Sojusz szczurów + cokolwiek innego, latarka bijąca sojusznik
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Sojusz szczurów + cokolwiek innego, latarka bijąca sojusznik
czy mozna strzelac latarką po oddziałach sojusznika?
Albo w przeciwnika walczącego z sojusznikiem?
Analogicznie czy mozna rzucac błyskawice w takie oddziały?
Albo w przeciwnika walczącego z sojusznikiem?
Analogicznie czy mozna rzucac błyskawice w takie oddziały?
to teraz mi to znajdz w ksiazceMalal pisze:Odpowiedz jest prosta i szybka oraz taka sama na 3 pytania wasze:D NIE
NIE i NIE:d

- Shakin' Dudi
- Masakrator
i poprzyj to ze nie moge strzelac w swoje jednostki z latarki ;]
Prosze bardzo Rulebook strona 26 strzelania do combata<Zakaz strzelania do wrogow w combacie>.W rulebooku skejvenow masz zasade life is cheap.Mowi ona ze mozesz strzelac do combata ze swoimi jednostkami. Nie ma tam mowy o jednostkacjh sojusznika
Magia strona 107 zakaz rzucania czarow do walki wrecz chyba ze jest inny opis czaru. Znowu book skavenow life is cheap i nadal nie ma zmianki o sojusznikach.De facto nie mozesz nawet strzelac jednostkami DoW w skavanech do combata
Teraz sie zabieramy za wiekszy problem czyli strzelanie "po swoich".
Rulebook strona 25 jest opis jak sie strzela nie z bronii typu "quess"
Wybierz jednostke wroga zmierz dystans i rzucaj
Wiec nawet nie zabardzo moga skaveny strzelic do swojej jednostki nie bedacej w walce wrecz
Mozesz za cel obrac tylko jednostki wroga wiec strzelanie z armaty po DO jest walowaniem
A twoje zdanie pokaz mi gdzie jest zakaz jest po prostu smieszne. Na tej samej zasadzie pokaz mi gdzie jest zakazane zeby czolg czy salki nie lataly?
Odpowiadajac na twoj argument ze nie maja zasady fly masz racje wiec teraz ty pokaz zasade pozwalajaca strzelac do DO
Zasada glowna jak cos nie jest dozwolone to jest zakazane ulatwiala by bardzo zycie w WFB 

Wybierz jednostke wroga zmierz dystans i rzucaj

A twoje zdanie pokaz mi gdzie jest zakaz jest po prostu smieszne. Na tej samej zasadzie pokaz mi gdzie jest zakazane zeby czolg czy salki nie lataly?
Odpowiadajac na twoj argument ze nie maja zasady fly masz racje wiec teraz ty pokaz zasade pozwalajaca strzelac do DO

- Shakin' Dudi
- Masakrator
Malal pisze:Prosze bardzo Rulebook strona 26 strzelania do combata<Zakaz strzelania do wrogow w combacie>.W rulebooku skejvenow masz zasade life is cheap.Mowi ona ze mozesz strzelac do combata ze swoimi jednostkami. Nie ma tam mowy o jednostkacjh sojusznikaMagia strona 107 zakaz rzucania czarow do walki wrecz chyba ze jest inny opis czaru. Znowu book skavenow life is cheap i nadal nie ma zmianki o sojusznikach.De facto nie mozesz nawet strzelac jednostkami DoW w skavanech do combata
![]()
Wybierz jednostke wroga zmierz dystans i rzucajWiec nawet nie zabardzo moga skaveny strzelic do swojej jednostki nie bedacej w walce wrecz
Mozesz za cel obrac tylko jednostki wroga wiec strzelanie z armaty po DO jest walowaniem
![]()
Odpowiadajac na twoj argument ze nie maja zasady fly masz racje wiec teraz ty pokaz zasade pozwalajaca strzelac do DOZasada glowna jak cos nie jest dozwolone to jest zakazane ulatwiala by bardzo zycie w WFB

Ostatnio zmieniony 14 paź 2007, o 13:51 przez Shakin' Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
ja tam bede krocej, gowno mi udowodnilesMalal pisze:

rulebook jest pisany pod 1os vs 1 os nie uwzglednia turow parowych itp, wiec wyłuskiwanie przez ciebie jakis z dupy argumentow o tym ze strzela sie w prostej linii na pokazanego wroga jest bezsensowne

co do strzelania do combata to ja sie zgadzam, ale nic nie stoi mi na przeszkodzie pokazac sobie palcem strzelam sobie na ta twoja jednostek, a to ze po drodze sa dragon ogry to trudno
ja ci powtarzam, w ksiazce do skavenow strzelanie latarka jest jasno opisane jako strzelanie na punkt po prostej, a nie na wroga sroga dupoga
ogolnie mowiac takie argumetny to se mozesz

Ogolnie mowiac nie mogac nic konkretnego powiedziec by obronic swoje statnowisko mowisz kupa dupa pupathurion pisze:ja tam bede krocej, gowno mi udowodnilesMalal pisze:
Rulebook strona 25 jest opis jak sie strzela nie z bronii typu "quess"![]()
rulebook jest pisany pod 1os vs 1 os nie uwzglednia turow parowych itp, wiec wyłuskiwanie przez ciebie jakis z dupy argumentow o tym ze strzela sie w prostej linii na pokazanego wroga jest bezsensowne![]()
co do strzelania do combata to ja sie zgadzam, ale nic nie stoi mi na przeszkodzie pokazac sobie palcem strzelam sobie na ta twoja jednostek, a to ze po drodze sa dragon ogry to trudno
ja ci powtarzam, w ksiazce do skavenow strzelanie latarka jest jasno opisane jako strzelanie na punkt po prostej, a nie na wroga sroga dupoga
ogolnie mowiac takie argumetny to se mozesz

Co do Ciebie marny oj marny dudi poczytaj rulebooka to bedziesz wspanialy...a i co do irony to cytujac inna postac tego forum
Pozdro i pocwicz
A teraz zlosliwosci na bok

W opisie latarki mozesz strzelac przez swoje jednostki i jest looz ale nigdzie POWTARZAM nigdzie nie pisze ze mozesz strzelac przez jednostki sojusznika wiec ergo nie mozesz
No ja cie prosze....Nigdzie w rulebooku nie masz napisane ze nie mozesz strzelac do swoich....ale tez nigdzie nie napisano ze mozna to oznacza ze mozesz? Moze po prostu jak zacznijmy wychodzic z zalozenia ze jak cos nie jest dozwolone to jest zabronione i jakos tak battle przestanie miec tyle problemow zasadowychthurion pisze:wiec ergo mozeszMalal pisze:wiec ergo nie mozesz
a tak serio powinno sie to uscislic, tudziez organizator przed turem powinien zawrzec zdanie na ten temat w regulaminie

To jak w kawale zasadowym 40k

- Shakin' Dudi
- Masakrator
Malal mi chodzi tylko o latarkę...np mam swoją jednostke na 40 calu od latarki ale na drodze latary (12 cali od niej) znajduje się piechociaz przez ktorego jak chce poprowadzic linie to trafie w swojego Niezaangazowanego bądz sojusznika...
nie rob z siebie (badz ze mnie ) idioty, ze chce znalesc cos czego w podreczniku nie ma i uznac to za prawde:/
przykład głupiej sytuacji na którą nie jestem w stanie znalesc odpowiedzi w RB:
strzelam w cel na lini
nie jest to jak overguessing bo nie chce trafic w swojego przeciez
strzał jest mało prawdopodobny we mnie (praktycznie nieprawdopodobny) a bardzo prawdopodobny w cel...
i co mam z tego powodu nie strzelac?
moze ktos inny sie wypowie bo jeden sędzia z ADHD mi nie wystarcza....
nie rob z siebie (badz ze mnie ) idioty, ze chce znalesc cos czego w podreczniku nie ma i uznac to za prawde:/
przykład głupiej sytuacji na którą nie jestem w stanie znalesc odpowiedzi w RB:
strzelam w cel na lini
nie jest to jak overguessing bo nie chce trafic w swojego przeciez
strzał jest mało prawdopodobny we mnie (praktycznie nieprawdopodobny) a bardzo prawdopodobny w cel...
i co mam z tego powodu nie strzelac?
moze ktos inny sie wypowie bo jeden sędzia z ADHD mi nie wystarcza....
Naucz sie prosze czytac a potem mozesz probowac byc zlosliwym na forumMalal pisze:
W opisie latarki mozesz strzelac przez swoje jednostki i jest looz

I nie robie z Ciebie idioty tylko wymagam odrobiny rozsadku..Sam mozesz sobie odpowiedziec co jest zamierzonym strzalem przez jednostke sojusznika a co przypadkowym postrzalem...moje ADHD jak twierdzic nic tu nie ma do rzeczy

- Shakin' Dudi
- Masakrator
lepiej byc przystoiniakiem uwazanym za geja niz brzydalem z garbem i ADHD uwazającym ze wszystko mu wolno...
- Shakin' Dudi
- Masakrator
no coz
jedynie w stosunku do ciebie chyba jak do tej pory tak zareagowalem....no oprocz jednej osobki
ale to dawno
taki life ;]
koniec oftopu

taki life ;]
koniec oftopu