2400 na Toruń

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

2400 na Toruń

Post autor: Jose »

Hejka. Oto pierwsza wersja rozpy na turniej w Toruniu. Chciałbym zaznaczyć, że tylko takie modele posiadam i nie chce zbyt wiele proxować. Czekam na opinie...

Slann Mage-Priest @ 610 Pts
General; Second; Magic Level 4; Battle Standard
Plaque of Tepok
Divine Plaque of Protection
Diadem of Power
War Banner

Skink Priest @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll
Dispel Scroll

Saurus Scar-Veteran @ 183 Pts
Great Weapon; Light Armour; Shield; Tlazcotl; Sotek
Aura of Quetzl
Charm of the Jaguar Warrior

14 Skink Skirmishers @ 84 Pts
Javelin; Shield

15 Skink Skirmishers @ 90 Pts
Blowpipe

15 Skink Skirmishers @ 90 Pts
Blowpipe

6 Saurus Cavalry @ 280 Pts
Standard; Musician
Huanchi's Blessed Totem [40]

4 Kroxigors @ 232 Pts

4 Kroxigors @ 232 Pts

15 Saurus Warriors @ 211 Pts
Shield; Musician; Huanchi LUB 6 Saurus Cavalry (wtedy ciut mniej skinków)

Stegadon @ 235 Pts

Total Army Cost: 2397

Pytanko: Jeśli slann wlazłby do saurusów (dziwnym trafem) to czy mogliby oni korzystać z Huanchi (chodzić normalnie po lasach)
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Armia ciekawa.

Jeśli nie masz innych modeli to trudno.

Ale gdybyś chciał coś zmienić to terradony by się przydały jedne.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Blackmoon
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Blackmoon »

Rzeczywiście, szkoda, że Terradonków brak. Slann złożony optymalnie, biegacza wolałbym chyba z Quetzlem zamiast Tlazcotlem. 15 Saurusów to trochę mało, ale co zrobić. Im też dałbym Quetzla zamiast Huanchi. Inna opcja to nie wystawiać Stega :) a zamiast tego dorzucić paru Saurusów i komando skinków (jeśli masz więcej modeli). Jakoś mi Stegadon zawsze "pęka"... :( Ewentualnie nie spawnować Saurusów, zostawić ich jako core unit , wywalić Stega i zagrać na 2 kawaleriach i 2 czwórkach kroxów. Przy dużej ilości skinków - będzie ok.
Ogólnie - armia fajnie zrobiona. Powodzenia 8)

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

rzeczywiscie moze sproxuje terradony z jakis carrionow czy czegos ... co do stegadona to raczej go nie wywale bo dobrze dziala na psychike przeciwnika :P zawsze odwroci uwage od czegos powazniejszego typu kroxy ... saurusy... zastanowie sie czy nie lepiej wziac druga kawe... uwazam ze nawet jakby bylo ich wiecej to niewiele by mogli zdzialac ;)
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Wilczek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek »

Jose pisze:zastanowie sie czy nie lepiej wziac druga kawe... uwazam ze nawet jakby bylo ich wiecej to niewiele by mogli zdzialac ;)
ja sądze że kawaleria cold'ów jest strasznie losowa, zdarza sie że w najgorszym momencie nie zdaje głupoty... i wystawia sie na pożarcie przez kawalerie, bądź inne mobilne jednostki przeciwnika :)

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Slann nie chodzi po lasach jak chce czy go dasz do saurusów czy nie. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jeśli masz trzymać Slanna w saurusach to już lepiej go samego do lasu gdzies skitrac.

ODPOWIEDZ