urban pisze:Bardziej chodziło mi o to czy na początku tury się mierzy co jest w 12 i huzia czy jak teraz z VC w momencie ruchu... O chariotach wiem
Wg. zapisu jaki widnieje w draft.3 będą maszerować jak w VC.
Ja bym bynajmniej tak tego używał.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Może ktoś wkleić link do zasad nowego draftu? Wcześniej znalazłem, ale to chyba jakiś żart był. #-o
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Solider pisze:Może ktoś wkleić link do zasad nowego draftu? Wcześniej znalazłem, ale to chyba jakiś żart był. #-o
jest na pierwszej stronie

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

thx :wink:

EDIT: Czyli widziałem dobry wip #-o
Ostatnio zmieniony 27 lut 2014, o 23:00 przez Solider, łącznie zmieniany 1 raz.

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Smiechu pisze:Opcja: Duża Licha z death na koniu ze scrolem + koniki z vanguardem i FC i mamy na dobrą sprawe na teamowce auto win, bo nikt nie dogodni Lichy ktora biega 32" i puszcza słońce.
zlo zlo zlo.
To prawie jak na 7ed booku w 8edycji - mały wampir 9 mova, i w 1 turze był na flance przeciwnika, cały lore death - słońce z power scrollem i papa :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

niestety lepiej, bo Vampir Lord biegł tylko 18", no chyba że po wyjsciu z Ghulami to juz mógł się ustawić jakoś, bo w sumie przebiegał 26", ale ta lichka po Vanguardzie z FC 12" i marszu z nią 16" robi 28" i do tego ma obstawe od MM, Cannonów itp.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

w sumie wampir po wanguardzie robil wiecej.

najpier vanguard 12, potem na hellsteedzie 20, potem z popychaczki 8 -> 40" i slonce.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Ja tego nie czaję, tną Demisie do 4, a bestie Nurgla w Danonkach i inne MC, nie. Mam nadzieję, że to zmienią jeszcze. [-o< Naprawdę Imperium sieje takie masakry na prawo i lewo, żeby je bardziej ciąć? [-X

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Solider pisze:Ja tego nie czaję, tną Demisie do 4, a bestie Nurgla w Danonkach i inne MC, nie. Mam nadzieję, że to zmienią jeszcze. [-o< Naprawdę Imperium sieje takie masakry na prawo i lewo, żeby je bardziej ciąć? [-X
zmienia. za empire sie jeszcze nie wzieli. pewnie przejdzie to:

• Steam Tank (counts as 2 if 3 Great Cannons in the army)/Duplicated war machines in the army/Each 4 (or fraction) Demigryph models after the first/War Altar and 2 or more Light Wizards both in the army, max 3
• Great Cannon/Steam Tank (max 1)/Hellblaster Volleygun (only if engineers in the army)/Each Light Wizard after the 1st in an army with War Altar, max 4

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Shino pisze:... za empire sie jeszcze nie wzieli. ...
Pocieszające. :evil: Dobrze, że mogę się obejść bez Demisi. :wink:

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jezus - to naprawdę wygląda jak bełkot. Żeby pierwsze zdanie zrozumieć to musiałem je 10 razy przeczytać - ale wygląda na to że to może być przełom dla imperium 2 działa i czołg oraz 8 dmigryfów brzmi dosyć syto :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

ODPOWIEDZ