Hejka. Oto pierwsza wersja rozpy na turniej w Toruniu. Chciałbym zaznaczyć, że tylko takie modele posiadam i nie chce zbyt wiele proxować. Czekam na opinie...
Slann Mage-Priest @ 610 Pts
General; Second; Magic Level 4; Battle Standard
Plaque of Tepok
Divine Plaque of Protection
Diadem of Power
War Banner
Skink Priest @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Saurus Scar-Veteran @ 183 Pts
Great Weapon; Light Armour; Shield; Tlazcotl; Sotek
Aura of Quetzl
Charm of the Jaguar Warrior
14 Skink Skirmishers @ 84 Pts
Javelin; Shield
15 Skink Skirmishers @ 90 Pts
Blowpipe
15 Skink Skirmishers @ 90 Pts
Blowpipe
6 Saurus Cavalry @ 280 Pts
Standard; Musician
Huanchi's Blessed Totem [40]
4 Kroxigors @ 232 Pts
4 Kroxigors @ 232 Pts
15 Saurus Warriors @ 211 Pts
Shield; Musician; Huanchi LUB 6 Saurus Cavalry (wtedy ciut mniej skinków)
Stegadon @ 235 Pts
Total Army Cost: 2397
Pytanko: Jeśli slann wlazłby do saurusów (dziwnym trafem) to czy mogliby oni korzystać z Huanchi (chodzić normalnie po lasach)
2400 na Toruń
Moderator: Ziemko
Armia ciekawa.
Jeśli nie masz innych modeli to trudno.
Ale gdybyś chciał coś zmienić to terradony by się przydały jedne.
Jeśli nie masz innych modeli to trudno.
Ale gdybyś chciał coś zmienić to terradony by się przydały jedne.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Rzeczywiście, szkoda, że Terradonków brak. Slann złożony optymalnie, biegacza wolałbym chyba z Quetzlem zamiast Tlazcotlem. 15 Saurusów to trochę mało, ale co zrobić. Im też dałbym Quetzla zamiast Huanchi. Inna opcja to nie wystawiać Stega a zamiast tego dorzucić paru Saurusów i komando skinków (jeśli masz więcej modeli). Jakoś mi Stegadon zawsze "pęka"... Ewentualnie nie spawnować Saurusów, zostawić ich jako core unit , wywalić Stega i zagrać na 2 kawaleriach i 2 czwórkach kroxów. Przy dużej ilości skinków - będzie ok.
Ogólnie - armia fajnie zrobiona. Powodzenia
Ogólnie - armia fajnie zrobiona. Powodzenia
rzeczywiscie moze sproxuje terradony z jakis carrionow czy czegos ... co do stegadona to raczej go nie wywale bo dobrze dziala na psychike przeciwnika zawsze odwroci uwage od czegos powazniejszego typu kroxy ... saurusy... zastanowie sie czy nie lepiej wziac druga kawe... uwazam ze nawet jakby bylo ich wiecej to niewiele by mogli zdzialac
ja sądze że kawaleria cold'ów jest strasznie losowa, zdarza sie że w najgorszym momencie nie zdaje głupoty... i wystawia sie na pożarcie przez kawalerie, bądź inne mobilne jednostki przeciwnikaJose pisze:zastanowie sie czy nie lepiej wziac druga kawe... uwazam ze nawet jakby bylo ich wiecej to niewiele by mogli zdzialac