kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Mówisz... W sumie to nawet dam radę to wcisnąć niewielkim kosztem jednego hoba na wilku (zostaje mi jeden) i kilkoma inferalami.
W ogóle mam pytanie - czy ktoś gra na Lammasu? Bo jakoś nigdzie nie widziałem rozpiski z Lamką, a dla mnie wygląda bardzo ciekawie No i model śliczny od Raging Heroes.
W ogóle mam pytanie - czy ktoś gra na Lammasu? Bo jakoś nigdzie nie widziałem rozpiski z Lamką, a dla mnie wygląda bardzo ciekawie No i model śliczny od Raging Heroes.
Hmmm czy lamka nadal ma morale 10 od dużego maga? Kiedys to było dobre połączenie.
I czy sztandar + 1 do morale kumuluje sie z małym magiem rzucającym 0 z deatha?
I czy sztandar + 1 do morale kumuluje sie z małym magiem rzucającym 0 z deatha?
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
takie szybkie pytanka, zawsze grałem Iron Deamonem w ten sposób, że robiłem D6+2 Impacty i tak samo Thunderstompę. Przy skullcrakerze jest napisane, że wszystko ci skacze o D6 i też masz +2. Czy dobrze grałem, czy nieświadomie wałowałem ludzi?
Czy thunderstompa jest magiczna z hellboundem (czy analogicznie impacty, strzelanie również?. Obsługa też ma magiczne ciosy od Hellbounda, czy nie ma na ID? I czy w związku z tym, że na Euro ID jest traktowany jak demon to też się rozpada jak K;daai?
Czy thunderstompa jest magiczna z hellboundem (czy analogicznie impacty, strzelanie również?. Obsługa też ma magiczne ciosy od Hellbounda, czy nie ma na ID? I czy w związku z tym, że na Euro ID jest traktowany jak demon to też się rozpada jak K;daai?
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
- RedScorpion
- Falubaz
Co również ważne ID nie wypłaca thundestompów w turze, w której wypłaca impacty. Dopiero od następnej.
no co ty, gdzie to jest napisane? przecież to jest zwykły thunderstomp jak w rulebooku
jest jakaś kmina aby bull centaury miały parry save'a?
ok już widzę w rulebooku że parry save dotyczy każdego kto walczy hand weaponem i tarczą, myślałem wcześniej że dotyczy to tylko infantry
ale jak udowodnić +1S bull cenataurów przy szarży za speary? w rulebooku jest napisane że tylko mounted, bc raczej nie są mounted
ale jak udowodnić +1S bull cenataurów przy szarży za speary? w rulebooku jest napisane że tylko mounted, bc raczej nie są mounted
FAQ.esgaroth pisze:ok już widzę w rulebooku że parry save dotyczy każdego kto walczy hand weaponem i tarczą, myślałem wcześniej że dotyczy to tylko infantry
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
A bule, które władają spearem mają parry save jeśli wróg w nich zaszarżuje lub jest druga runda combatu?
O ile pamiętam to speary się porzuca po pierwszej rundzie kombatu na rzecz hand weaponu i tarczy, mam rację czy się mylę? (u kawalerii)
O ile pamiętam to speary się porzuca po pierwszej rundzie kombatu na rzecz hand weaponu i tarczy, mam rację czy się mylę? (u kawalerii)
rulebook str.89, musisz walczyć cały czas swoją specjalną broniąNever pisze:... O ile pamiętam to speary się porzuca po pierwszej rundzie kombatu na rzecz hand weaponu i tarczy...
nie ma nic o spear/mounstrous beast/bull centaur,Grolshek pisze:FAQ.
ani w erracie do rulebooka ani w erracie do tamurkhana,
panie gdzie szukać?
czy rozpiski robicie na booku indy GT? bo interesuje mnie ile kosztuje ptk bullcentaur i jakie ma staty :0