Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Grag bardzo mi sie podoba Twoja propozycja sprobuje nia pograc
Dzisiaj grałem dla testów De
Wichki masa ataków ale jak coś pancernego dojdzie to dupa.
Hydra dość fajnie się spisała weszła na bok feniksów + rydwan na tył i klocek 450 zjedzony w pościgu.
Wiem że jedna gra i to na małe ptk (1600) nie daje dużo do kminienia, ale jak wam sie wiedźmy sprawiają ?? Dajecie im jakiegoś boosta, kociołek czy może lepiej wystawić DR+Kusze lub korsarzy ??
Co myślicie o dużej czarce na pegazie z m.śmierci ?? Co by w 2 turze słoneczko od boku puścić ??
Wichki masa ataków ale jak coś pancernego dojdzie to dupa.
Hydra dość fajnie się spisała weszła na bok feniksów + rydwan na tył i klocek 450 zjedzony w pościgu.
Wiem że jedna gra i to na małe ptk (1600) nie daje dużo do kminienia, ale jak wam sie wiedźmy sprawiają ?? Dajecie im jakiegoś boosta, kociołek czy może lepiej wystawić DR+Kusze lub korsarzy ??
Co myślicie o dużej czarce na pegazie z m.śmierci ?? Co by w 2 turze słoneczko od boku puścić ??
Ja jeśli wystawiam WE to z bannerem ktory daje armour piercing.
Wczoraj zagrałem na 2 hydrach i juz ich nie wystawie brak regeneracji osłabił je mocno
Na 1600 ptk . wydjae mi sie ze gra na fastach bedzie odpowiednia
Wczoraj zagrałem na 2 hydrach i juz ich nie wystawie brak regeneracji osłabił je mocno
Na 1600 ptk . wydjae mi sie ze gra na fastach bedzie odpowiednia
''If you show your teeth, bite''
WE stanowią trzon każdej mojej rozpiski, aczkolwiek szmata AP to wiele punktów (zawsze staram się minimalizować koszty, a +1MV czyni oddział bardziej taktycznym, zwłaszcza w starciu z wrogiem o sporej ilości modeli piechoty), jako wspomagacz leci tam bohater z SV 1+ i przerzutem i magiczną bronią z dodatkiem siły (hero, lord nieważne) byle miał maksymalną ochronę przed nieprzewidywalnością wiedźm oraz dodawał bonusy do WW, trzyma kowbojów/tnie eterycznych/bije kawę itp.
Triclinium Thoruniensis
Wystawiam albo wersję lordowską albo zwykłego herosa w zależności od aktualnych celów rozpiski:
Dreadlord 262
Rptr Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Giant Blade [60.0]
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Master 160
Rptr Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard
Sword of Might [20.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
Dreadlord 262
Rptr Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Giant Blade [60.0]
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Master 160
Rptr Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard
Sword of Might [20.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
Triclinium Thoruniensis
Ktoś się orientuje czy jakiś polski sklep ma na stanie figurki avatarsów ? Chodzi mi konkretnie o vestals of nemezis.
Z góry dzięki za odp.
Z góry dzięki za odp.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Z tego co piszą na stronie AoW wynika, że ich dystrybutorami w Polsce są Mgła i Jotte (i jeszcze Monolith Icon, ale tam bym nie kupował) . A na ich witchki to się nie napalaj na razie, bo to preorder i wyjdzie w kwietniu.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Niestety nie
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
hej,
mam pytanie co do Heralda Dark Riders, ma on 1A jak reszta oddziału, tak ma być? czy był jakiś FAQ?
z góry dzięki za odpowiedź
mam pytanie co do Heralda Dark Riders, ma on 1A jak reszta oddziału, tak ma być? czy był jakiś FAQ?
z góry dzięki za odpowiedź
klub Adeptus Mechanicus
http://admech.club/
http://admech.club/
Tak ma być. On ma zwiększony BS, a nie ataki.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
z jakich bitsów polecilibyście zrobienie Great Weaponów na plecy Szejdom?
coś w zestawie nowych Execów by się nadawało? względnie zestawy z innych armii czy z 40K które mogłyby mieć elfią broń 2ręczną
coś w zestawie nowych Execów by się nadawało? względnie zestawy z innych armii czy z 40K które mogłyby mieć elfią broń 2ręczną
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
-
- Warzywo
Mam pytanka - jak możecie to pomóżcie je ogarnąć z góry dziękuję
1 czy czary wzmacniające lub obniżające współczynnik siły działają również na broń zasięgową ?
2 sztandar dający AP działa również na Broń Zasięgową (Łuki, Kusze itp.)
3 Jak się testuję gwardia na WS w armii TK jeżeli w niej znajduję się Princ lub King ( czy jak obniżę czarami współczynnik WS to dalej testują się na maksymalnym współczynniku Charakteru który znajduje się w regimencie ?
1 czy czary wzmacniające lub obniżające współczynnik siły działają również na broń zasięgową ?
2 sztandar dający AP działa również na Broń Zasięgową (Łuki, Kusze itp.)
3 Jak się testuję gwardia na WS w armii TK jeżeli w niej znajduję się Princ lub King ( czy jak obniżę czarami współczynnik WS to dalej testują się na maksymalnym współczynniku Charakteru który znajduje się w regimencie ?
misha pisze:z jakich bitsów polecilibyście zrobienie Great Weaponów na plecy Szejdom?
Hmm a może miecze z Gwardii od Empire ?? te zawijasie ??
Korsarze czy Wiedźmy ??
Czy ołtarz to tylko do Wiedźm można czy każda jednostka tylko ze innym poza wiedźmami daje 6+ Warda??
Taki standard jak na razie to
2xDR
Kloc Wiedźm
Kloc Exe
4 Bolce
Warlock
Nie da rady coś ugrać w innej kombinacji ??
Tzn Warloki na pewno zostają bo dają dużo możliwości no i lepszego wyboru nie ma.
Myślałem o rydwanach, CoK i gwardii ( w porównaniu do feniksów to się nie umywają ale podobają mi się ) a nawet hydra ( na małe ptk ładnie kroi).
Nie wiem czym tłuc silne klocki wroga a tym bardziej puszki bez Exe.
Myślałem o BG z Razorem oraz wspieranym magią bestii, lub nawet pokusić się o dużą czarkę z życiem.
BTW Cienie mogą szarżować w 1 turze ?? Czy tak jak lekka kawaleria jak 1 runda to bez szarż.
Czy zabójca może dołączyć do cieni i dalej posiadają zasadę zwiadowców ??