Tak pozwole sobie na mala dygresje.thurion pisze: a powaznie na szczeblu (juz nie dlugo ) 2 ligowym ogolno patriotycznym, Lechia Gdańsk
Mialem w gimnazjum takiego kolege w klasie.
Jak ksiadz nas zaczal pytac z jakimi subkulturami sie utozsamiamy rzucil 'Od Wielkonocy bede metalem' (;
Ja za takim zlym klubem jestem; co to nie daje mi argumentow do dyskusji na forum.
Bo ani racami u nas nie rzucaja w nikogo; a jak na meczu jakis czas temu sobie zaczelismy spiewac grzecznie (z tego co kojarze z Lechia wlasnie gralismy) cos mniej cenzuralnego to nas prowadzacy mlyn zaczal uciszac tekstami 'nie wyzywajcie ich, my spiewamy swoje, oni swoje'.
A chuliganke mamy zazwyczaj zbyt pijana zeby cokolwiek robili. W zwiazku z tym przez tych leszczy moich totalnie nie mam argumentow do uczciwej nagonki na zlych kiboli onlajn (;
W skrocie, Zaglebie Sosnowiec.
I zdecydujcie sie. Narzekacie na to ze bandy wyrostkow napadaja wasze zony i matki poza stadionami, rzucajac do 80-letnich bezbronnyych osob 'ktory k-wa, klub!?' i zabijajac na miejscu (tak jak w anglii gdzie sa ustawki a mimo to jest super bezpiecznie i do tego dazyc powinnismy) czy moze na bezpieczenstwo na stadionach (na ktorych wlasciwie nic sie nie dzieje; poza smiercionosnymi racami mogacymi spopielic czlowieka zywcem tak ze tylko buty z niego zostana?) przez ktorego brak musicie ogladac te paskudne mecze w tv?