NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Re: NoWE (zbiór plot str. 73)

Post autor: Dydu »

Przydałoby sie info o przedmiotach.

PS
Ja gram WE od premiery jeszcze obecnego AB, zbierać zacząłem z pół roku wcześniej po wizycie na Krakonie.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

P.S. Nadchodzi wysyp ch...wych graczy i noobów, niestety. :(
Kto nie zna Wacka ze Snot'a to o stażu WE nic nie wie :D

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Dzisiaj podbije obejrzeć booka to wam opowiem co i jak ;)

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

O =D> ale nie prosimy o "wielkie ploty" ale o te ważne smaczki (koszty pkt. itp.) i magic itemy :D

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Spoko, nie wiem ile czasu będę mógł tam zostać, ale jak się uda to fotek parę pstryknę. :P

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Za 1h obejrzę booka - potwierdzą się moje czarne sny :)

Fizycznie będę go mieć dopiero w piątek wieczorem ale dziś sobie pewnie przejrzę i zapłaczę lub odtańczę kankana :P
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

To ja dopiero 6 lat jestem graczem WE, z czego 3 mało aktywnym :P

Luc, to jak obejrzysz to potwierdź/zdementuj plotki ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

ja Gam WE od jakichś 15 lat z czego 13 turniejowo. Mnie też cieszy napływ nowych graczy. Jak już będziecie mieli booka to sprawdźcie te ogólno armijne zasady - to chyba najbardziej będzie wpływać na grę
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

A Branchwraith has crept up to your flank, you are no longer steadfast
Nowa zasada branchki ? Brzmi fajnie :)

Awatar użytkownika
Stix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stix »

O ile nowe figurki w większości są "bleeee" (te ręce rangerów to jakaś kpina, zamiast, dzięki nowym technologiom, odchudzać i wysmuklać elfy to robią z nich jakieś monstra, nie wspominając już ogólnie o kreskówkowo-holywoodzko-mangowej, mało realistycznej konwencji przyjętej obecnie przy projektowaniu figurek przez GW) o tyle ta konwersja treemana z włócznią jest super (zwiększenie ilości gałęzi wyraźnie mu służy, swoją drogą ciekawe czy będzie więcej kończyn w pudełku co pozwalałoby trochę zdehumanizować jego wygląd) no i wild riders są bomba! Te hełmy wyglądają tak jak powinny wyglądać hełmy elit DE według najlepszych, 6ed wzorców!

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

jeśi przy tym by cena pozostała... to opłaca się wziąć nawet 10 driad żeby ją chronić. Chociaż teraz w sumiue przy zapisie forest spirit nic nie pisało że nie mogą do nich dołączać normalnych oddziałów....
@Stix mówisz że tak powinny wyglądać hełmy DE? szkoda tylko że to oddział do WE...
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

to był żart z tą branczką #-o
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Kalesoner pisze:to był żart z tą branczką #-o
Być może, ale jeszcze miesiąc temu na warseerze była plotka o branchwraith która miała mieć zdolności w modyfikowaniu bonusów za ranki przeciwnika, stąd moje przypuszczenie :)

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Dobra panowie jest lepiej ale nie jarajmy się za bardzo, bo nadal nie mamy za dużo rzeczy do radzenia sobie z dużym tougnessem. To strzelanie nawet z AP3 nie będzie fenomenalne przeciwko jednostkom z T4 i wyższym.
Ale muszę przyżnać, że plotki zwróciły się w znacznie lepszym kierunku!

WildRiderzy z frezy? To chyba nie duży problem, pewnie będą mieć 8 albo 9ld i zawsze można wstawić do niuch bohatera, a nawet BSB który pomoże zachować zimną krew ;)

Robi się fajnie!

Edit: Co do WE to gram nimi trochę ponad pół roku i jest to moja pierwsza armia :P

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Niektórzy z nas już widzieli armybook. Info wrzucam na mojego twittera. Jak macie jakieś pytania, to tweetujcie. Już całkiem sporo wrzuciłem :D

www.twitter.com/FollowFurion

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Stix pisze:O ile nowe figurki w większości są "bleeee" (te ręce rangerów to jakaś kpina, zamiast, dzięki nowym technologiom, odchudzać i wysmuklać elfy to robią z nich jakieś monstra, nie wspominając już ogólnie o kreskówkowo-holywoodzko-mangowej, mało realistycznej konwencji przyjętej obecnie przy projektowaniu figurek przez GW) o tyle ta konwersja treemana z włócznią jest super (zwiększenie ilości gałęzi wyraźnie mu służy, swoją drogą ciekawe czy będzie więcej kończyn w pudełku co pozwalałoby trochę zdehumanizować jego wygląd) no i wild riders są bomba! Te hełmy wyglądają tak jak powinny wyglądać hełmy elit DE według najlepszych, 6ed wzorców!
To prawda. GW robi strasznie bryłowate figurki. W dodatku wyceniają swój plastik drożej od metalu. Koncept GW ma nieraz świetny. Ale wykonanie im z reguły nie wychodzi. Ich figurki naprawdę dużo by zyskały jeśli zaczęliby używać proporcji np. z Raging Heroes.
oczko pisze:@Stix mówisz że tak powinny wyglądać hełmy DE? szkoda tylko że to oddział do WE...
Ale co z tego, że to oddział do WE? Jakoś to nie przeszkodziło GW wydać do WE oddział włóczników do HE ;P

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

no free forest any more - you need to pay 100 pts for d3 of them.
to nie ma darmowego lasku w końcu??

Z Twitera Furiona

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

rofl xD

corowi glade guard moga miec no armor save strzaly xD
brak dodatkowego lasu, ale za 100pkt +d3 lasy na stole.

poteznie
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Eternale jednak 11 pkt :) No cóż, czyli zostają na półce, a szkoda bo takie ładne modele wyszły...:)

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Będzie jak z ostatnimi bookami.
Wszystko się dobrze zapowiada, ale jak przyjdzie zliczać punkty to zacznieciepłakać.
Tak jest w krasiach. Są możliwości, ale punktów brak :(

Zablokowany