Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Re: Temat filmowy

Post autor: loko »

płynące wieżowce :lol2:
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

loko pisze:płynące wieżowce :lol2:
całkiem dobry film ale jakoś cały czas dwóch całujących sie facetów budzi we mnie obrzydzenie. Widzial juz ktos Hard Core Disco ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

rafixator pisze:
loko pisze:płynące wieżowce :lol2:
całkiem dobry film ale jakoś cały czas dwóch całujących sie facetów budzi we mnie obrzydzenie. Widzial juz ktos Hard Core Disco ?
panie nawet tytuł źle piszesz D:

Hardkor Disko to dno :D ale co my możemy ostatnio wymagać od rodzimego kina? Albo inaczej :D kolejny film o tym samym tylko półtora godziny w plecy :)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
B.Knight
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: B.Knight »

vanishing point, lost in translation, cube polecam max kolonko boston masaczusets
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ej ogląda ktoś Arrow ? Dzisiejszy odcinek mnie rozwalił...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Ja ogladam. Całkiem przyzwoicie im wyszedł serial i fabuła sie fajnie ciągnie. :)

Miło, że ktoś pomyślał, że w czasie mocnej ofensywy produkcji "MARVELA" w kinie warto też zainteresować się też produktami DC Comics (ile razy mozna oglądać Batmana i Supermena ).

Oglądasz może Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.? Tam scenariusz przeplata sie z niektórymi wydarzeniami z kinówek :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Oczywiście- ostatnie odcinki były przeplatane ze ujawnieniem Hydry i akcją kapitna Ameryki :)... też super serial... ale Arrow jest lepszy...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Nie wiem czy było , ale dam na wszelki wypadek:

http://www.youtube.com/watch?v=704EXbJ-b5k

Edit:

Tutaj widać jak z czarów wylasta nowy las WE i driady w natarciu :)

http://www.youtube.com/watch?v=w-XO4XiRop0

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Obejrzałem "Zniewolonego" i "47 roninów".

Oba filmy słabe dla mnie, ale w roninach demony Tengu były super za to i ta scenka mi się podobała :) Keanu jako-tako nawet, już się w sumie od gościa na ekranie odzwyczaiłem...
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

47 roninów, widziałem kiedyś taki stary japoński film. Chodziło dokładnie o to samo, wrobili jakiegoś ważniaka, żeby popełnił seppuku, później jego poddani postanowili się zemścić, ale to było nielegalne, więc i oni musieli się później wybebeszyć. Tylko, że w oryginalnej wersji nikogo chyba nie ułaskawili.

W wersji z Keanu było po prostu kilka ładnych bajerów i elementów fantastycznych, stary film był zrobiony na serio i postacie mówiły po japońsku.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Uhm, dokładnie. A tak nawiasem mówiąc - wkurza mnie strasznie, gdy film jest "orientalny", aktorzy azjatyccy, a i tak jest używany tylko j. angielski.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Ja o arrow cos dodam
;)

Po finalowej scenie ostatniego odcinka zbieralem szczeke z podlogi :)

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

A ja wczoraj obejrzałem sobie misfits:
http://www.imdb.com/title/tt1548850/

Kozacki serial z UK. 6 odcinków na sezon, pierwszy sezon poszedł za jednym posiedzeniem - rzadko mi się to zdarza.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Durin pisze:Ja o arrow cos dodam
;)
To proszę poprzestań na tym, bo tak się składa, że oglądam w TV :wink:
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

PiotrB pisze:Oczywiście- ostatnie odcinki były przeplatane ze ujawnieniem Hydry i akcją kapitna Ameryki :)... też super serial... ale Arrow jest lepszy...
Trudno porównywac, oba są bardzo dobre, tu chyba sporo zależy od osobistych preferencji DC/Marvel. O ile generalnie jestem za DC, to agenci i kapitan ameryka mnie uwodza :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Spoko;) zero spoilerow;)

Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Sławol pisze:Uhm, dokładnie. A tak nawiasem mówiąc - wkurza mnie strasznie, gdy film jest "orientalny", aktorzy azjatyccy, a i tak jest używany tylko j. angielski.
Lepiej to chyba tylko u M. Gibsona . Ten nawet aramejski wskrzesił :wink: ...

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

"Apocalypto" też było pod tym względem super. ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Ta, jak "Pasję" robili, to Gibson podobno chciał dosłownie wszystko w oryginale zrobić. Trochę przeraził tym resztę ludzi :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Durin pisze:Ja o arrow cos dodam
;)

Po finalowej scenie ostatniego odcinka zbieralem szczeke z podlogi :)

musiałem kliknąć i sprawdzić co tam bylo bo zapomniałem :D

tak tru tru dobra końcówka
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

ODPOWIEDZ