Pony Thread (OMG PONIES)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Cylindryk
Chuck Norris

Re: Pony Thread (OMG PONIES)

Post autor: Cylindryk »

Rozwinąłbyś nieco swoją wypowiedź? :)

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

No nie mów mi, żeś nie słyszał o tym co internet robi z pewną panią prokurator z krymu :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Obrazek

Cylindryk
Chuck Norris

Infernal Puppet pisze:No nie mów mi, żeś nie słyszał o tym co internet robi z pewną panią prokurator z krymu :wink: .

No nie bardzo... ostatnio Internet odwiedzam tylko na godzinkę-półtorej maks na sprawdzanie for figurkowych i poczty i... tyle. Nie mam czasu na zwiedzanie netu.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

W dużym skrócie - gdy Putin zaanektował sobie krym, to ustanowił na stanowisko prokuratora generalnego pewną wielce piękną damę, na pkt której internet bez mała, jak to na internet przystało, z deczka oszalał :mrgreen: .

Tu masz np. obrazek z kwejka

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2 ... 1395926386

Choć poniekąd ładnie się to wpisuje w Polskie relacje z Rosją, wypełnione w równym stopniu wzajemną miłością co wzajemną nienawiścią =P~ .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

dawno nie zaglądałem!
Kucyk of Khorne
http://ahrimatt.deviantart.com/art/Pink ... -313856079

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Opiekunka wszystkich tych co uważają kucyki za gejostwo :P .

A dziś odcinek :mrgreen: .
Mad Mike pisze:

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Pasuje do tematu, znalezione w jakimś raporcie z turnieju w USA.

http://photos.rutins.com/Eriks-iPad/i-h ... 457-X3.jpg
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Kurczę, z miejsca potrafię rozpoznać, że to bretonia :lol2: . Teraz zastanawiam się, czy jestem bardziej spaczony przez warhammera czy przez Kuce :mrgreen: .
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Kolejny odcinek za nami, i nie mogę się zdecydować, czy był powyżej, czy poniżej średniej #-o . Miło, że Applejack znowu dostała rolę pierwszoplanową, co ukróci nieco żarty o byciu najlepszym backgroundem :P , no dostaliśmy być może 5 już klucz do tajemniczej skrzynki ( 6 zapewne odkryje Twilight na własne hymm... kopyto, w finałowym dwuodcinku ).

Ale nie uprzedając faktów, Plusy :
- Powrót braciszków flim-flam, oczywiście znów z bardzo chwytliwą piosenką, choć SCS6K był IMHO lepszy
- Ważki problem efektu placebo ( jak np. w homeopatii ) i tego, że prawda czasami bardzo boli
- Apple rodzinka w komplecie
- Znów nieco o przeszłości Babci
- Braciszkowie to dranie, ale dranie z urokiem. I tupetem by pokazywać się w Ponyville po poprzedniej porażce
- Duuużo nowych backgroudów, w tym sporo z urazami, czasami dość poważnymi. Widać życie w equestrii miewa jednak liczne wypadki
- Lyra jako sędzia =D> :mrgreen:

Z minusów :
- Zakończenie robione strasznie na chybcika. A transformacja charakteru pomocnika braci o 180 stopni w ile, niecałe 2 minuty ? Naciągane "nieco" IMHO :P.
- Ewidentność tego, że tonik to placebo :P .

Suma sumarum, nie porwało, ale źle też nie było. Czekam na Equestria Games i finał(y) :mrgreen: .
Mad Mike pisze:

Cylindryk
Chuck Norris

Cóż... imo poniżej średniej.
Piosenka słaba, dużo gorsza od ich pierwszego występu.
Dziwi mnie, że widziałem sporo "starych" backroundów z urazami. I w ogóle to wyglądało tak, jakby całe Ponyville ledwo przeżyło jakąś katastrofę ze dwa dni temu...

Lyra to imo największy plus tego odcinka. :)

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

jakby całe Ponyville ledwo przeżyło jakąś katastrofę ze dwa dni temu...
Pewnie Twilight testowała nowe zaklęcie :mrgreen: .
Mad Mike pisze:

Cylindryk
Chuck Norris

Dobra, rozwaliłeś mnie. Brzmi prawdopodobnie. :P

Ewentualnie Derpy zrobiła nalot. :P

Cylindryk
Chuck Norris

Widziałem kawałek jutrzejszego odcinka. Jeśli będzie taki, jaki myślę, to będzie mega. :)

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Oby Cylindryku, oby :D .

Zresztą, nawet jak nie, to świat się od tego nie zawali :wink: .
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Raz dwa trzy, próba postu :) .

Kolejny odcinek za nami, finał ( odcinki finałowe jak dotąd zawsze były jednymi z najlepszych w każdym sezonie ) już coraz bliżej, odcinki już się powoli kończą. I muszę przyznać, odcinek mi się naprawdę bardzo podobał. Zdecydowanie powyżej i tak bardzo wysokiej średniej. WoW, sezon czwarty taki dobry :) .

Z plusów :
- najlepsze chyba otwarcie odcinka w tym sezonie. Minki RD i obsesja TS na punkcie testów ( i nauczania do nich ) były po prostu przezabawne
- i sówka się znowu pojawiła. Pierwszy odcinek z nią ( 23 w 1 sezonie ) uważam osobiście na najsłabszy ever, ale spójność świata zawsze w cenie.
- RD prezentująca stare dobre studenckie podejście "nie przejmuj się, a będzie ci dane", które nie powiem, stosowałem w praktyce i umiejętnie zastosowane, nawet się nieźle sprawdza :mrgreen: .
- Tylko RD najwyraźniej nie potrafi jej stosować. Choć przyznam, doświadczenie w tym niełatwo zdobyć :wink: .
- Spooooro o historii Wonderbolsów. Głównie z ust history-nerda Twilight :mrgreen: .
- Pinkie, jak zawsze wcielenie randomu. I ( NO NIE WIERZĘ :mrgreen: ! ) rapowa piosenka historyczna. Pinkie, you are so damm random, and so damm awesome =D>
- Mina Rarity tak koło 12.50 mówiąca dostojne AYFKM po prostu boska :D
- Twilight ma znajomości w całym mieście i może rekrutować najwyraźniej dowolną liczbę kucy do dowolnego zadania :lol2:
- Muszę przyznać, bardzo podobało mi się zwrócenie uwagi na to, że latanie to nie tylko samo latanie, ale też i obserwacja otoczenia. Ważka i celna uwaga =D> .
- I oprócz tego - sporo jest w tym odcinku latania w wykonaniu Twilight. Fajnie, że widać, że radzi sobie z tym coraz lepiej, nawet jeśli jeszcze jej sporo brakuje do poziomu RD.
- Wielki Plus z morał ( każdy jest inny i wyjątkowy ). Niby truizm, ale jakoś (za) często się o tym ludziom zapomina.

Minusów większych nie uświadczono. No, może załamka Rainbow Dash była troszeczkę be, ale w sumie pasowało to do jej charakteru ( i widzieliśmy już na większą skalę w Sonic Rainboom ), więc w sumie tego do minusów nie zaliczam.

PS. Możecie mi pogratulować refleksu. Wczoraj dopiero załapałem o co chodzi w frazie "Rainbow Dash always dress in style", co jest żartem starym jak sam fandom :lol2: :oops: :mrgreen: .....
Mad Mike pisze:

Cylindryk
Chuck Norris

Odcinek jednak nie o tym, o czym miałem nadzieję, że będzie (czyli kolejne lekcje latania dla TS), ale... chyba jeden z fajniejszych odcinków sezonu. :)

Wejście sówki - świetnie. :)
Rapująca Pinkie - jakoś nawet mnie nie zdziwiło. Serio.
Znajomości Twilight... wiesz, jest księżniczką. Prowadzi bibliotekę w małej miejscowości. Nic dziwnego, że ma znajomości (i nie tylko). :D

A ja żartu nie łapię, chyba... :/

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Żart jest trochę synkretyczny, bo łączy obecną i poprzednie generacje kuców, z których wywodzi się kilka imienniczek obecnych głównych bohaterek. Naturalnie od animacji i fabuły bolą oczy i mózg, ale cóż, tak kiedyś MLP wyglądało :) .

https://www.youtube.com/watch?v=2ChfPwjH3jc

Ktoś połączył to do obrazka z odcinka "swarm of the century" jak RD stoi w butiku Rarity w jakimś absolutnie niedorzecznym wdzianku, no i masz żarcik :wink: . "suited for succes" dodaje temu dodatkowego posmaku, bo tam RD dowiodła, że gorzej na sensownym ubiorze zna się chyba tylko AJ :wink: .
Mad Mike pisze:

Cylindryk
Chuck Norris

Hmm.... jest niedziela, nie ma twojej recenzji, odcinka w sieci tak jakby nie było... co się stało z odcinkiem 4x22? :(

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Będzie za tydzień Cylindruku :mrgreen: . Niestety tak to już wypadło dzięki świętom, ze odcinki będą teraz w wiekszych odstepach. A nie będę przecież robił recenzji czegoś czego nie było :wink:

Ale spokojnie :) .

Odcinek 22 - 14 kwietnia, już za niecały tydzień
Odcinek 23 - 26 kwietnia ( pewnie obejrzymy razem na DMP :wink: )
Odcinek 24 - 3 maja
I grande finale 25/26 - 10 maja
Mad Mike pisze:

ODPOWIEDZ