Artur Szyndler - Kandydatem na posła

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Pawełek
Mudżahedin

Post autor: Pawełek »

ej no to kto glosuje na Artura?
:roll:

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Pawelek, glupio pytasz
Artur i jego rodzina rzecz jasna (;

Mialem sobie darowac.. ale na jedna rzecz jeszcze chcialbym zwrocic uwage.
Paladyn pisze: Jednakże w skali Polski te głosy nie zmienią wyników %, ale w skali Warszawy to tytaniczna pomoc dla mnie
To oczywiste klamstwo. Kazdy glos sie liczy, kazdy jest wazny - i kazdy oddany na PiS/LiD/Samoobrone zaszkodzi naszej ojczyznie w rowny sposob.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

TruePunk pisze:Pawelek, glupio pytasz
Artur i jego rodzina rzecz jasna (;

Mialem sobie darowac.. ale na jedna rzecz jeszcze chcialbym zwrocic uwage.
Paladyn pisze: Jednakże w skali Polski te głosy nie zmienią wyników %, ale w skali Warszawy to tytaniczna pomoc dla mnie
To oczywiste klamstwo. Kazdy glos sie liczy, kazdy jest wazny - i kazdy oddany na PiS/LiD/Samoobrone zaszkodzi naszej ojczyznie w rowny sposob.
A na kogo nie zaszkodzi?
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Na PO, rzecz jasna.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

TruePunk pisze:Na PO, rzecz jasna.
A ja myślałem, że jesteś lewakiem ;) no nic, trudno...
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Lewakiem, faszysta, neonazi i wszystkim co najgorsze. (;

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Kołata: ano zainteresowales mnie tym UPR'em, i az wlazlem na ich stronke, i musze przyznac: program bardzo skromniutki, no i nie moge nigdzie znalezc nic o tej legalizacji narkotykow w tym programie. Gdzie o tym napisali, mozesz podac linka ?
Heh, bo w programie tego nie ma.

Sprawa ze wszelkimi używkami wg UPRowców wygląda tak:
Każdy jest kowalem swojego losu. Chcesz brać dragi? OK. Idź do sklepu i legalnie kup. Ale pamiętaj o jednym. Jesteś w 100% odpowiedzialny za swoje czyny. Jak popełnisz przestępstwo, to poniesiesz karę. A jak wpadniesz w nałóg, to nie licz na to, że państwo Ci pomoże. Nikt Ci nie kazał brać i nikt nie płaci podatków z cięzko zarobionej kasy, żeby Cię wyciagać z bagna, w jakie się władowałeś.

Tak powinno być wg moich i większoci czlonków UPR poglądów.

Spytasz - czemu nie ma tego w programie? Szczerze mówiąc, to sam do końca nie wiem. Ale powiem Ci co przypuszczam (i myślę, że trafnie).
Po pierwsze, to nie jest sprawa kluczowa. Jest wiele innych, które są dużo poważniejsze.
Ale co istotniejsze, to jest to bardzo radykalny pogląd. W kampanii wyborczej media które zawsze nas przemilczają lub wyśmiewają, zaraz by podniosły wrzask, coś poprzekręcały i zmieszały Nas z błotem (patrz wypowiedź Korwina o niepełnosprawnych). A o naszym najwazniejszym przesłaniu ani słowa.
W Polsce niestety panuje nadal socjalistyczne myślenie i przekonanie, że państwo powinno się troszczyć o obywatela, a nie on sam o siebie. Urzędnicy i politycy "wiedzą" lepiej od Ciebie, co dla Ciebie dobre. Po tych wyborach pewnie nic się w tej dziedzinie nie zmieni. Ja jednak po cichu liczę na to, że dostaniemy się do sejmu i wtedy może uda się choć trochę szerzej propagować nasze poglądy.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Jedyne co wypada napisac Kolata to
'glosujac na UPR glosujesz na LPR'

zbyt cenie moj glos, zeby ryzykowac ze przez niego socjalisci z lpru wejda do sejmu. tak samo niestety duzo osob uwaza

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Jak wolisz oddać głos na tych, co są u władzy od lat i sądzisz że to więcej zmieni, to bardzo mi przykro. Dziwi mnie taka postawa i martwi, a jest ona niestety dość popularna :(

Ja wolę zagłosować zgodnie z przekonaniami i mieć w sejmie kilku mądrych i kilku głupich, niż samych głupich.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

kluczem jest wybieranie mniejszego zla.

jakby przezemnie jakis giertycho-jurek dostal mandat to napewno nie byloby to zlo mniejsze - tylko jedne z najwiekszych mozliwych w tej chwili

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Kołata pisze:Jak wolisz oddać głos na tych, co są u władzy od lat i sądzisz że to więcej zmieni, to bardzo mi przykro. Dziwi mnie taka postawa i martwi, a jest ona niestety dość popularna :(

Ja wolę zagłosować zgodnie z przekonaniami i mieć w sejmie kilku mądrych i kilku głupich, niż samych głupich.
Nieno panowie z Ligi Prawicy Polskiej czy jak sie teraz zwie LPR byli w sejmie :wink: Ba nawet w rzadzie :D Wiec nie ma juz "prawiczkow" sejmowych :D
Ty powinnenes sie cieszyc ze oni wogole wola glosowac niz siedziec na dupach i tylko narzekac :?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Hehe. I tu widać doskonale, że demokracja to system do dupy.

60% nie idzie do wyborów, 30% wybiera mniejsze zło, a (optymistycznie zakładając!) 10% głosuje zgodnie z przekonaniami. Żałosne.

Może mi ktoś wytłumaczy jak taki system ma doprowadzić do silnej pozycji i rozwoju państwa?

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Monarchia dynastyczna :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

taki? ni ch.. ja

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Na chamów i populistów nie głosowałem i nigdy nie będę.
Jeżeli ktoś startuje z listy takiej partii, nie zasługuje na jakiekolwiek poparcie czy sympatię.

Gdyby mi się pomysły PiS tak bardzo podobały, to już dawno zamieszkałbym na Bialorusi lub w Wenezueli.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

ja sie w 100% zgadzam z truepunkiem 8) te wybory to wybor mniejszego zla..

UPR, odpada przez LPR, nie zaglosuje na tych oszolomow...
LiD, do niedawna popieralem, po filipinskich wpadkach Kwasniewskiego i ogolnym braku pomyslu na wiele kwestii tej partii niestety dla mnie przepadla
PiS, to bez komentarza...
Samoobrona i PSL, ze wsi nie jestem...
no i zostaje PO, rzecz jasna nie podoba mi sie przywiazanie do wiary katolickiej i chrzescijanskich korzeni reprezentowane przez liderow tej partii.. ale w kwestiach wszystkich poza moralnosciowo religijna sa mi bliscy, no a dodatkowo mam w okregu najaktywniejszego, skladajacego najwiecej interpelacji w minionej kadencji posla Walese Jr, wiec wybor jest prosty...

pzdr !!

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Jak nie ma na kogo glosowac, trzeba wybierac najmniejsze zlo i tyle. Zreszta kto tu mowi o glosowaniu na swoje poglady? Jak chcesz tak robic to startuj w wyborach. Glosuje sie przewaznie na kogos/cos kto ma poglady najblizsze do pogladow glosujacego. Watpie czy jest 1 Polak ktorego poglady = 100% z pogladami dowolnej partii. Takze zawsze wybieramy najmniejsze zlo.

Ultra liberalne panstwo.... jasne, witamy w antyutopii. Bron dla kazdego, czemu nie, tylko co bedzie jak ktos zacznie zabijac i wkraczac w wolnosc innych. Narkotyki dla kazdego, jasne, tylko jak ktos bedzie okradal innych dla kasy na prochy? Jest policja... no tak, ale ona np. zamykajac tych co biora (przyklad ktory Kolata podrzucil, to kontynuuje eksploatacje) w pewnym sensie zajmuja sie nimi, wiec w pierdlu wyciagaja ich z dna. Wracamy do punktu wyjscia.

Cale szczescie ze radykalowie liberalni i konserwatywni nie dochodza do wladzy (przynajmniej u nas...chociaz PiSowi nie jest daleko do bandy......). Rozwiazania trzeba wprowadzac takie, ktore dzialaja, w kazdych warunkach a nie tylko w teorii i swiecie 'doskonalym'.

No i nie zapominajmy, ze sa kwestie takie w ktorych nikt nie bedzie zadowolony. Np. Aborcja. Ale takie zycie, nigdy nikomu do konca sie nie dogodzi, tak samo jak ze 100% pokrywaniem sie pogladow wlasnych z partyjnymi.

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

Bron dla kazdego, czemu nie, tylko co bedzie jak ktos zacznie zabijac i wkraczac w wolnosc innych
hehe...bo teraz takich nie ma...pewnie odpiszesz ze jak by bron byla legalna dla kazdego to to by bylo wiecej "mordercow",ale i tak jak ktos chce to zdobedzie,a do obrony wlasnej-absolutnie

Narkotyki dla kazdego, jasne, tylko jak ktos bedzie okradal innych dla kasy na prochy?
hehe...bo teraz tak nie ma...Jak chcesz cpac to i tak bedziesz cpal jak nie chcesz to nie,nie rozumiem czemu panstwo ma ingerowac w twoja prywatnosc...
pzdr

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

SIemek odpisał tak jak ja chciałem to zrobić ;)
Kołata również popieram UPR :)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Z ta bronia to niezly lol.

Wiesz w czym rzecz przyjacielu? Ze na ta chwile osoba mojej postury (190+cm i kolo setki wagi) jak nie ma kasy, moze spokojnie isc na ulice, zaczepic dowolne 3 osoby, zabrac im telefony/fundusze i wrocic do domu.
Pelen dostep do bronii i znowelizowana ustawa o obronie koniecznej troche by to zmienila - zaczepilbys spokojna staruszke na ulicy, wiedzac ze moze odda Ci telefon ale jak sie odwrocisz to strzeli w plecy?

Z narkotykami tak samo. Sorry ale w jakim ty swiecie zyjesz czlowieku? Nie jestes w stanie sobie zalatwic trawy/amfy czegokolwiek innego jak masz potrzebe?
Po co zabraniac czegos w chwili gdy nie mozemy tego zabronic skutecznie? To tylko demoralizuje spoleczenstwo - 15latek ktory idzie na impreze i sobie spokojnie pali trawe; ma swiadomosc ze policja by go chciala za to zlapac. I ch, nie jest w stanie - wiec podobnie zacznie patrzec na inne 'zakazane' sfery zycia, straci tylko i wylacznie szacunek dla prawa.
Dodatkowo narkotyki (zakladajac nie pelny libertarianizm, bo marzenia sie nie spelniaja - a tylko liberalizm powiedzmy) moglyby miec uczciwy podatek ktory by zniechecal.
Mozna by tez dbac o ich jakosc; kontrolowac - ale po co, lepiej pozwalac na dodawanie kreta do proszku do pieczenia; czy innych chemicznych swinstw ktore zabijaja szybciej i skuteczniej naiwne dzieciaki, nie?

a na koniec polecam dowolny slownik wyraz obcoznacznych - bo pis i liberalizm to sa antonimy.

PS. Thurionie, ty ogolnie cos ostatnio sie zemna zgadzasz czesto (; co sie dzieje :P

Zablokowany