Z Ciupaga na Kobity 8 III 2014 VANAHEIM

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Re: Z Ciupaga na Kobity 8 III 2014 VANAHEIM

Post autor: Kosmo »

80 stron bez wersji tldr? odpada.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Podobne do angielskiego compa, ale więcej wszystkiego.

Kosmo - Czytasz stronę na czym polega comp, a potem ograniczenia do swojej armii. Max 4 strony, tekst jest rozrzucony, nie ma dużo, a czytanie nie boli ;)
Wisła Kraków.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Przerost formy nad treścią. Skomplikowane i niepotrzebne. Powiedz mi obecnie, który młody gracz (a w zasadzie dla nich organizowane sa te turnieje) chciałby to sobie ogarnąć? Po co?

Dzwoniłem do chłopaków z Sącza, winni być ;)

Przejrzyjcie jeszcze regulamin czy nie wkradł sie jakiś babol ;)
xYz

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

To zapisz i mnie :)

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

dopisz
\/\

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Popraw ten Vip w regulaminie :)

Ej dajcie Kraśkomo 4 maszynę pls... i tak dwa żyrki zabierają jeden slot...Przecież te kraśki są teraz takie słabe :( . Wszyscy tak mówią! :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Rozumiem że w ograniczeniu DE chodzi o DR/mounted hero max 2 EACH, tak?
I sugeruje zapis nie "mounted" ale "on dark steed".

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Źle rozumiesz :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

zamysł był taki że hero on steed /Dark raider max 2. Czyli możesz mieć jednych DR i herosa na koniku - albo 2xDR albo 2xHeros na koniku...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

PiotrB pisze:Popraw ten Vip w regulaminie :)

Ej dajcie Kraśkomo 4 maszynę pls... i tak dwa żyrki zabierają jeden slot...Przecież te kraśki są teraz takie słabe :( . Wszyscy tak mówią! :mrgreen:
I tak nie ma punktów:
Herosi w zależności od złożenia: 300-400
Core: 400
2x Maszyny -> 300-350
2x Żyrki -> 160
Irondraki za resztę :)
\/\

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

oj - przecież troluje :) ... akurat sądzę że na ten format kraśki będę super mocne... czym mniej magii tym lepiej :).... Ja tam w ogóle sądzę że te kraski są mocne.. już to mi pokazał turniej w MDK. Pomimo sporych błędów (1 raz grałem ugrałem 8 z Andrzejem ) i zrobiłem maskę na Leohu... więc co by nie powiedzieć z warzywami nie grałem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

PiotrB pisze:oj - przecież troluje :) ... akurat sądzę że na ten format kraśki będę super mocne... czym mniej magii tym lepiej :).... Ja tam w ogóle sądzę że te kraski są mocne.. już to mi pokazał turniej w MDK. Pomimo sporych błędów (1 raz grałem ugrałem 8 z Andrzejem ) i zrobiłem maskę na Leohu... więc co by nie powiedzieć z warzywami nie grałem...
Z warzywami mze nie, ale Leoh zagrał jak warzywo ;P

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ja zagrałem lordem jak warzywo i dlatego nie dostałeś maski ;)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Jasne a ja zagrałem Longberdami jak warzywo bo inaczej ty byś dostał maskę :) .. A Leoh nie grał źle. Tym bardziej że obaj mieliście mega mocną magię czego kraśki nie lubią :).. Pobawię się trochę tymi kraśkami - podobają mi się na razie . Nie uważam żeby to była słaba armia a to płakanie wszystkich krasiowych graczy to mnie trochę śmieszy.
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

PiotrB pisze:zamysł był taki że hero on steed /Dark raider max 2. Czyli możesz mieć jednych DR i herosa na koniku - albo 2xDR albo 2xHeros na koniku...
No to to jest masakra jakaś. Praktycznie każda rozpiska DE ma 2x5 DR od 6 edycji. Zresztą to jest zejście z puli 6 (3/3) na euro, do 2. A na euro w tę pulę nie wchodzą jeszcze pegazy. Zupełnie nie proporcjonalne. Na turniej się nie wybieram tak czy siak ale jak dla mnie zbyt duże ograniczenia.Eliminuje praktycznie rozpiski mobilne, zostawiając piechotę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

tak - tak biedny dark elficki gracz. Masakra - jak żyć Panie premierze... sorry ale tu raczej nie znajdziesz współczucia raczej :)
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

hypnotic pisze:
PiotrB pisze:zamysł był taki że hero on steed /Dark raider max 2. Czyli możesz mieć jednych DR i herosa na koniku - albo 2xDR albo 2xHeros na koniku...
No to to jest masakra jakaś. Praktycznie każda rozpiska DE ma 2x5 DR od 6 edycji. Zresztą to jest zejście z puli 6 (3/3) na euro, do 2. A na euro w tę pulę nie wchodzą jeszcze pegazy. Zupełnie nie proporcjonalne. Na turniej się nie wybieram tak czy siak ale jak dla mnie zbyt duże ograniczenia.Eliminuje praktycznie rozpiski mobilne, zostawiając piechotę.
Zamysł tego ograniczenia jest taki by ograniczyć spam kałboi za 90pts z GW Vanguardem i savem na 1+, konsultowałem z Butanem, gdyż chciałem to poluzowac do Max. 3, ale ostatecznie zostało tak ;)

Ja nie jestem zwolennikiem wielkich cięć :) Naprawdę.
xYz

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Doczytałem dokładniej ograniczenie.

Kod: Zaznacz cały

DE: Warlocks (Max 5), Dark Raider / Hero on mount max 2.
Hero on darksteed, a nie na dowolnym mouncie :)

Można sprowadzić powyższe do takiego zapisu:
Warlocks (max 5) / Dark Riders / hero on darksteed max 3
\/\

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

PiotrB pisze:tak - tak biedny dark elficki gracz. Masakra - jak żyć Panie premierze... sorry ale tu raczej nie znajdziesz współczucia raczej :)
Wcale jej nie szukam, po co ta ironia, chcesz feedbacku czy tylko dojechać inne armie ile się da?

W stosunku do euro proponujecie ponad 60% zmniejszenie puli przy 30% redukcji punktów. W tą pulę wchodzą dodatkowo pegazy. Odpada również możliwość wystawiania lordów, które tamta pula musi uwzględniać. Dlatego powtarzam, ograniczenia zbyt głęboko idące.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Istnieje teraz możliwość wrzucenia 2x pegazistów + 3 DR// Pegaza+CO+konika + 2x DR... wydaje mi się, że ograniczenie do mount jest sensowniejsze, ale jak tam wolicie - w sumie zrezygnownie z magii tez może przynieść swoje konsekwencje.

Gdyby mali magowie WE mieli by dostęp do domen tych co ich więksi koledzy, można by im zabrać wszelaki bonusy, ale to juz zbyt duze ingerowanie w zasady, a do maja jakoś sie przebiedzi ;)
xYz

ODPOWIEDZ