Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Gra o Tron - serial
Nie wierze ze skonczył on pisze tom na 6 lat 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Po pierwsze większe prawa do tronu ma Aegon niż Daenerys. Po drugie - trudno, żeby Daenerys o sobie samej myślała w kategoriach "trochę szalona" skoro jej rozdziały są pisane z jej perspektywy. 
Serial jest dziełem wiekopomnym, jeśli idzie o fantasy, kamieniem milowym na miarę ekranizacji Władcy Pierścieni.

Nie, uczciwość i prawość to jedno, a naiwność to drugie. Co do pierwszego nic nie mam, natomiast drugie przejawiało się w tym, że wierzył, iż wszyscy wkoło są przynajmniej w połowie tak samo uczciwi i prawi, co on sam. Przez to przegrał.Jeśli uczciwość i prawość porównujesz z naiwnością to tak - Need był naiwny - powinien był zostać w Winterfel - ale wtedy nie było by książki
Serial jest dziełem wiekopomnym, jeśli idzie o fantasy, kamieniem milowym na miarę ekranizacji Władcy Pierścieni.
to chyba nie do konca bylo tak ,przynajmniej z tego co ja czytalemPiotrB pisze:Niestety Martin napisał w jednym z wywiadów że dopóki życje nie skończy sagi a ostatni - podobno napisany już tom opublikują po jego śmierci.... czas go więc kilim

byla mowa o tym, ze ma zakonczone wszystkie rozpoczete watki (a nie, ze ma ostatni tom gotowy) zamkniete w sejfie i w razie jego smierci, jego rekopisy maja zostac udostepnione ludziom.
co do sezonu to jeszcze pare zywotow bedzie zakonczonych

i nie podoba mi sie to co zrobili ze 'zmija' oberynem. aktor go grajacy jest dobry ale w ksiazce nie ma informacji, ze jest on bi. wprawdzie w dorne nie jest to nic dziwnego i krazyly nawet plotki odnosnie romansowania z giermkiem jednak nie bylo to powiedziane wprost (tak mi sie wydaje, jesli jestem w bledzie to nich ktos mnie poprawi). w serialu zas zrobili z niego jakiegos dewianta ktory ruchal by wszystko co sie do niego wypnie.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
jesli bierzemy pod uwage ze rebelia nie przerwala lini smoków to... jon snow zaznaczyc na wlasna odpowiedzialność kto nei czytałNaviedzony pisze:Po pierwsze większe prawa do tronu ma Aegon niż Daenerys.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
A trzeci w kolejce do tronu byłby znany bękart.
Co do Oberyna, w książce był miłośnikiem młodych chłopców i podkreślano to kilka razy. Miał też pełno bękartów. W serialu nie wygląda tak źle. Jest wierny Ellarii i skacze na bok z chłopcami, a ona z dziewczynami. To tylko taki akcent wprowadzający Dornijczyków do serii.
Serial kapitalny, a po przeczytaniu książki zyskuje jeszcze bardziej. Oglądając tak pobieżnie, można ziewać nie kumając połowy kwestii.
Co do Oberyna, w książce był miłośnikiem młodych chłopców i podkreślano to kilka razy. Miał też pełno bękartów. W serialu nie wygląda tak źle. Jest wierny Ellarii i skacze na bok z chłopcami, a ona z dziewczynami. To tylko taki akcent wprowadzający Dornijczyków do serii.
Serial kapitalny, a po przeczytaniu książki zyskuje jeszcze bardziej. Oglądając tak pobieżnie, można ziewać nie kumając połowy kwestii.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Oberyn był ruchaczem straszliwym, z tego co mi wiadomo, więc generalnie pasuje. 

pamietasz gdzie? bo wlasnie z tego co ja pamietam to nie bylo to powiedziane wprost. tylko jakies tam pogloski i spekulacje.Pieta pisze:Co do Oberyna, w książce był miłośnikiem młodych chłopców i podkreślano to kilka razy. Miał też pełno bękartów. W serialu nie wygląda tak źle. Jest wierny Ellarii i skacze na bok z chłopcami, a ona z dziewczynami. To tylko taki akcent wprowadzający Dornijczyków do serii.
to, ze mial pelno bekartow to wiem. zas jesli chodzi o samych dornijczykow to tez by sie wszystko zgadzalo

DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Mało kto ? Miał równie epicką scenę jak Szalony Aerys, tylko że on na "Tronie" siedział do końca a nie uciekł gdzieś w bok przed Królobójcą.Yudokuno pisze:ale mało kto tak spektakularnieNaviedzony pisze:Każdy musi kiedyś umrzeć.

Co do Oberyna to wspominano dość otwarcie, Arianne Martell mówiła że pół szlachty Dorne wiedziało o jego romansie z Daeronem Sandem. No i dochodzi 7 żmijowych bękarcic, z czego poza 2 każda z inną matką.
Tyrion też miał historię alkowy dość długą, u Chatayi był stałym klientem.
I pytanie do książkoczytaczy. Jak myślicie kto kogo ostatecznie zrobi w fallusa z wyprawą 'Drakkarem po Dany?' Victarion, Wronie Oko czy na odwrót ??

Martin stara się wczuć w każdą sytuację do której doprowadził i rozwinąć ją jak najbardziej realistycznie, więc raczej nikt nikogo ewidentnie nie zrobi w fallusa. Prędzej nastąpi szereg innych komplikacji.
Widziałem gdzieś zestawienie trzech cytatów o chłopcach, ale masz rację, że były to tylko pogłoski. Co do ser Lorasa nie było chyba nawet pogłosek, a co z niego zrobili. Dla mnie to zrozumiałe. Serial musi być uproszczony i bardziej wyrazisty, stąd takie akcenty.Morsereg pisze:z tego co ja pamietam to nie bylo to powiedziane wprost. tylko jakies tam pogloski i spekulacje.
Oglądałem wczorajszy odcinek i jestem mniej więcej zadowolony.
Starają się pokazać losy poszczególnych bohaterów w różnych prozaiczynych sytuacjach.Pogawędka Tyriona z Jaimim, a także Cersei i Jaimiego.
Ciekawe co zrobi Sansa, albo co jej zrobią
Starają się pokazać losy poszczególnych bohaterów w różnych prozaiczynych sytuacjach.Pogawędka Tyriona z Jaimim, a także Cersei i Jaimiego.
Ciekawe co zrobi Sansa, albo co jej zrobią

pytasz bo nie czytales i chcesz poznac odpowiedz czy tez luzno rzuciles to pytanie w internetBOGINS pisze:Ciekawe co zrobi Sansa, albo co jej zrobią