Pare noobowskich pytań v2
Moderator: Afro
W oddziale IG z Dyscpliną jest Butcher, który jest generałem. Pytanie: Jaką liderkę rozdaje generał?
Proszę o poparcie dowodem.
Proszę o poparcie dowodem.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
jeżeli "zachłanna pięść" jest talizmanem to jak wpływa na używanie wielkiej broni? Postać może zarówno dostać +2 do siły za broń i +1 (czyli łącznie +3) które dodaje sam talizman? I rozumiem, że skoro nie ma nic napisanego w opisie (i jest oznaczony jako talizman, a nie magiczna zbroja) nie dodaje to żadnej ochrony do pancerza tak jak zwykła żelazna pięść?
Afro ma rację.
Oddział ma 9 LD, a generał rozdaje innym 8 LD.
Oddział ma 9 LD, a generał rozdaje innym 8 LD.
Wisła Kraków.
@ Afro -dzięki za wyjaśnienia - całe życie człowiek się uczy 
@ciolek - wydaje mi się, że Twoje rozumowanie jest poprawne. Powinieneś mieć +3 do siły bez dodatkowej ochrony. Choć ja już wolę od tego Giantbreaker - w końcu jak Tyrant się dorwie do maga to zdąży go roznieść w jedną turę

@ciolek - wydaje mi się, że Twoje rozumowanie jest poprawne. Powinieneś mieć +3 do siły bez dodatkowej ochrony. Choć ja już wolę od tego Giantbreaker - w końcu jak Tyrant się dorwie do maga to zdąży go roznieść w jedną turę

Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Witam
mam pytanie czy wielkie imię ogra jest zaliczane jako magiczny przedmiot wiem że punkty bierze się z puli która jest przeznaczona na magiczne przedmioty tylko czy samo imię traktujemy jako takowy przedmiot ?a co za tym idzie czy BSB może wziąć takie imię ?
Pzdr
mam pytanie czy wielkie imię ogra jest zaliczane jako magiczny przedmiot wiem że punkty bierze się z puli która jest przeznaczona na magiczne przedmioty tylko czy samo imię traktujemy jako takowy przedmiot ?a co za tym idzie czy BSB może wziąć takie imię ?
Pzdr
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
@Silvestro
Ad1
Ward na 6+
Ad2
Kradziejstwo magiczności broni
Ad3
Nie musisz przyjmować czelendży
Ad1
Ward na 6+
Ad2
Kradziejstwo magiczności broni
Ad3
Nie musisz przyjmować czelendży
Ad 1.
Wolę wydac 5 pkt więcej na prezerwatywe
Ad 2.
Tylko jeśli wywardujesz na 6 atak magicznej broni (zakładamy, że nie biorę innych Wardów, tylko Greedy fist)
Ad 3.
Tu masz rację, choć nie wiem, czy Champion oddziału może też przyjmować.
Wolę wydac 5 pkt więcej na prezerwatywe
Ad 2.
Tylko jeśli wywardujesz na 6 atak magicznej broni (zakładamy, że nie biorę innych Wardów, tylko Greedy fist)
Ad 3.
Tu masz rację, choć nie wiem, czy Champion oddziału może też przyjmować.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Czempion może przyjąć za Tyrana. Imię daje ci tylko zakaz odmawiania chellengy, a nie przymus ich akceptowania.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Według nowego euro legalna rozpa jest :
z koroną działem i 3 mournami ?
z koroną działem i 3 mournami ?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nie dajecie mi wyboru więc postuje post pod postem. Czy ktoś łaskawie odpowie ? 

Legalna.
Wisła Kraków.