ETC 2014
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2014
To się robi niesmaczne
O ile w przypadku WE to było akceptowalne jako że i tak dostana pewnie te boosty z nowym bookiem i żal patrzeć na ta armie w obecnym stanie to zmienianie nowych booków to już przekroczenie pewniej granicy
Jak to kiedyś Jankiel napisał "chcemy grac w produkt GW a nie w wytwór garażowy"
O ile w przypadku WE to było akceptowalne jako że i tak dostana pewnie te boosty z nowym bookiem i żal patrzeć na ta armie w obecnym stanie to zmienianie nowych booków to już przekroczenie pewniej granicy
Jak to kiedyś Jankiel napisał "chcemy grac w produkt GW a nie w wytwór garażowy"
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Ja tak pisalem?
Draft jak draft. Smieszne proby "wyrownywania" sily armii i ciagle rozwiazywanie problemow, ktore sie samemu stworzylo.
Nowe zasady mi nie przeszkadzaja, wszystko mi jedno, kto je wymysla, czy kolesie z GW, ktorzy koszt punktowy jednostek okreslaja rzutem 3k6, czy kolesie, ktorzy sile armii oceniaja w oparciu o wynik lokala w Luksemburgu na 10 osob.
Draft jak draft. Smieszne proby "wyrownywania" sily armii i ciagle rozwiazywanie problemow, ktore sie samemu stworzylo.
Nowe zasady mi nie przeszkadzaja, wszystko mi jedno, kto je wymysla, czy kolesie z GW, ktorzy koszt punktowy jednostek okreslaja rzutem 3k6, czy kolesie, ktorzy sile armii oceniaja w oparciu o wynik lokala w Luksemburgu na 10 osob.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
chodzi o to, że troop type ma zakaz marszu, nie ma znaczenia czy jest w pobliżu generała VC / hierofanty
Black Coach naładowany do fly też nie lata 20 cali bo jest rydwanem, więc najwyżej 10 posuwa
Black Coach naładowany do fly też nie lata 20 cali bo jest rydwanem, więc najwyżej 10 posuwa
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Szkoda że dali zakaz scrola na magu z deathem.
Opcja: Duża Licha z death na koniu ze scrolem + koniki z vanguardem i FC i mamy na dobrą sprawe na teamowce auto win, bo nikt nie dogodni Lichy ktora biega 32" i puszcza słońce.
zlo zlo zlo.
Opcja: Duża Licha z death na koniu ze scrolem + koniki z vanguardem i FC i mamy na dobrą sprawe na teamowce auto win, bo nikt nie dogodni Lichy ktora biega 32" i puszcza słońce.
zlo zlo zlo.
O ile zmiana zasad dla WE miała jakieś podłoże o tyle pozostałe zmiany zasad są oderwane od rzeczywistości.
Gracze WE pewnie przemęczyliby się do nowego book'a i bez tej zmiany, choć teraz będzie ciężko wrócić do gry bez tych plusów, a zapowiada się paradoksalnie, że WE wrócą do gry bez zmienionych zasad, bo kapitaną nie podobała się ingerencja w zasady, a pozmieniają zasady innym armią.
Gracze WE pewnie przemęczyliby się do nowego book'a i bez tej zmiany, choć teraz będzie ciężko wrócić do gry bez tych plusów, a zapowiada się paradoksalnie, że WE wrócą do gry bez zmienionych zasad, bo kapitaną nie podobała się ingerencja w zasady, a pozmieniają zasady innym armią.
Wg. zapisu jaki widnieje w draft.3 będą maszerować jak w VC.Urban pisze:Bardziej chodziło mi o to czy na początku tury się mierzy co jest w 12 i huzia czy jak teraz z VC w momencie ruchu... O chariotach wiem
Ja bym bynajmniej tak tego używał.
Może ktoś wkleić link do zasad nowego draftu? Wcześniej znalazłem, ale to chyba jakiś żart był.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
thx
EDIT: Czyli widziałem dobry wip
EDIT: Czyli widziałem dobry wip
Ostatnio zmieniony 27 lut 2014, o 23:00 przez Solider, łącznie zmieniany 1 raz.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
To prawie jak na 7ed booku w 8edycji - mały wampir 9 mova, i w 1 turze był na flance przeciwnika, cały lore death - słońce z power scrollem i papaSmiechu pisze:Opcja: Duża Licha z death na koniu ze scrolem + koniki z vanguardem i FC i mamy na dobrą sprawe na teamowce auto win, bo nikt nie dogodni Lichy ktora biega 32" i puszcza słońce.
zlo zlo zlo.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
niestety lepiej, bo Vampir Lord biegł tylko 18", no chyba że po wyjsciu z Ghulami to juz mógł się ustawić jakoś, bo w sumie przebiegał 26", ale ta lichka po Vanguardzie z FC 12" i marszu z nią 16" robi 28" i do tego ma obstawe od MM, Cannonów itp.
Ja tego nie czaję, tną Demisie do 4, a bestie Nurgla w Danonkach i inne MC, nie. Mam nadzieję, że to zmienią jeszcze. Naprawdę Imperium sieje takie masakry na prawo i lewo, żeby je bardziej ciąć?
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
zmienia. za empire sie jeszcze nie wzieli. pewnie przejdzie to:Solider pisze:Ja tego nie czaję, tną Demisie do 4, a bestie Nurgla w Danonkach i inne MC, nie. Mam nadzieję, że to zmienią jeszcze. Naprawdę Imperium sieje takie masakry na prawo i lewo, żeby je bardziej ciąć?
• Steam Tank (counts as 2 if 3 Great Cannons in the army)/Duplicated war machines in the army/Each 4 (or fraction) Demigryph models after the first/War Altar and 2 or more Light Wizards both in the army, max 3
• Great Cannon/Steam Tank (max 1)/Hellblaster Volleygun (only if engineers in the army)/Each Light Wizard after the 1st in an army with War Altar, max 4
Pocieszające. Dobrze, że mogę się obejść bez Demisi.Shino pisze:... za empire sie jeszcze nie wzieli. ...
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Jezus - to naprawdę wygląda jak bełkot. Żeby pierwsze zdanie zrozumieć to musiałem je 10 razy przeczytać - ale wygląda na to że to może być przełom dla imperium 2 działa i czołg oraz 8 dmigryfów brzmi dosyć syto