5 edycyjne metalowe Treemeny robią u mnie właśnie za Tree Kiny. Durthu miałem jako Treemana, ale faktycznie chyba wejdzie już w skład Tree kinówUrban pisze:to Te metalowe durthu to już za treekiny tylko mogą robić
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderator: Gremlin
5 edycyjne metalowe Treemeny robią u mnie właśnie za Tree Kiny. Durthu miałem jako Treemana, ale faktycznie chyba wejdzie już w skład Tree kinówUrban pisze:to Te metalowe durthu to już za treekiny tylko mogą robić
czyli magicznych atakow tez nie maja?bigpasiak pisze:Działają jak najbardziej i można je używać z BotEF bo tylko magiczne bronie nie mogą korzystać z niego.
Strzały to EI a tylko ataki są traktowane jakby były robione z MW.
To nie są magic weapon.
W wolnym tłumaczeniu wszystkie ataki są traktowane jakby były wykonane z magicznej broni. Co nie sprawia że strzały stają się magiczna bronią.. błagam.All shooting attacks made with enchanted arrows count as having been mde with magic weapon
który w zestawieniu z powyższym cytatem traci mocno na znaczeniu, bo gdyby chcieli zabronić dublowania i jednocześnie dać magiczne ataki, napisaliby:These are enchanted arrows
co załatwiłoby obie kweste w jednym zdaniu.these are magic weapons
A czy zdanie, że ich ataki są liczone jak wyprowadzone z MW umknęło Twojej uwadze?Shino pisze:czyli magicznych atakow tez nie maja?bigpasiak pisze:Działają jak najbardziej i można je używać z BotEF bo tylko magiczne bronie nie mogą korzystać z niego.
Strzały to EI a tylko ataki są traktowane jakby były robione z MW.
To nie są magic weapon.
Moim zdaniem, chodzi tu o skutek ataku, który należy traktować na równi ze skutkiem magic weapona, tj. przysługuje mu status magicznego. Nie jest to równoznaczne z klasyfikacja przedmiotu jako magic weapona, gdyż ten sam skutek może byc nastepstwem różnych przyczyn - przedmiotów. A zatem bonusy z Beof, ktore nie przysluguja z magicznej broni, powinny działać i sie sumowac, bo zgodnie z powyższym nie jest to magic weapon, a zrownano jedynie skutek - nie klasyfikację przedmiotu. Nie jest to magic weapon wiec nie powinno się rozszezajaca interpretowac zasad, ktore dotyczą wyłącznie magic weapona i blokują dodawanie innych magicznych bonusów do tych jakie generuje sam magic weapon.Shino pisze:no wlasnie. nauczmy sie czytac calosc. Skoro czytamy calosc a ataki sa liczone jak zrobione z magicznej broni, to bonusy, ktore nie przysluguja atakom z magicznej broni nie powinny sie liczyc, a bonusy, ktore wynikaja z posiadania magicznej broni powinny sie liczyc.
stad nie wiem jak doszedles do tego, ze te ataki sa plonace.
I powtarzam również, że mimo AB z 7ed to jednak zasady w RB 8ed i nie można było dać flamingów na ten oddział.Ensorcelled weapon count as magical weapon and grant +1 Strength to the wielder
magic weapon to magic weapon, count as magic weapon to prosty zapis, z którego wynika że tak to trzeba traktować. A na magic weapon BoEF nie działabela16 pisze:Teraz jest jako magiczne ataki ale w poprzednim AB było:I powtarzam również, że mimo AB z 7ed to jednak zasady w RB 8ed i nie można było dać flamingów na ten oddział.Ensorcelled weapon count as magical weapon and grant +1 Strength to the wielder