Sojusz szczurów + cokolwiek innego, latarka bijąca sojusznik

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Sojusz szczurów + cokolwiek innego, latarka bijąca sojusznik

Post autor: Shakin' Dudi »

czy mozna strzelac latarką po oddziałach sojusznika?
Albo w przeciwnika walczącego z sojusznikiem?
Analogicznie czy mozna rzucac błyskawice w takie oddziały?

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Odpowiedz jest prosta i szybka oraz taka sama na 3 pytania wasze:D NIE
NIE i NIE:d

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

czyli frenzowanie w ten sposob dragon ogrów jest zakazane:P??

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Hehe 16 ataków z S7 fajne jest;]

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Malal pisze:Odpowiedz jest prosta i szybka oraz taka sama na 3 pytania wasze:D NIE
NIE i NIE:d
to teraz mi to znajdz w ksiazce :) z Chorym myk frenzowania dragon ogrow stosujemy od dawna i juz na wiely turniejach ludzie probowali znalezc cos co skutecznie by ten myk zbanowalo, jak znajdziesz cos co mnie przekona masz piwo ;)

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

i poprzyj to ze nie moge strzelac w swoje jednostki z latarki ;]

Malal
Kretozord

Prosze bardzo Rulebook strona 26 strzelania do combata<Zakaz strzelania do wrogow w combacie>.W rulebooku skejvenow masz zasade life is cheap.Mowi ona ze mozesz strzelac do combata ze swoimi jednostkami. Nie ma tam mowy o jednostkacjh sojusznika :roll: Magia strona 107 zakaz rzucania czarow do walki wrecz chyba ze jest inny opis czaru. Znowu book skavenow life is cheap i nadal nie ma zmianki o sojusznikach.De facto nie mozesz nawet strzelac jednostkami DoW w skavanech do combata :D

Teraz sie zabieramy za wiekszy problem czyli strzelanie "po swoich".
Rulebook strona 25 jest opis jak sie strzela nie z bronii typu "quess"
Wybierz jednostke wroga zmierz dystans i rzucaj :wink: Wiec nawet nie zabardzo moga skaveny strzelic do swojej jednostki nie bedacej w walce wrecz :wink: Mozesz za cel obrac tylko jednostki wroga wiec strzelanie z armaty po DO jest walowaniem :D

A twoje zdanie pokaz mi gdzie jest zakaz jest po prostu smieszne. Na tej samej zasadzie pokaz mi gdzie jest zakazane zeby czolg czy salki nie lataly?

Odpowiadajac na twoj argument ze nie maja zasady fly masz racje wiec teraz ty pokaz zasade pozwalajaca strzelac do DO :roll: Zasada glowna jak cos nie jest dozwolone to jest zakazane ulatwiala by bardzo zycie w WFB :D

Malal
Kretozord

Shakin' Dudi pisze:i poprzyj to ze nie moge strzelac w swoje jednostki z latarki ;]
Nie mam booka skavenow pod reka wiec nie powiem ci czy mozesz strzelac w swojej jednostki :D Ale w sojusznicze combaty ni grzyba

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Malal pisze:Prosze bardzo Rulebook strona 26 strzelania do combata<Zakaz strzelania do wrogow w combacie>.W rulebooku skejvenow masz zasade life is cheap.Mowi ona ze mozesz strzelac do combata ze swoimi jednostkami. Nie ma tam mowy o jednostkacjh sojusznika :roll: Magia strona 107 zakaz rzucania czarow do walki wrecz chyba ze jest inny opis czaru. Znowu book skavenow life is cheap i nadal nie ma zmianki o sojusznikach.De facto nie mozesz nawet strzelac jednostkami DoW w skavanech do combata :D

Wybierz jednostke wroga zmierz dystans i rzucaj :wink: Wiec nawet nie zabardzo moga skaveny strzelic do swojej jednostki nie bedacej w walce wrecz :wink: Mozesz za cel obrac tylko jednostki wroga wiec strzelanie z armaty po DO jest walowaniem :D

A twoje zdanie pokaz mi gdzie jest zakaz jest po prostu smieszne. Na tej samej zasadzie pokaz mi gdzie jest zakazane zeby czolg czy salki nie lataly?

Odpowiadajac na twoj argument ze nie maja zasady fly masz racje wiec teraz ty pokaz zasade pozwalajaca strzelac do DO :roll: Zasada glowna jak cos nie jest dozwolone to jest zakazane ulatwiala by bardzo zycie w WFB :D

:roll: chodziło mi głównie o to czy latarką moge bic po swoich jednostkach ktora poprostu pokazuje kierunek w ktorym strzelam....ale nie wazne.... jaki ty mądry i wspaniały...szkoda ze ja taki nie jestem :(
Ostatnio zmieniony 14 paź 2007, o 13:51 przez Shakin' Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Malal pisze:
ja tam bede krocej, gowno mi udowodniles ;)

rulebook jest pisany pod 1os vs 1 os nie uwzglednia turow parowych itp, wiec wyłuskiwanie przez ciebie jakis z dupy argumentow o tym ze strzela sie w prostej linii na pokazanego wroga jest bezsensowne :)

co do strzelania do combata to ja sie zgadzam, ale nic nie stoi mi na przeszkodzie pokazac sobie palcem strzelam sobie na ta twoja jednostek, a to ze po drodze sa dragon ogry to trudno

ja ci powtarzam, w ksiazce do skavenow strzelanie latarka jest jasno opisane jako strzelanie na punkt po prostej, a nie na wroga sroga dupoga

ogolnie mowiac takie argumetny to se mozesz ;)

Malal
Kretozord

thurion pisze:
Malal pisze:
ja tam bede krocej, gowno mi udowodniles ;)

rulebook jest pisany pod 1os vs 1 os nie uwzglednia turow parowych itp, wiec wyłuskiwanie przez ciebie jakis z dupy argumentow o tym ze strzela sie w prostej linii na pokazanego wroga jest bezsensowne :)

co do strzelania do combata to ja sie zgadzam, ale nic nie stoi mi na przeszkodzie pokazac sobie palcem strzelam sobie na ta twoja jednostek, a to ze po drodze sa dragon ogry to trudno

ja ci powtarzam, w ksiazce do skavenow strzelanie latarka jest jasno opisane jako strzelanie na punkt po prostej, a nie na wroga sroga dupoga

ogolnie mowiac takie argumetny to se mozesz ;)
Ogolnie mowiac nie mogac nic konkretnego powiedziec by obronic swoje statnowisko mowisz kupa dupa pupa :wink: A ze rulebook jest dla gry 1 na 1 to coz znaczy ze w grach parowych nie obowiazuje? no ja cie prosze :shock:

Co do Ciebie marny oj marny dudi poczytaj rulebooka to bedziesz wspanialy...a i co do irony to cytujac inna postac tego forum
Pozdro i pocwicz

A teraz zlosliwosci na bok :D

W opisie latarki mozesz strzelac przez swoje jednostki i jest looz ale nigdzie POWTARZAM nigdzie nie pisze ze mozesz strzelac przez jednostki sojusznika wiec ergo nie mozesz

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Malal pisze:wiec ergo nie mozesz
wiec ergo mozesz ;)

a tak serio powinno sie to uscislic, tudziez organizator przed turem powinien zawrzec zdanie na ten temat w regulaminie

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

no to Malal doda w temacie strategu, ze nie mozna strzelac przez jednostki sojusznika i po sprawie ;p

Malal
Kretozord

thurion pisze:
Malal pisze:wiec ergo nie mozesz
wiec ergo mozesz ;)

a tak serio powinno sie to uscislic, tudziez organizator przed turem powinien zawrzec zdanie na ten temat w regulaminie
No ja cie prosze....Nigdzie w rulebooku nie masz napisane ze nie mozesz strzelac do swoich....ale tez nigdzie nie napisano ze mozna to oznacza ze mozesz? Moze po prostu jak zacznijmy wychodzic z zalozenia ze jak cos nie jest dozwolone to jest zabronione i jakos tak battle przestanie miec tyle problemow zasadowych :wink:
To jak w kawale zasadowym 40k :D Nigdzie nie jest napisane ze land rider nie moze latac :wink:

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Malal mi chodzi tylko o latarkę...np mam swoją jednostke na 40 calu od latarki ale na drodze latary (12 cali od niej) znajduje się piechociaz przez ktorego jak chce poprowadzic linie to trafie w swojego Niezaangazowanego bądz sojusznika...

nie rob z siebie (badz ze mnie ) idioty, ze chce znalesc cos czego w podreczniku nie ma i uznac to za prawde:/
przykład głupiej sytuacji na którą nie jestem w stanie znalesc odpowiedzi w RB:

strzelam w cel na lini
nie jest to jak overguessing bo nie chce trafic w swojego przeciez
strzał jest mało prawdopodobny we mnie (praktycznie nieprawdopodobny) a bardzo prawdopodobny w cel...
i co mam z tego powodu nie strzelac?

moze ktos inny sie wypowie bo jeden sędzia z ADHD mi nie wystarcza....

Malal
Kretozord

Malal pisze:

W opisie latarki mozesz strzelac przez swoje jednostki i jest looz
Naucz sie prosze czytac a potem mozesz probowac byc zlosliwym na forum :roll:

I nie robie z Ciebie idioty tylko wymagam odrobiny rozsadku..Sam mozesz sobie odpowiedziec co jest zamierzonym strzalem przez jednostke sojusznika a co przypadkowym postrzalem...moje ADHD jak twierdzic nic tu nie ma do rzeczy :wink: twoje gejostwo tez

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

lepiej byc przystoiniakiem uwazanym za geja niz brzydalem z garbem i ADHD uwazającym ze wszystko mu wolno...

Malal
Kretozord

Widze masz ta sama przypadlosc co Dzik na forum dostajesz atakow slepej kiszki....

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

no coz ;) jedynie w stosunku do ciebie chyba jak do tej pory tak zareagowalem....no oprocz jednej osobki ;) ale to dawno

taki life ;]

koniec oftopu

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Konczac offtop popieram malala.
Do DO strzelac nie mozna!
Mozna zahaczyc swoich latarka, jezeli strzelisz do wroga.
Na pytanie, czy sojusznik jest bardziej enemy czy friendly, Thurionie, odpowiedz sobie sam.

ODPOWIEDZ