Ere we go paintin'! WAAAGH!
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Ere we go paintin'! WAAAGH!
Nie same. Sorki. Zapomniałem o 4 drunken dwarfsach metalowych i runelordzie.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie będą pasować do całości raczej... Prędzej krasie z AoW lub nawet Scibora..._SiX_ pisze:Nie same. Sorki. Zapomniałem o 4 drunken dwarfsach metalowych i runelordzie.
Wiem, ale na drunkeny polowalem trochę i udało mi się dorwać w pudełku nawet nie od pakowane za śmieszna kasę. A runelorda pewnie na allegro pogonię.
Metalików z GW.
Nowy projekt świeżo zakończony - Catacomb Command Barge / Annihilation Barge (na magnesach by można było w razie potrzeby móc użyć dwóch opcji modelu). Nie wfb tylko z w40k. Pierwsza figurka do mej nekrońskiej armii. Efekt taki jaki widać, zawsze mogło być lepiej. Metaliki dalej są moją słabą stroną niestety:

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ciekawie wyszedł zielonożółty kładziony na metal. Złoty uzyskiwałeś tez taką samą techniką?
Zielonożółty wyszedł przypadkiem (tak naprawdę miał być ciemny turkus), ale przez przypadek zamiast brązowego washa zarzuciłem sephie i tak wyszło
. Ogólnie to zarzuciłem farbę turkusową na wcześniej wyschnięty leadbleecher czy jak mu tam było czyli bazową metalową GW, drybrush kolorem skink blue, drybryush mniejszym pędzlem kolorem tyrant skull, wash sephia, drybrush znów tyrant skullem i na koniec glaze Lamenters Yellow.
Złoto zrobiłem podobnie tylko na bazowy balthasar gold wrzuciłem gehenna's golda, potem całość zalałem agraxem i na koniec po wyschnięciu drybrush necron compoundem.

Złoto zrobiłem podobnie tylko na bazowy balthasar gold wrzuciłem gehenna's golda, potem całość zalałem agraxem i na koniec po wyschnięciu drybrush necron compoundem.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kuźwa, chyba faktycznie muszę sie nauczyć tych nowych nazw, bo nic mi to nie mówi
... Ale samą technologie ogarnąłem...

Kolejny Necron. Tym razem jednostka Cryptek.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zieleń też mi się podoba. Reszta nie wiem, bo się nie znam na 40-tce
...

Zieleń jest opisana w poradniku jaki zrobiłem na blogu dotyczącym jak pomalować Cryptek w taki sam sposób jak zdjęciach. Link bezpośrednio do poradnika.
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Trochę gorzej niż krasie ale nie jest źle.
Bierzesz te metaliki z "kubeczka" czy masz jakaś paletę? Bo ewidentnie masz nie wymieszane farby.
Bierzesz te metaliki z "kubeczka" czy masz jakaś paletę? Bo ewidentnie masz nie wymieszane farby.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Mam plastikową paletę, a farbę zawszę mieszam i rozrabiam z wodą na palecie. W przypadku większych powierzchni nanoszę je aerografem. Inna kwestia, że przy nekronach nie ma aż tylu detali tak naprawdę za to dużo metalików, które w dalszym ciągu są moją słabością.