Ere we go paintin'! WAAAGH!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Re: Ere we go paintin'! WAAAGH!

Post autor: _SiX_ »

Nie same. Sorki. Zapomniałem o 4 drunken dwarfsach metalowych i runelordzie.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

_SiX_ pisze:Nie same. Sorki. Zapomniałem o 4 drunken dwarfsach metalowych i runelordzie.
Nie będą pasować do całości raczej... Prędzej krasie z AoW lub nawet Scibora...

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Wiem, ale na drunkeny polowalem trochę i udało mi się dorwać w pudełku nawet nie od pakowane za śmieszna kasę. A runelorda pewnie na allegro pogonię.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Jak tak patrze to .. rozwadniaj bardziej metaliki... widać grudki :P . Jakich metalików używasz ?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Metalików z GW.

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Nowy projekt świeżo zakończony - Catacomb Command Barge / Annihilation Barge (na magnesach by można było w razie potrzeby móc użyć dwóch opcji modelu). Nie wfb tylko z w40k. Pierwsza figurka do mej nekrońskiej armii. Efekt taki jaki widać, zawsze mogło być lepiej. Metaliki dalej są moją słabą stroną niestety:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ciekawie wyszedł zielonożółty kładziony na metal. Złoty uzyskiwałeś tez taką samą techniką?

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Zielonożółty wyszedł przypadkiem (tak naprawdę miał być ciemny turkus), ale przez przypadek zamiast brązowego washa zarzuciłem sephie i tak wyszło ;). Ogólnie to zarzuciłem farbę turkusową na wcześniej wyschnięty leadbleecher czy jak mu tam było czyli bazową metalową GW, drybrush kolorem skink blue, drybryush mniejszym pędzlem kolorem tyrant skull, wash sephia, drybrush znów tyrant skullem i na koniec glaze Lamenters Yellow.
Złoto zrobiłem podobnie tylko na bazowy balthasar gold wrzuciłem gehenna's golda, potem całość zalałem agraxem i na koniec po wyschnięciu drybrush necron compoundem.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kuźwa, chyba faktycznie muszę sie nauczyć tych nowych nazw, bo nic mi to nie mówi :mrgreen: ... Ale samą technologie ogarnąłem...

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Kolejny Necron. Tym razem jednostka Cryptek.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Bardzo fajne nekroni :P
Twoja zieleń jest podobna do zieleni Cookiego :wink:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Zieleń też mi się podoba. Reszta nie wiem, bo się nie znam na 40-tce :oops: :wink: ...

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Zieleń jest opisana w poradniku jaki zrobiłem na blogu dotyczącym jak pomalować Cryptek w taki sam sposób jak zdjęciach. Link bezpośrednio do poradnika.

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Trochę gorzej niż krasie ale nie jest źle.
Bierzesz te metaliki z "kubeczka" czy masz jakaś paletę? Bo ewidentnie masz nie wymieszane farby.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Mam plastikową paletę, a farbę zawszę mieszam i rozrabiam z wodą na palecie. W przypadku większych powierzchni nanoszę je aerografem. Inna kwestia, że przy nekronach nie ma aż tylu detali tak naprawdę za to dużo metalików, które w dalszym ciągu są moją słabością.

ODPOWIEDZ