Cała przyjemność po mojej stronieLuc pisze:@Opos - bądź przeklęty
Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
Let the River of Blood flow...
No bez przesady, nie wierzysz w chłopaków Ostatnio 29 z razorem i wzmocnieni sygnaturką beasta roznieśli 4 necropolis knightsLuc pisze: Kolejny turniej/grę wystawię sobie chyba Eternal Guards (nigdy na nich nie grałem, wrzucę tam jakiegoś penera do środka aby trzymał to w ryzach i full wsparcie z magii....A CO!)
Pewnie dostanę jakiś rydwan w twarz i się na tym skończy
To samo robi kowboj a kosztuje 3x mniejAzgaroth pisze:No bez przesady, nie wierzysz w chłopaków Ostatnio 29 z razorem i wzmocnieni sygnaturką beasta roznieśli 4 necropolis knightsLuc pisze: Kolejny turniej/grę wystawię sobie chyba Eternal Guards (nigdy na nich nie grałem, wrzucę tam jakiegoś penera do środka aby trzymał to w ryzach i full wsparcie z magii....A CO!)
Pewnie dostanę jakiś rydwan w twarz i się na tym skończy
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Luc, co do Treekinów, smutną prawdą jest to, że są to drzewa do wyrębu. Jedyny nasz oddział, który może wziąć na pysk hordę savagy lub hamków z GW i ustać kilka tur. Najprawdopodobniej pójdzie do pieca, ale wytnie tyle, że z resztą poradzi sobie 1 - 2 oddziały Driad I jeszcze kadrę wyrżnie
Nie wiem jak u was, ale ja zawsze jak Treekiny wystawiam, to nimi zamiatam. Nie wiem czy to dlatego, zę mam taki styl gry, zę u mnie robote robi Treeman i właśnie treekiny, czy dlatego że przeciwnik jest zdziwiony że widzi cos takiego na stole
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Bardziej bym się kierował, że u Ciebie jest inna meta niż u mnie.Jacobs pisze:Nie wiem jak u was, ale ja zawsze jak Treekiny wystawiam, to nimi zamiatam. Nie wiem czy to dlatego, zę mam taki styl gry, zę u mnie robote robi Treeman i właśnie treekiny, czy dlatego że przeciwnik jest zdziwiony że widzi cos takiego na stole
Ja dostaję na twarz zawsze Demony, WOC, Ogry, EMP, ewentualnie DF.
Pewnie to ma istotny wpływ, że w tych paringach nie mam celów dla Treekinów....wiadomo, można je wysłać na fasta/oginaczkę....ale chyba nie po to wystawiam 6 mini brokułów aby finalnie zabiły orła, 5 fasta czy elektryka
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Ja treekiny wystawiam często ze względu na klimat i przy okazji fajnie się nimi gra Mogą robić dużo fajnych rzeczy - ostatnio w bitwie z orkasami roznieśli giganta + klocek czarnych orkasów a w kolejnej bitwie złamał i zagonił ich szarżujący Saurus na Cold One.
Największą bolączką tego oddziału jest totalny brak statica, przez co trzeba bardzo uważać i bawić się w niańczenie generałem i BSB. Ale wzmocnieni sygnaturką bestii potrafią nieraz zdziałać cuda
Największą bolączką tego oddziału jest totalny brak statica, przez co trzeba bardzo uważać i bawić się w niańczenie generałem i BSB. Ale wzmocnieni sygnaturką bestii potrafią nieraz zdziałać cuda
Ostatnia moja gra starymi WE, 1600 parówa, ja wraz z Imperium vs. DE i VC, co sądzicie?:
Highborn @ 298.0 Pts General; Longbow; Light Armour; Great Eagle; Giant Blade; Stone of Rebirth; Enchanted Shield
Wild Rider Noble @ 225.0 Pts Spear; Longbow; Light Armour; Battle Standard; Great Stag; Potion of Strength; Stone of the Crystal Mere
15 Glade Guard @ 214.0 Pts FCG; Banner of Eternal Flame
15 Glade Guard @ 186.0 Pts Musician
6 Treekin @ 390.0 Pts
Treeman @ 285.0 Pts
Models in Army: 39
Total Army Cost: 1598.0
Generalnie, chcę trochę poszaleć, Generał zainspirowany złożeniem Luca, pierwszy raz będę używał Brokuła
Highborn @ 298.0 Pts General; Longbow; Light Armour; Great Eagle; Giant Blade; Stone of Rebirth; Enchanted Shield
Wild Rider Noble @ 225.0 Pts Spear; Longbow; Light Armour; Battle Standard; Great Stag; Potion of Strength; Stone of the Crystal Mere
15 Glade Guard @ 214.0 Pts FCG; Banner of Eternal Flame
15 Glade Guard @ 186.0 Pts Musician
6 Treekin @ 390.0 Pts
Treeman @ 285.0 Pts
Models in Army: 39
Total Army Cost: 1598.0
Generalnie, chcę trochę poszaleć, Generał zainspirowany złożeniem Luca, pierwszy raz będę używał Brokuła