Parowe mistrzostwa Krakowa 01-02.05.2014 Kraków 2xEURO
Re: Parowe mistrzostwa Krakowa 01-02.05.2014 Kraków 2xEURO
@Spawn bzdury opowiadasz. Ta edycja jest napisana na granie circa 3k pts. Magia jest dobrze dopasowana - ale jeśli chcecie potworków magicznych to spoko - ja się dostosuje.
4x eko diabeł nie wchodzi, i jak dobrze pokombinujesz, będziesz wiedział why
4x eko diabeł nie wchodzi, i jak dobrze pokombinujesz, będziesz wiedział why
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Juz może lelepiej wrzucić po prostu reguły ze Storm of Magic czy może dodatek poszedł w zapomnienie 

Qc + Goblin, armie się dograja
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- RedScorpion
- Falubaz
Ogłoszenie dalej dopuszcza sojusze dobro/zło jako trusted, czy tak pozostanie?
Dydu pisze:Tak zostaje, nie widzę powodu ograniczania częsci mocnych paringów kiedy druga część i tak będzie dopuszczona, oraz odbierania przyjemności z gry graczą DE/SKV.
Psioczycie na przegiętą magię na 2400 . Teraz na stole jest 4800, przy tym obecna magia (2k6 na sojusz) nie jest już przegięta. Format sam ją lekko balansuje. Zwiększając ilość PD tylko zachwiejecie równowagą przy stosunku PD/DD
Jak ktoś będzie chciał grać na spamie magów, żeby mieć większy wybór czarów, musi się liczy ze słabym rzutem na wiatry magii. Trzeba będzie uważniej stawać do CC, bo wszystkiego nie da się wzmocnić magią.
Limit 12 PD dodatkowo ogranicza magie, dając przeciwnikowi większe szanse wygenerowanie dodatkowych DD chanelami, co też przełoży się na zmniejszenie przegiętej magii przy tych punktach.
Ot, takie drobne uwagi od kogoś, kto grywał na format 5K + i ani razu nie kombinował z wiatrami magii.
- RedScorpion
- Falubaz
Szkoda, to już ostatecznie? Kwestię de i sk popieram ale sojusz de i he jako trusted jakoś tak nie fajnie wygląda.
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
(...)
• Apart from Winds of Magic, an army may only generate up to 4 additional Power or Dispel Dice per magic phase (including channelling). Any extra dice above this is discarded and lost.(...)
Przewiduję absencję TK na turniejuTomb Kings (2700)
(...)
• May generate up to 3 Power Dice

Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.