Stegadon
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- HammerRaid
- Warzywo
Stegadon
Jaki zasięg ma łuk na plecach stegadona? taki jak balista? czyli 48cali? czy taki jak długi łuk czyli 30cali?
Znając irracjonalizm niektórych ludzi.. oraz polską mentalność tychże samych ludzi to powiedzą ci że jest zablokowany :]
BO TO POLSKA JEST !
Moim skromnym zdaniem NIE !. Może sie ruszać normalne..
Swoja droga dobrze że poruszyłeś ten temat.. muszę dopisać sobie to pytanie do listy pytań turniejowych z działu: "Zapytaj przed rozpoczęciem gry sędziego .. bo będą Cię w H..ja robić"
BO TO POLSKA JEST !

Moim skromnym zdaniem NIE !. Może sie ruszać normalne..
Swoja droga dobrze że poruszyłeś ten temat.. muszę dopisać sobie to pytanie do listy pytań turniejowych z działu: "Zapytaj przed rozpoczęciem gry sędziego .. bo będą Cię w H..ja robić"
jeszcze jedno pytanie: jak się rozdziela big hit z klopy w stedzia? ile skinkow jest trafionych itp...
a ja zadam pytanie noob pro.
wpadam od boku w stegadona. zjadam go.
skinki zostaja - czy jestem od boku wciaz (mam bonus itd)?
tworzą oddział skirmisherów... więc jeśli nic nie atakowało stedzia od przodu/z tyłu, to nie masz bonusu za bok... za to jak coś atakowało go z drugiego boku, to masz bonus za tył.TruePunk pisze:a ja zadam pytanie noob pro.
tyle że ma S5Blackmoon pisze:48 cali, jak balista.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2007, o 12:55 przez Pająk, łącznie zmieniany 1 raz.
skiki stoja w formacji 3 szertegi po 2 na potrzeby klop balist cannonow...
jesli skinki nie gina razem ze smiercia stgiego i jest ich nadal 5+ to amsz bok
@ stegadon, to zalezy jak wjedzie do tego domklu, jesli "na plasko" czyli przodem 100% podstawki przylega do domku to jest zablokowany, jesli tylko rogiem lub nieiwelka czescia podstawki to zazwczyczaj moze odjechac sobie.
Semi pisze:skiki stoja w formacji 3 szertegi po 2 na potrzeby klop balist cannonow...
looo a to z kad sie wzielo ?

zawsze myslalem ze klopa jak trafi to big hit losujesz komu a reszta na +4 bo templejtka nie przykrywa a na cannona zgodnie z zasadami dostaje albo jeden skink albo stedziu
a co to ma do flanki ze skinkow ma byc 5 a jak ich bedzie 4 to nie moge go flankowac a jak bedzie 1 skinek to tez nie ma flanki ? ???
wg mnie jak zabijesz stegadona to skinki spadaja i ustawiaja sie ladnie bokiem o ile nie wygraly combatu [ tzn ze np wpada sobie steg zabija ile tam sie da wygrywasz walke a tu gosc wypada " a ja mam chempiona" i wklepuje ostatnia rane

co do tej formacji to niby gdzie maja stac w tych szeregach ???? za stedziem na jakims srodku cieszkosci na ogonie na rogach ????
niedoczytalem myslalem ze to stegi szarzowal od buku...
a jak rozstrzygniesz sytuacjie kiedy cannon trafia w skinki na stegim ile skinow zachaczy ?? w/g mnie 2x3 jest logicznym wyjsicem...
a jak rozstrzygniesz sytuacjie kiedy cannon trafia w skinki na stegim ile skinow zachaczy ?? w/g mnie 2x3 jest logicznym wyjsicem...
skinki po śmierci stegadona stają się skirmishem... wystarczy przeczytać army booka. więc de facto nie mają boku/tyłu, chyba że ktoś szarżował z różnych stron kilkoma oddziałami... poza tym skinki stoją na potrzeby strzelania z bolca/armaty w formacji 2-1-2...
jeżeli big hit jest na podstawce, a nie wchodzi na lektykę, to biga dostaje stedzio. jeśli wchodzi na lektykę to losujesz...
jeżeli big hit jest na podstawce, a nie wchodzi na lektykę, to biga dostaje stedzio. jeśli wchodzi na lektykę to losujesz...
jezeli spadl steg od strzelania masz racje ale pytanie bylo o walke wrecz ....Pająk pisze:skinki po śmierci stegadona stają się skirmishem... wystarczy przeczytać army booka. więc de facto nie mają boku/tyłu, chyba że ktoś szarżował z różnych stron kilkoma oddziałami...
czyli jezeli zaszarzuje 3 kawalerzystami na bok jakiegos klocka to juz mam bok? nawet jak mi zabija jednego - tak ze nie bede miał US 5 ? w koncu na poczatku combatu miałem US > 5 i byłem na boku ?Shino pisze:front modelu jest ustalany na poczatku combatu jesli chodzi o bonusy. Czemu mialyby zmienic front jednostki w wyniku zabicia mounta?
pozdrawiam