Smh's Barak Varr Dwarfs - 04.07 Dwarf Juggernaut – TA2!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Re: Smh's Barak Varr Dwarfs - 8.02 nowy Slayer

Post autor: dzikki »

Smh pisze: Nie ma potrzeby... zrobię po prostu dobre fotki ;)
Skąd ja to znam ;]
A jak idzie reszta tworzenia armii? Jak statek?
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

dzikki pisze:
Smh pisze: Nie ma potrzeby... zrobię po prostu dobre fotki ;)
Skąd ja to znam ;]
A jak idzie reszta tworzenia armii? Jak statek?
Bardzo powoli ze względu na liczbę zleceń. Statek czeka na booka i oficjalną listę jednostek by nie przerabiać całości po kilka razy :)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Smh ty wrzucałeś swojego czasu fotki projektów marynarzy z Ratnika - nie orientujesz się, czy wyszły może?

Gyro nowe zamierzasz dorzucić do statku? Jak na mój gust ten mały (nie bomber) byłby idealny na małego Nautilusa.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Smh pisze:
dzikki pisze:Smh ty wrzucałeś swojego czasu fotki projektów marynarzy z Ratnika - nie orientujesz się, czy wyszły może?
Odpuściłem temat bo zdecydowałem skupić się na GW.
dzikki pisze:Gyro nowe zamierzasz dorzucić do statku? Jak na mój gust ten mały (nie bomber) byłby idealny na małego Nautilusa.
Tak, dorzucę. Dwa zamówione, ale jeszcze kombinuję jak je przerobić... pomysł z Nautilusem jest spoko :D podkradnę i użyję :D
edit:
Podmieniłem fotki na lepsze :) Mam nadzieję, że się podobają :)

Zdjęcia warriorów wrzucę jutro.

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Model wciąż nie wart swojej ceny ;] ale trzeba Ci przyznać, że wycisnąłeś z niego sporo. Zacne malowanie.

Wpadło mi do głowy, że mógłbyś kupić avatarsowych slayer'ów i w związku z tym, że oni są łysi wszyscy i fryzy im się doczepia później (iroki i warkocze) miałbyś łatwiej, przy przerabiani ich na wersję morską.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Obiecane foty warriorów... ciut na szybko robione... będę się przykładał do fot jak będą skończeni...

Obrazek
Obrazek

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

taki oddział pomalowanych krasnoludów to piękny widok =D>
Mam wielki sentyment do tych modeli :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Woje na plus. Równiez za figsy. Jak widac, niektóre plastiki moga być fajne. Slayer - bez zmian co do poprzedniego komentarza...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

smiejagreg pisze:Slayer - bez zmian co do poprzedniego komentarza...
Serio? :cry:

A widzisz nowe foty? Może ctrl+f5 kliknij w przeglądarce...

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

wielkie brawa za wojowników, przez Ciebie też się skuszę i pomaluje ich chociaż 20 :wink:
lepsze zdjęcie slayera ukazuje wszystkie zalety malowania: rozjaśnienia, cieniowanie i wszystkie wady samego modelu...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Smh pisze:

Widzę nowe foty. Nadal podoba mi si e malowanie :wink: . Thats all...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

smiejagreg pisze:
Smh pisze:

Widzę nowe foty. Nadal podoba mi si e malowanie :wink: . Thats all...
Wcześnie był za żółty :P Głównie o to mi chodziło :P

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

U mnie dalej wygląda na Chińczyka, nic się pod tym wzglądem nie zmieniło :wink: ...

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

Marudy... [-X

Slayer pozbawiony tego koszmarnego łba wygląda przekozacko, muszę chyba mu zrobić odpowiedniego przeciwnika :D Klocek też bardzo ładny, tylko moje ulubione czerwone brody jakoś mało czerwone. Ale zrzucę winę na fotki. Czekamy na więcej :wink:

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Świetnie wygląda już ten klocek, zwłaszcza podoba mi się ten niebieski, dodający pazura całemu oddziałowi :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Raqq poruszył dobry wątek: brody w wojach.
Klocek jest duży i bardzo jednolity. Jeśli taki był zamiar autora, żeby pokazać zwartość i jednolitość kloca w celu podkreślenia jego siły, to ok. Natomiast jeśli autor chciałby nadać wojom nieco indywidualnego charakteru, to najlepszym i chyba nawet jedynym środkiem do tego są brody, bo reszta elementów figsa niezbyt się do tego nadaje. A kolory bród właściwie mogą być dowolne. Od białych i cytrynowożółtych (tak, tak), przez wszystkie odcienie ochrowe, brązowe, czerwone, aż do smolistoczarnego. Tutaj widać zróżnicowanie bród, ale jest bardzo nieśmiałe rzekłbym. Brakuje mi odwagi u autora w tym zakresie... Chyba że - jak piszę wyżej - był to celowy zabieg dla podkreślenia jednolitości regimentu.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

smiejagreg pisze:Raqq poruszył dobry wątek: brody w wojach.
Klocek jest duży i bardzo jednolity. Jeśli taki był zamiar autora, żeby pokazać zwartość i jednolitość kloca w celu podkreślenia jego siły, to ok. Natomiast jeśli autor chciałby nadać wojom nieco indywidualnego charakteru, to najlepszym i chyba nawet jedynym środkiem do tego są brody, bo reszta elementów figsa niezbyt się do tego nadaje. A kolory bród właściwie mogą być dowolne. Od białych i cytrynowożółtych (tak, tak), przez wszystkie odcienie ochrowe, brązowe, czerwone, aż do smolistoczarnego. Tutaj widać zróżnicowanie bród, ale jest bardzo nieśmiałe rzekłbym. Brakuje mi odwagi u autora w tym zakresie... Chyba że - jak piszę wyżej - był to celowy zabieg dla podkreślenia jednolitości regimentu.
Lub też nieskończone brody (czytaj, base + wash only na razie) i fotki na szybko... ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wiem o tym, że to wipy :wink: , chciałem bardziej poddać pod rozwagę dwa dość różne w efekcie finalnym sposoby malowania regimentu. Póki jest to wip, oba sposoby są jeszcze możliwe do realizacji. Tutaj wiele zależy od koncepcji malowania całej armii...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Taki wipek... jeszcze nie udało się skończyć malowania... ale przeróbki widać. Pomysł prosty, pasujący do armii, a bardzo fajnie wygląda wg mnie :D

Enjoy! (tak, zdjęcie robione sokowirówką!)

Obrazek

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Torpeda samoróbka? Kolor z kadłuba trafi na łopaty wirnika itp ?

ODPOWIEDZ