![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ale tak mi brakuje taniego biegacza w Wampirach taki jak 6/7 edycyjny wolf form...
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Moderator: misha
Ciekawe rozwiązanie.Burack pisze:Ja gram na piechotnym lataczu
BSB
Save 2+
Ward na ogien
Additional Hand wepon
Latanie
Beguile
jest niezły 5 ataków z 5 BSB i ward na ogien. W sam raz na płonących kowbojów maszynki fasty albo hordy z flamingami ( np Witchki)
A jakie masz założenia dla owego kowboja? Poza byciem kosztowną szpilą?Rozważyłem sugestie Bojka i doszedłem do wniosku, że Kowboj musi mieć następujące rzeczy:
1. Pewne trafienie i zranienie. Szczególnie względem maszyn, ponieważ były takie sytuacje, że przez pechowy rzut na trafienie maszyna ostała się na jednej ranie, a IMO siła 5 całkowicie wystarczy.
2. Ochrona przed fire, stompami i zwykłymi atakami. 1+ i 2++ na fire wydaje mi się rozsądnym rozwiązaniem
3. Silne uderzenie na coś twardego. Oczywiście Szarża na Abomkę to czyste samobójstwo ale mając siłę 8 można coś zdziałać.
Zapomnieliście o atakach klocka piechoty+supporty. Zakładam, że nie przeżyłby własnej szarży. Chyba, że będzie atakował z flanki - +2do CR(flanka i szarża). Brak supportów więc może go od razu nie zabiją....O ile nie ma tam jakiegoś ciekawego herosa(heroiny?) który zechce go zakołkować. I nie za 350 a za jakieś 250. Jak ktoś planuje trzymanie kowbojem klocka piechoty samotnie bohaterem unstable....cóż.masz 4 ataki, trafiasz na 3+ ranisz na 2+ (jeśli chodzi o witchki)
on ma 3 szeregi sztandar ty masz sztandar i -1 do sypania z bsb, czyli z automatu przegrywasz na -2. a nóż wydelec wbijesz 1 ranę i sypiesz się o 1. i tak 2 razy i masz po BSB za 350 pkt. słaby deal.
A jak takiej ekipy nie ma?po 2 nie nie mozesz kims takim wbijac w kazdy klocek chodzi glownie o ekipy z flamingiem (dla warda 2+).
To oczywiste, tylko biorąc pod uwagę powyższe to nieco specjalizuje te 200+ punktów.Po 3 wbijasz tylko w wypadku gdy masz szanse na kontre w kolejnej turze na twoich warunkach.
Format 3KJarekK pisze:Nie wiemy jaki format, co innego masz w rozpie. Jednostki w rozpisce powinny ze soba wspołdziałać. Jedna uzupełniać słabości drugiej.
Nie wybiera sie jednostek bo tak.
Co masz w rozpisce?