NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
Re: NoWE (zbiór plot str. 73)
Przydałoby sie info o przedmiotach.
PS
Ja gram WE od premiery jeszcze obecnego AB, zbierać zacząłem z pół roku wcześniej po wizycie na Krakonie.
PS
Ja gram WE od premiery jeszcze obecnego AB, zbierać zacząłem z pół roku wcześniej po wizycie na Krakonie.
Za 1h obejrzę booka - potwierdzą się moje czarne sny 
Fizycznie będę go mieć dopiero w piątek wieczorem ale dziś sobie pewnie przejrzę i zapłaczę lub odtańczę kankana

Fizycznie będę go mieć dopiero w piątek wieczorem ale dziś sobie pewnie przejrzę i zapłaczę lub odtańczę kankana

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
To ja dopiero 6 lat jestem graczem WE, z czego 3 mało aktywnym 
Luc, to jak obejrzysz to potwierdź/zdementuj plotki

Luc, to jak obejrzysz to potwierdź/zdementuj plotki

Wisła Kraków.
O ile nowe figurki w większości są "bleeee" (te ręce rangerów to jakaś kpina, zamiast, dzięki nowym technologiom, odchudzać i wysmuklać elfy to robią z nich jakieś monstra, nie wspominając już ogólnie o kreskówkowo-holywoodzko-mangowej, mało realistycznej konwencji przyjętej obecnie przy projektowaniu figurek przez GW) o tyle ta konwersja treemana z włócznią jest super (zwiększenie ilości gałęzi wyraźnie mu służy, swoją drogą ciekawe czy będzie więcej kończyn w pudełku co pozwalałoby trochę zdehumanizować jego wygląd) no i wild riders są bomba! Te hełmy wyglądają tak jak powinny wyglądać hełmy elit DE według najlepszych, 6ed wzorców!
jeśi przy tym by cena pozostała... to opłaca się wziąć nawet 10 driad żeby ją chronić. Chociaż teraz w sumiue przy zapisie forest spirit nic nie pisało że nie mogą do nich dołączać normalnych oddziałów....
@Stix mówisz że tak powinny wyglądać hełmy DE? szkoda tylko że to oddział do WE...
@Stix mówisz że tak powinny wyglądać hełmy DE? szkoda tylko że to oddział do WE...

Dobra panowie jest lepiej ale nie jarajmy się za bardzo, bo nadal nie mamy za dużo rzeczy do radzenia sobie z dużym tougnessem. To strzelanie nawet z AP3 nie będzie fenomenalne przeciwko jednostkom z T4 i wyższym.
Ale muszę przyżnać, że plotki zwróciły się w znacznie lepszym kierunku!
WildRiderzy z frezy? To chyba nie duży problem, pewnie będą mieć 8 albo 9ld i zawsze można wstawić do niuch bohatera, a nawet BSB który pomoże zachować zimną krew
Robi się fajnie!
Edit: Co do WE to gram nimi trochę ponad pół roku i jest to moja pierwsza armia
Ale muszę przyżnać, że plotki zwróciły się w znacznie lepszym kierunku!
WildRiderzy z frezy? To chyba nie duży problem, pewnie będą mieć 8 albo 9ld i zawsze można wstawić do niuch bohatera, a nawet BSB który pomoże zachować zimną krew

Robi się fajnie!
Edit: Co do WE to gram nimi trochę ponad pół roku i jest to moja pierwsza armia

Niektórzy z nas już widzieli armybook. Info wrzucam na mojego twittera. Jak macie jakieś pytania, to tweetujcie. Już całkiem sporo wrzuciłem 
www.twitter.com/FollowFurion

www.twitter.com/FollowFurion
To prawda. GW robi strasznie bryłowate figurki. W dodatku wyceniają swój plastik drożej od metalu. Koncept GW ma nieraz świetny. Ale wykonanie im z reguły nie wychodzi. Ich figurki naprawdę dużo by zyskały jeśli zaczęliby używać proporcji np. z Raging Heroes.Stix pisze:O ile nowe figurki w większości są "bleeee" (te ręce rangerów to jakaś kpina, zamiast, dzięki nowym technologiom, odchudzać i wysmuklać elfy to robią z nich jakieś monstra, nie wspominając już ogólnie o kreskówkowo-holywoodzko-mangowej, mało realistycznej konwencji przyjętej obecnie przy projektowaniu figurek przez GW) o tyle ta konwersja treemana z włócznią jest super (zwiększenie ilości gałęzi wyraźnie mu służy, swoją drogą ciekawe czy będzie więcej kończyn w pudełku co pozwalałoby trochę zdehumanizować jego wygląd) no i wild riders są bomba! Te hełmy wyglądają tak jak powinny wyglądać hełmy elit DE według najlepszych, 6ed wzorców!
Ale co z tego, że to oddział do WE? Jakoś to nie przeszkodziło GW wydać do WE oddział włóczników do HE ;Poczko pisze:@Stix mówisz że tak powinny wyglądać hełmy DE? szkoda tylko że to oddział do WE...