Zasady
1. kto ma wyższy wynik atakuje pierwszy?
2. A ungory?? chyba że wszystko ma takie postawki jak w wfb. (ale zawsze niesprawieldliwe wydawało mi się stawianie ungorów na takich dużych podstawkach)
3.czy przegrana banda po bitwie też testuje na szukanie?
dzięki za odpowiedzi, ale w mordce jakoś tak pytania wydają mi się nieskończone w warhu było prościej
2. A ungory?? chyba że wszystko ma takie postawki jak w wfb. (ale zawsze niesprawieldliwe wydawało mi się stawianie ungorów na takich dużych podstawkach)
3.czy przegrana banda po bitwie też testuje na szukanie?
dzięki za odpowiedzi, ale w mordce jakoś tak pytania wydają mi się nieskończone w warhu było prościej
1. Tia
2. Takie jak w WFB sie zdaje (ja przynajmniej takie stosuję).
3. Tia
2. Takie jak w WFB sie zdaje (ja przynajmniej takie stosuję).
3. Tia
Chyba żartujesz, na 90% pytań zadanych przez Ciebie odpowiedź można znaleźć w rulebooku - trzeba uważnie czytać.Sirriel pisze:w mordce jakoś tak pytania wydają mi się nieskończone w warhu było prościej
A czy Averland może wynająć Halfling Thief? I czy sztylet zadaj krytyki?
Jak można skombinować youngblooda, nie kupjuąc w Anglii orginała? I czy możecie polecić jakieś dobre figsy halflingów i traperów do dostania w Polsce?
Czy te figsy są dobre do zostania Bergjagersami (traperzy Averlandu)
Jak można skombinować youngblooda, nie kupjuąc w Anglii orginała? I czy możecie polecić jakieś dobre figsy halflingów i traperów do dostania w Polsce?
Czy te figsy są dobre do zostania Bergjagersami (traperzy Averlandu)
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Tak.Sirriel pisze:A czy Averland może wynająć Halfling Thief?
Zależy, jak sędzia na turnieju uściśli. Zwykle albo nie, albo w przypadku 6, nie ma po prostu save'a od sztyletu.Sirriel pisze:I czy sztylet zadaj krytyki?
Wytężyć mózg. Poszukać inspiracji w milicji.Sirriel pisze:Jak można skombinować youngblooda, nie kupjuąc w Anglii orginała?
Na resztę pytań odpowiedź znać może Wertus
co do halfingów to ja użyłem "hobbit arhers" z LOTRa pomalowanych w spokojne brązy i ziwelenie - całkiem fajny efekt.
Berjagerzy - imperial militia ( nota bene podstawka pod praktycznie karzdą ludzką bandę ) lub Bretonian Bowman a jak chcesz coś orginalnego polecam figsy GameZona : http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz1134&sid=4b9fd4cf
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz1136&sid=4b9fd4cf
Berjagerzy - imperial militia ( nota bene podstawka pod praktycznie karzdą ludzką bandę ) lub Bretonian Bowman a jak chcesz coś orginalnego polecam figsy GameZona : http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz1134&sid=4b9fd4cf
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz1136&sid=4b9fd4cf
Sprawa dotyczaca blunderbussa.
1) Czy musze celowac do konkretnego modelu czy moge przeleciec tak jak chce?
2)Czy moge strzelac do walki wrecz i czy jezeli nie obejme swojego modelu to bije tylko przeciwnika?
3) Co jezeli linia blunderbussa przechodzi przez murek? Zatrzymuje sie na nim czy idzie dalej?
4)Czy supperior blackpowder zwieksza sile blunderbussa?
1) Czy musze celowac do konkretnego modelu czy moge przeleciec tak jak chce?
2)Czy moge strzelac do walki wrecz i czy jezeli nie obejme swojego modelu to bije tylko przeciwnika?
3) Co jezeli linia blunderbussa przechodzi przez murek? Zatrzymuje sie na nim czy idzie dalej?
4)Czy supperior blackpowder zwieksza sile blunderbussa?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Było jakieś 3 tygodnie temu na NG omawiane.Pedros pisze: 1) Czy musze celowac do konkretnego modelu czy moge przeleciec tak jak chce?
Zdania podzielone, zależy od uściśleń. Zwyczajowo gra się tak, że może przelecieć jak chce, nawet nie do najbliższego celu. Jakkolwiek z punktu widzenia prawa nie jest to jasne
Nahar jest od tego wielkim ekspertem, ja się boję cokolwiek powiedzieć, żeby mnie znów z błotem nie zmieszałPedros pisze:2)Czy moge strzelac do walki wrecz i czy jezeli nie obejme swojego modelu to bije tylko przeciwnika?
A przypadkiem nie było tego w Twojej ostatniej bitwie na Polconie?Pedros pisze:3) Co jezeli linia blunderbussa przechodzi przez murek? Zatrzymuje sie na nim czy idzie dalej?
Tak.Pedros pisze:4)Czy supperior blackpowder zwieksza sile blunderbussa?
Bylo ale chce sie dowiedziec co dokladnie mowi mordheimowa brac na ten temat
Bo jako ze nie sprawdzily sie d.pistole na mlodzikach to chyba dam im po blanderbusie, jako ze go ani razu nie znalazlem, a pistoleciki lecialy strasznie ...
A i sprawa - Czy mozna miec brace of crossbow pistols? I czy on podlega zasadom ktore dotycza kuszy/pistoletowi (dostep do pewnych talentow, ladowanie). Czy brace of p. to 2 bronie strzeleckie czy 1? Czy mozna strzelac po ruchu z niej bez minusow za zasieg (tak jak jest w battlu za strzelanie z pistoletow)
Bo jako ze nie sprawdzily sie d.pistole na mlodzikach to chyba dam im po blanderbusie, jako ze go ani razu nie znalazlem, a pistoleciki lecialy strasznie ...
A i sprawa - Czy mozna miec brace of crossbow pistols? I czy on podlega zasadom ktore dotycza kuszy/pistoletowi (dostep do pewnych talentow, ladowanie). Czy brace of p. to 2 bronie strzeleckie czy 1? Czy mozna strzelac po ruchu z niej bez minusow za zasieg (tak jak jest w battlu za strzelanie z pistoletow)
Można mieć bracea. Crossbow podlega zasadom pistoletów (np. skill Pistolier) i swoim własnym (strzelanie w hth). Brace to oczywiscie 2 pistolety. Obowiązują normalne minusy za ruch i zasięg (chyba, że ja o czymś nie wiem).Pedros pisze:A i sprawa - Czy mozna miec brace of crossbow pistols? I czy on podlega zasadom ktore dotycza kuszy/pistoletowi (dostep do pewnych talentow, ladowanie). Czy brace of p. to 2 bronie strzeleckie czy 1? Czy mozna strzelac po ruchu z niej bez minusow za zasieg (tak jak jest w battlu za strzelanie z pistoletow)
Ostatnio zmieniony 15 paź 2007, o 21:51 przez Telchar, łącznie zmieniany 1 raz.
Skavenblight jakich uściśleń?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
jako leń przekopiuję to co napisałęm o garłaczu na NG:
Garłacz ma zasadę 'shoot in any direction'
Normalnie także można strzelać z każdej broni w dowolną stronę
Czyli po co byłby taki zapis?
Jak dla mnie oznacza to, że można strzelać gdzie się chce. Garłacz ma specjalne zasady strzelania, tak jak niektóre inne bronie (hochland chociażby).
Garłacz ma zasadę 'shoot in any direction'
Normalnie także można strzelać z każdej broni w dowolną stronę
Czyli po co byłby taki zapis?
Jak dla mnie oznacza to, że można strzelać gdzie się chce. Garłacz ma specjalne zasady strzelania, tak jak niektóre inne bronie (hochland chociażby).
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Dlatego, że logiczne jest, że najważniejsze są ogólne zasady broni strzeleckich ["closest target"], a dopiero potem zasady specjalne broni. A w zasadach specjalnych nie napisano, że omija zasadę ogólną
Poza tym zasada brzmi:
Było z miesiąc temu na NG. Zdania podzielone.
Gra ma sporo dziur, więc tak naprawdę wiele jest rzeczy do uściślenia... inna sprawa, że niektóre z uściśleń przyjęły się ogólnie jako zasady i rzadko kto pamięta, że to takie oswojone HR
Poza tym zasada brzmi:
Oczywiście, nikt tego nie ruszy, zwyczajowo przyjęło się, że te30 gc to wystarczająco za jedno masowe rażenie na bitwę w dowolnym kierunku. I za to właśnie lubimy garłacze. Ale zasada jasna nie jest... podobnie jak ze spadkiem kapitana Kislevu, bo choć wszyscy wiedzą, o co chodzi, to z zasad wynikać może inaczejWhen your model fires the blunderbuss, draw a line 16" long and 1" wide in any direction
Było z miesiąc temu na NG. Zdania podzielone.
Gra ma sporo dziur, więc tak naprawdę wiele jest rzeczy do uściślenia... inna sprawa, że niektóre z uściśleń przyjęły się ogólnie jako zasady i rzadko kto pamięta, że to takie oswojone HR