Kibicowski Flame

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

thurion pisze: a powaznie na szczeblu (juz nie dlugo :P) 2 ligowym ogolno patriotycznym, Lechia Gdańsk
Tak pozwole sobie na mala dygresje.
Mialem w gimnazjum takiego kolege w klasie.
Jak ksiadz nas zaczal pytac z jakimi subkulturami sie utozsamiamy rzucil 'Od Wielkonocy bede metalem' (;

Ja za takim zlym klubem jestem; co to nie daje mi argumentow do dyskusji na forum.
Bo ani racami u nas nie rzucaja w nikogo; a jak na meczu jakis czas temu sobie zaczelismy spiewac grzecznie (z tego co kojarze z Lechia wlasnie gralismy) cos mniej cenzuralnego to nas prowadzacy mlyn zaczal uciszac tekstami 'nie wyzywajcie ich, my spiewamy swoje, oni swoje'.
A chuliganke mamy zazwyczaj zbyt pijana zeby cokolwiek robili. W zwiazku z tym przez tych leszczy moich totalnie nie mam argumentow do uczciwej nagonki na zlych kiboli onlajn (;
W skrocie, Zaglebie Sosnowiec.

I zdecydujcie sie. Narzekacie na to ze bandy wyrostkow napadaja wasze zony i matki poza stadionami, rzucajac do 80-letnich bezbronnyych osob 'ktory k-wa, klub!?' i zabijajac na miejscu (tak jak w anglii gdzie sa ustawki a mimo to jest super bezpiecznie i do tego dazyc powinnismy) czy moze na bezpieczenstwo na stadionach (na ktorych wlasciwie nic sie nie dzieje; poza smiercionosnymi racami mogacymi spopielic czlowieka zywcem tak ze tylko buty z niego zostana?) przez ktorego brak musicie ogladac te paskudne mecze w tv?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

TruePunk pisze:
thurion pisze: a powaznie na szczeblu (juz nie dlugo :P) 2 ligowym ogolno patriotycznym, Lechia Gdańsk
Tak pozwole sobie na mala dygresje.
Mialem w gimnazjum takiego kolege w klasie.
Jak ksiadz nas zaczal pytac z jakimi subkulturami sie utozsamiamy rzucil 'Od Wielkonocy bede metalem' (;
nie wiem do czego pijesz.. mieszkam w gdansku od urodzenia, od 7 roku zycia kibicuje lechii, moj ojciec chodzil na mecze w czasach takich spotkan jak Lechia - Juventus... nie widze tutaj powiazania z twoją dygresja...

to ze nie chodze na mecze to trudno... Gdansk ma 500tys osob, na mecze chodzi kolo 3-5 tys regularnie, czy to znaczy ze w Gdansku jest tylko 3-5 tys prawdziwych kibicow Lechii Gdansk? szczerze mowiac watpie...

a u nas bezpieczenstow jest naprawde srednie, mam kolegow ktorzy sa na kazdym meczu i naprawde posiadam wiarygodne relacje... przyklady z niedawna: mecz z Motorem w Lublinie, czy chocby akcje z Ruchem Chorzow w zeszlym sezonie po ktorych 3 miesiace klatke dla kibicow gosci remontowano, stadion w gdansku jest gowniany, okolicei stadionu to praktycznie slumsy.. i naprawde, nie w wyimaginowanych snach internetowego anty hoola, zdarza sie ze jest ciekawie.. zreszta ja nigdzie nie napsialem ze jestem anty hoolem, dla mnie hobby jak kazde inne :) wiadomo ze zadymy na stadionach nie sa dzielem prawdziwych ultrasow (bo ci sie ustawiaja w lesie..) tylko tak jak w zyciu i na codzien... mlodych, kozackich, dreso lysych gowniarzy, a ze na takich imprezach wystarczy rzucic iskre zeby rozpetal sie ogien to momentami jest roznie

co do koncertow o ktorych wczesniej pisales to w czesci sie z toba zgadzam, sam chodze na koncerty od bardzo dawna i istnieje cos takiego jak ja wiem... metalowi ultrasi, goscie postura i fryzura nie ustepujacy tym pilkarskim i czasami podobnie sie zachowujacy, wiadomo jak dziala czynnik tlumu i bandy kilkunasto osobowej z ktora sie przebywa, nie musi to byc wcale mecz pilkarski...
Ostatnio zmieniony 17 paź 2007, o 10:01 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Sprawa jest prosta: dopóki za barwy klubów będa ginac ludzie, będe bojkotował ze swojej strony ten "sport". I widze że ludzi z podobnym nastawieniem jest sporo.
To tyle ode mnie.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

wiadomo ze zadymy na stadionach nie sa dzielem prawdziwych ultrasow (bo ci sie ustawiaja w lesie..)
Ultrasi to ci od dopingu i opraw :)

W lesie walczą ekipy czyli bojówki klubowe.

Doucz sie :P

A Zagłebie Sosnowiec trzyma z Lechią wiec nie powinnienes az tak nie lubic Lechii TruPunk jakbys był z Gdyni ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Thurionie, nie oklamujmy sie. 'metalowi ultrasi' - no bic sie mozna za wszystko.
Za brak wlosow, za ich nadmiar, za posiadanie zbyt duzych funduszy w portfelu albo zbyt ladnej kurtki. Jak ostatnio moglismy dowiedziec sie na forum, rownie dobrym pretekstem do dymu jest 'bo miales spilowane kostki na turnieju'

Nie umiem zrozumiec tylko i wylacznie czemu czesc uzytkownikow forum zamiast docenic szansy dawanej przez agresorow (jak ktos pisal przy pytaniu 'ktory klub' masz 50% szans na odpuszczenie win) narzeka na nie (przy prostym 'dawaj, rwa, telefon' juz tych 50% szans nie masz;p)

I ultrasi raczej w lasach sie nie ustawiaja z nikim. Od tego sa raczej bojowki z tego co wiem (; nie wiem jak u was - u nas ultrasi z chuliganka sie niezbyt lubia.

Tak blysne pytaniem metorycznym:
Jakby was na ulicy zaczepila banda wyrostkow, rzucila pytanie 'Chrystus czy Mahomet' i za odpowiedz 'Mahomet' skopala i okradla - to bylaby to wina kosciola; a potepiac nalezaloby wszystkich chodzacych co tydzien do kosciola?
Bo pretekst rownie dobry jak pytanie o klub.

Jak sie komus nie podoba to - niech zaklada maske batmana i wyrusza w nocy na miasto czynic sprawiedliwosc ze zlem.
Albo niech faktycznie bojkotuje ten "sport" - najlepiej po cichu i we wlasnym za kresie, nie obnoszac sie z tym za glosno (;

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Chory pisze:
Ultrasi to ci od dopingu i opraw :)

W lesie walczą ekipy czyli bojówki klubowe.

Doucz sie :P
zapisze sie do ciebie na korki ;)

a TruePunka argumenty sa sensowne i nawet je popieram :wink:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ktoś miał dziś w podpisie namiary. Polecam wszystkie 6 części. Nie wiem Truepunk jak ty, ale ja na stadion w Kraku to chyba w życiu nie pójdę na mecz.

http://pl.youtube.com/watch?v=8kWI7ei8Xu4
http://pl.youtube.com/watch?v=zwAievFgvSI
http://pl.youtube.com/watch?v=ps132V6bbqw
http://pl.youtube.com/watch?v=M4rGTKkrrJQ
http://pl.youtube.com/watch?v=gn0XB5KpN60
http://pl.youtube.com/watch?v=gVCcBNA6dl4

miłego oglądania
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Pawełek
Mudżahedin

Post autor: Pawełek »

idąc tym tokiem to Gorzów pokazany jest jako zagłębie zła, przemocy, neonazizmu i biedy, ja nie wiem jak tam ludzie żyją.
:roll:

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Scimitar:
bo Ty to takie troche tez internetowiec chyba jestes (;

obejrzalem film. zobaczylem paru idiotow ze swastykami na koszulkach; paru gowniarzy odwaznych tylko w kominiarkach i pare plonacych szalikow - co zdaza sie nawet na happeningach politycznych.

co wiecej - uslyszalem, ze ustawki umawiane sa telefonicznie, poza terenem obiektu.

Parafrazujac 'ale maderfakerzy, strach sie bac!' - film pokazal raczej patologie srodowiska krakowskiego (ilosc dresiarstwa, neonazistow itd) dzialajacych poza stadionami; niz realnie jakies super zlo na samym stadionie w czasie meczu.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Miałem sen.. forum bez truepunka.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Istnieje furtka do twojego wysnionego swiata.
Po prawej stronie, trzeci link od gory.

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Mam fajny link gdzie nasza kochana policja ,,edukuje'' polskich kibiców dokładnie (Lechia Gdańsk) potem Arka... :) miłego oglądania...ja byłem zszokowany.

http://pl.youtube.com/watch?v=Ul9U6ae5meQ
Ostatnio zmieniony 18 paź 2007, o 12:22 przez Taraś, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Taraś pisze:Mam fajny link gdzie nasza kochana policja edukuje polskich kibiców dokładnie (Lechia Gdańsk) :) miłego oglądania...ja byłem zszokowany.

http://pl.youtube.com/watch?v=Ul9U6ae5meQ
no to jest mecz sprzed 10 lat, dosc slawne wydarzenie :) potem byl jeszce jeden,a potem ponad 9 lat az do 13.10 tego rok nie bylo ani jednego...

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Jeba^e zomo...sory ale to mi przypomina filmy za czasów stanu wojennego... :P

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

no obecnosc Lisa w faktach sama mowi o dacie nagrania ;)
dosc hardkorowe - dziwic moze tak naprawde spokojne zachowanie kibicow w obliczu takiej prowokacji.

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Post autor: Trojek »

pingus pisze:Trojek: krytykuje chuligaństwo i festiwal nienawiści, i przedstawiam bezpieczeństwo nad wspaniałą atmosferę, jeśli nadal nie umiesz tego przeczytać ze zrozumieniem to już nie mój problem.
Tak, ale nie zdajesz sobie sprawy ze poglad "bezpieczenstwo nad wspaniala atmosfera" nie ma absolutnie racji bytu. To dwa niezalezne elementy:
- bezpieczenstwo, a wiec brak zadym, brak zagrozen dla ludzi na stadionie
- wspaniala atmosfera, a wiec glosny doping i wypasione oprawy

Twój pogląd "przedstawiam bezpieczeństwo nad wspaniałą atmosferę" to podkopywanie wizerunku kibica w Polsce. Wlasnie przez to ze race czy inne elementy wizualne niektorzy wiaza z chuliganami, nie odrozniaja grup ULTRAS od hools, i mimo braku wypadkow z racami (wiecej ludzi skaleczylo sie biletem niz poparzylo na stadionie raca) uwazaja je za oznaki chuliganstwa. Mam dziwne wrazenie ze sporadycznie chodzisz na mecze, pewnie nigdy nie byles na zadnym wyjezdzie, ale znasz sytuacje na tyle dobrze z TV i forow internetowych ze dzielisz sie z nami swoja specjalistyczna wiedza.

Problemem sa jednostki, garstka ludzi inicjujacych jakies zadymy, a nie ogol ludzi. Przyklady:
- Wilno: Vetra nie zgodzila sie na sprzedaz biletow w Warszawie, nie identyfikowano nikogo (bilet przez internet mogli kupic kibice z calej Polski, nawet jak mieli zakaz stadionowy dany przez Sad). Na meczu prawie nie bylo Policji, cala byla na jakims festynie. Stowarzyszenie musialo pilnowac kibicow bo by wbiegli juz w I polowie. Reklamy przed sektorem Legii - byly przytwierdzone do ziemi setkami plyt chodnikowych. Druga polowa, stowarzyszenie pilnuje dalej, ale zza bramki wbiega grupa kikudziesieciu idiotow (moze nawet nie z Legii), wtedy kolejne kilkadziesiat z trybuny do nich dolacza... Wina kibicow - zgoda, ale zachowanie Vetry czyni ja wspolodpowiedzialna za to bo nic nie bylo przygotowane.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Trojek pisze: Mam dziwne wrazenie ze sporadycznie chodzisz na mecze, pewnie nigdy nie byles na zadnym wyjezdzie, ale znasz sytuacje na tyle dobrze z TV i forow internetowych ze dzielisz sie z nami swoja specjalistyczna wiedza.
Ta, bo on wie jak na stadion trafic, nie zdziw sie Trojek (;

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Ja w ogóle sie zastanawiam po co ten temat został założony...dyskusja toczona w większości przez ludzi którzy nigdy nie byli na meczu i nie znają terminów jak ultras i hool's tylko wszystkich wrzucają do jednego worka...ludzie pójdźcie sobie na mecz a najlepiej na sektor kibiców i zobaczycie jaka to frajda dopingować swoją drużynę, powtarzam dopingować a nie siedzieć na trybunach ,jeść popcorn i popijać colę narzekając na swoich kopaczy... :roll:

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Taraś pisze: i nie znają terminów jak ultras i hool's tylko wszystkich wrzucają do jednego worka...
Ja nie wiem, co te terminy oznaczają, oświeci mnie ktoś?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

ultrasi to ci dobrzy co rozwieszaja flagi, robia ladne oprawy racami, intonuja wesole dla ucha pioseneczki itd
a hoolsi to ci tez dobrzy, ktorzy pilnuja porzadku na stadionach i umawiaja sie na bijatyki po lasach.

ODPOWIEDZ