Z Ciupaga na Kobity 8 III 2014 VANAHEIM
Re: Z Ciupaga na Kobity 8 III 2014 VANAHEIM
80 stron bez wersji tldr? odpada.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
Podobne do angielskiego compa, ale więcej wszystkiego.
Kosmo - Czytasz stronę na czym polega comp, a potem ograniczenia do swojej armii. Max 4 strony, tekst jest rozrzucony, nie ma dużo, a czytanie nie boli
Kosmo - Czytasz stronę na czym polega comp, a potem ograniczenia do swojej armii. Max 4 strony, tekst jest rozrzucony, nie ma dużo, a czytanie nie boli
Wisła Kraków.
Przerost formy nad treścią. Skomplikowane i niepotrzebne. Powiedz mi obecnie, który młody gracz (a w zasadzie dla nich organizowane sa te turnieje) chciałby to sobie ogarnąć? Po co?
Dzwoniłem do chłopaków z Sącza, winni być
Przejrzyjcie jeszcze regulamin czy nie wkradł sie jakiś babol
Dzwoniłem do chłopaków z Sącza, winni być
Przejrzyjcie jeszcze regulamin czy nie wkradł sie jakiś babol
xYz
I tak nie ma punktów:PiotrB pisze:Popraw ten Vip w regulaminie
Ej dajcie Kraśkomo 4 maszynę pls... i tak dwa żyrki zabierają jeden slot...Przecież te kraśki są teraz takie słabe . Wszyscy tak mówią!
Herosi w zależności od złożenia: 300-400
Core: 400
2x Maszyny -> 300-350
2x Żyrki -> 160
Irondraki za resztę
\/\
oj - przecież troluje ... akurat sądzę że na ten format kraśki będę super mocne... czym mniej magii tym lepiej .... Ja tam w ogóle sądzę że te kraski są mocne.. już to mi pokazał turniej w MDK. Pomimo sporych błędów (1 raz grałem ugrałem 8 z Andrzejem ) i zrobiłem maskę na Leohu... więc co by nie powiedzieć z warzywami nie grałem...
Z warzywami mze nie, ale Leoh zagrał jak warzywo ;PPiotrB pisze:oj - przecież troluje ... akurat sądzę że na ten format kraśki będę super mocne... czym mniej magii tym lepiej .... Ja tam w ogóle sądzę że te kraski są mocne.. już to mi pokazał turniej w MDK. Pomimo sporych błędów (1 raz grałem ugrałem 8 z Andrzejem ) i zrobiłem maskę na Leohu... więc co by nie powiedzieć z warzywami nie grałem...
Jasne a ja zagrałem Longberdami jak warzywo bo inaczej ty byś dostał maskę .. A Leoh nie grał źle. Tym bardziej że obaj mieliście mega mocną magię czego kraśki nie lubią .. Pobawię się trochę tymi kraśkami - podobają mi się na razie . Nie uważam żeby to była słaba armia a to płakanie wszystkich krasiowych graczy to mnie trochę śmieszy.
No to to jest masakra jakaś. Praktycznie każda rozpiska DE ma 2x5 DR od 6 edycji. Zresztą to jest zejście z puli 6 (3/3) na euro, do 2. A na euro w tę pulę nie wchodzą jeszcze pegazy. Zupełnie nie proporcjonalne. Na turniej się nie wybieram tak czy siak ale jak dla mnie zbyt duże ograniczenia.Eliminuje praktycznie rozpiski mobilne, zostawiając piechotę.PiotrB pisze:zamysł był taki że hero on steed /Dark raider max 2. Czyli możesz mieć jednych DR i herosa na koniku - albo 2xDR albo 2xHeros na koniku...
Zamysł tego ograniczenia jest taki by ograniczyć spam kałboi za 90pts z GW Vanguardem i savem na 1+, konsultowałem z Butanem, gdyż chciałem to poluzowac do Max. 3, ale ostatecznie zostało takhypnotic pisze:No to to jest masakra jakaś. Praktycznie każda rozpiska DE ma 2x5 DR od 6 edycji. Zresztą to jest zejście z puli 6 (3/3) na euro, do 2. A na euro w tę pulę nie wchodzą jeszcze pegazy. Zupełnie nie proporcjonalne. Na turniej się nie wybieram tak czy siak ale jak dla mnie zbyt duże ograniczenia.Eliminuje praktycznie rozpiski mobilne, zostawiając piechotę.PiotrB pisze:zamysł był taki że hero on steed /Dark raider max 2. Czyli możesz mieć jednych DR i herosa na koniku - albo 2xDR albo 2xHeros na koniku...
Ja nie jestem zwolennikiem wielkich cięć Naprawdę.
xYz
Doczytałem dokładniej ograniczenie.
Hero on darksteed, a nie na dowolnym mouncie
Można sprowadzić powyższe do takiego zapisu:
Warlocks (max 5) / Dark Riders / hero on darksteed max 3
Kod: Zaznacz cały
DE: Warlocks (Max 5), Dark Raider / Hero on mount max 2.
Można sprowadzić powyższe do takiego zapisu:
Warlocks (max 5) / Dark Riders / hero on darksteed max 3
\/\
Wcale jej nie szukam, po co ta ironia, chcesz feedbacku czy tylko dojechać inne armie ile się da?PiotrB pisze:tak - tak biedny dark elficki gracz. Masakra - jak żyć Panie premierze... sorry ale tu raczej nie znajdziesz współczucia raczej
W stosunku do euro proponujecie ponad 60% zmniejszenie puli przy 30% redukcji punktów. W tą pulę wchodzą dodatkowo pegazy. Odpada również możliwość wystawiania lordów, które tamta pula musi uwzględniać. Dlatego powtarzam, ograniczenia zbyt głęboko idące.
Istnieje teraz możliwość wrzucenia 2x pegazistów + 3 DR// Pegaza+CO+konika + 2x DR... wydaje mi się, że ograniczenie do mount jest sensowniejsze, ale jak tam wolicie - w sumie zrezygnownie z magii tez może przynieść swoje konsekwencje.
Gdyby mali magowie WE mieli by dostęp do domen tych co ich więksi koledzy, można by im zabrać wszelaki bonusy, ale to juz zbyt duze ingerowanie w zasady, a do maja jakoś sie przebiedzi
Gdyby mali magowie WE mieli by dostęp do domen tych co ich więksi koledzy, można by im zabrać wszelaki bonusy, ale to juz zbyt duze ingerowanie w zasady, a do maja jakoś sie przebiedzi
xYz