NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Re: NoWE.

Post autor: syrius »

Leśniaki zawsze były określane, jako dzikie i złe. Wszystkie wioski, które znajdowały się nie tylko w Athel Loren, od zawsze wzbudzały w mieszkańcach Starego Świata lęk.
Tutaj w lekkich klimatach naszej rodzimej Jesiennej Gawędy można stwierdzić, że jeśli ktoś wszedł do lasu i przeżył spotkanie w leśniakami, to nigdy nie był już taki sam.

W lekkim niedopowiedzeniu - wiadomo, że ludzie byli zabijani przez elfy. Pewnie wzbogacały glebę. A dzięki temu drzewce, driadki sobie rosły. Tym samym ludzkie czaszki, szkielety - wrastały w roślinki. (co było zawsze widoczne na modelach).

To nie są pozytywni bohaterowie. Tutaj mamy do czynienia z mieszanką indiańskich klimatów. Z punktu widzenia leśnych są oni dobrzy, bo bronią swego domu - utracili ulthuan - zapomnieli o nim, a teraz mają las. To ich ostoja ...

Dobra kończę to pitolenie. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2014, o 09:28 przez syrius, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Z punktu widzenia leśnych są oni dobrzy, bo bronią swego domu
Dobry elf to martwy elf :twisted:

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Post autor: Milutki »

You came to the wrong neighbourhood bitch ;-)
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2014, o 09:43 przez Milutki, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

A jak wam się podoba nowy wzór eternali ? Na forach przypuszczają, że pan z toporkami na obrazku do którego link podałem stronę wcześniej to czempion Eternal Guards. Jakoś nie przemawiają do mnie te toporki, sam figs bardzo fajny :)

Awatar użytkownika
Loku
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Loku »

,,Z punktu widzenia leśnych są oni dobrzy, bo bronią swego domu - utracili ulthuan"

Dark elfy zwane również Druchii tez bronią swojego domu Naggaroth i w takim bądź razie też są dobrzy ? :P

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Oni go nie bronią tylko traktują jako bazę wypadową, żeby grabić wszystkich wokół xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Azgaroth pisze:A jak wam się podoba nowy wzór eternali ?
Moim zdaniem fajni. Szkoda tytlko ze są to Etarnale a nie jakiś nowy unit. Wychodzi na to że z nowości dostaniemy jedynie jeźdźców na jelonkach.

Wiadomo już cokolwiek o zasadach???

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Loku pisze:,,Z punktu widzenia leśnych są oni dobrzy, bo bronią swego domu - utracili ulthuan"

Dark elfy zwane również Druchii tez bronią swojego domu Naggaroth i w takim bądź razie też są dobrzy ? :P
Jasne, własne działania traktują, jak wprowadzenie jedynego i słusznego ładu.

Natomiast - tutaj odnosiłem sie bardziej do przywiązania do terenu - lasu, domu. :)

Już nie offtopujemy. ;)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Me_gusta pisze: Wiadomo już cokolwiek o zasadach???
Niestety nic...Póki co wiemy na 100% że :
- Mamy dostęp do 8 domen magii, dodatkowo tylko lordowie mogą używać high i dark magic,
- elfy mają ASF,
- Spear daje armour piercing, strength as user, ekstra ranks
- Leśne duchy - 6+ ward na wszystko, immune to psychology, magiczne ataki w CC i shooting,
- brak odgórnej zasady dla elfów (prócz ASF),
- brak domeny Athel Loren,

Na kolejne zasady przyjdzie nam pewnie poczekać do następnego tygodnia jak komuś wpadnie w ręce książka...:)

Awatar użytkownika
Loku
Powergamer Rozpiskowy

Milutki pisze:Oni go nie bronią tylko traktują jako bazę wypadową, żeby grabić wszystkich wokół xD
O i to jest dobra odpowiedź :) jako bazę wypadową ^^

A wracając do tematu wątku Nowe i pytania zadane przez Azgaroth , też tak uważam. Do Ciebie nie przemawiają toporki ? a co mają powiedzieć Driady i treemeni widząc Elfa z toporkiem który zmierza do nich ? ,, Stary po co Ci ten toporek, co cchesz z nim zrobić ? " xD

monk
Pseudoklimaciarz

Post autor: monk »

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Konczac off top polecam ksiazki, przedstawiaja Athel Loren jako bardzo dziwny byt w starym swiecie, miejsce pelnego magii. Sam Orion nie jest wladca dla wszystkich, sam las nie jest zjednoczony. Tak czy siak czeste sa spory miedzy rodzinami/kindredami (nie wiem jak to opisac). No i Athel loren to nie baza wypadowa, ogolnie jest bardzo porzadany przez prawie wszystkie rasy ze wzgledu drzewo zycia. Jedyni co opuszczaja las do Wild riderzy z Orionem co roku, atakuja pare wiosek i wracaja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Loku
Powergamer Rozpiskowy

Tutajec mój cytat na temat bazy wypadowej dotyczył Dark elfów a nie leśnych ;)
Ok, Ok koniec z off topowaniem ;)

Nero
Pseudoklimaciarz

Post autor: Nero »

Ten nowy SC to chyba ten sam pan z okładki, a generalnie klimatem mi się kojarzą WE nowe z Sylvanem z Heroes V

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

@Tutajec
Wiem, wiem to było o Naggaroth :)

@Nero
Też mi się tak wydaje - jest włócznia, hełm podobny, nawet ten sokół czy inny jastrząb lata sobie wokół niego.

Co do gościa z siekierkami, wydaję mi się, że skoro nowi eternale będą w zestawie z waywatcherami (przynajmniej tak piszą na warseerze) jest prawdopodobne, że może to być czempion do wayów w końcu zawsze mieli dwie bronie ręczne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Poza gościem z toporkami są jakieś zdjęcia nowych ethernali?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Tu są: http://imgur.com/a/NrfK2#4 - pierwsze zdjęcie. Ci w kapturach to prawdopodobnie eternale, chociaż zdjęcie tak zamazane, że ciężko coś sensownego zobaczyć.

Edit. Możliwe, że zmienią im nazwę, bo chyba już nie mają włóczni tylko jakieś toporo-kosy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Nic nowego generalnie. Cały czas sie zastanawiam jaką podstawke ma treeman. Na pewno nie jest to 200x100 jak ktoś wcześniej pisal. Mam nadzieję, że będzie taka na której stary durthu nie będzie wyglądał głupio:) Co do tej magii to high i dark będzie i tak ntym wyborem bo rulebookowe lory są łpsze. Szkoda, że już nie ma athel loren.
Obrazek

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Topory - elfy, możliwość latania po lesie. Trochę mi coś przypominają. Ciekawe, czy dostaną stubborna? :twisted:
Ew. scouta w lesie. Jakieś takie dziwne przeczucie. Niestety nie wyglądają na gości z magiczną obroną, więc pozostanie jedynie 6+ sv, albo brak. Ciekawe co mają, jako ochronę, bo nie wyglądają też na dynamiczny unit (tzn. nie przypominają gości z 5+ dodge save/ward ;) ).

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Dastor pisze:Nic nowego generalnie. Cały czas sie zastanawiam jaką podstawke ma treeman. Na pewno nie jest to 200x100 jak ktoś wcześniej pisal. Mam nadzieję, że będzie taka na której stary durthu nie będzie wyglądał głupio:) Co do tej magii to high i dark będzie i tak ntym wyborem bo rulebookowe lory są łpsze. Szkoda, że już nie ma athel loren.
Obawiam się właśnie, że to nie będzie standardowa podstawka monsterowa 50x50 i stare modele trzeba będzie przerabiać na inne podstawki. Wygląda to na coś pomiędzy 40x60 a 50x75...chyba że to kwestia złego odbioru z perspektywy którą narzuciła fotka. Ale naprawdę wątpię by był to standard 50x50
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2014, o 13:19 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany