Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Gra o Tron - serial
Uważam, że specjalnie zagrała tę scenę w taki sposób: wyobraź sobie, że masz zagrać kogoś, kto niezbyt przekonująco mówi przed sądem wyuczoną na pamięć historyjkę. Wyjdzie ci właśnie tak.
Ja tam jestem wielkim fanem Księcia Oberyna Aż go szkoda
Tyrion również dowalił mocno, a Tywin po raz kolejny pokazał że jest bardzo dobrym aktorem
Przynajmniej w tej roli.
Co do Laski która gra Shae, to nie zgadzam się z Naviedzonym, jak dla mnie jest słabą aktorką. Był potencjał a ona go zjechała.
Warto też zauważyć tragedię aktorską naszej ukochanej Khaleesie która jest od początku do końca tragiczna, gdyby nie to jak wygląda nie przebaczyłbym
Tyrion również dowalił mocno, a Tywin po raz kolejny pokazał że jest bardzo dobrym aktorem
Przynajmniej w tej roli.
Co do Laski która gra Shae, to nie zgadzam się z Naviedzonym, jak dla mnie jest słabą aktorką. Był potencjał a ona go zjechała.
Warto też zauważyć tragedię aktorską naszej ukochanej Khaleesie która jest od początku do końca tragiczna, gdyby nie to jak wygląda nie przebaczyłbym
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
- Naviedzony
Dracarys!Warto też zauważyć tragedię aktorską naszej ukochanej Khaleesie
No, racja, Emilia Clarke strzela takie "subtelne" ciuki, jak z przedstawienia na jasełkach w gimnazjum
A Oberyn... no jest niesamowity.
A Oberyn... no jest niesamowity.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
- Naviedzony
Super przedstawiono Ramsaya Snowa. Naprawdę psychopatycznie nakreślona postać. Tylko scena z początku 6tego odcinka była nieco randomowa... Jakaś taka niepotrzebnie przyspieszona i na siłę.
Ja byłem fanem Oberyna od pierwszych stron książki, w której się pojawia. Szkoda, ach szkoda...
Ja byłem fanem Oberyna od pierwszych stron książki, w której się pojawia. Szkoda, ach szkoda...
W następnym odcinku będą chyba fruwać. Wynik procesu odbędzie się w kolejnym czyli ósmym, co nie zmienia faktu że akcja do końca sezonu powinna już tylko przyspieszać.
A Emilia Clarke nie gra źle. Po prostu ma taką a nie inną postać i coraz więcej powinniśmy się dowiadywać, że właśnie Daenerys to ten sam poziom co Emilia
A Emilia Clarke nie gra źle. Po prostu ma taką a nie inną postać i coraz więcej powinniśmy się dowiadywać, że właśnie Daenerys to ten sam poziom co Emilia
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ah Daendryss to moja ulubiona postać. Niemniej jednak zajmuje ogólnie mniej czasu antenowego w serialu niż akcja w Westros a zaraz Po niej Tywin.
W ogóle wszyscy kochają Starków a ja jakoś tak mam coś do Lannisterów sentyment. Zresztą wilki z jeleniami zaczęły w kraju rozpierduchę słusznie czy też nie.
W ogóle wszyscy kochają Starków a ja jakoś tak mam coś do Lannisterów sentyment. Zresztą wilki z jeleniami zaczęły w kraju rozpierduchę słusznie czy też nie.
jesli chodzi o mnie to ja wlasnie lannisterow najbardiej lubie.
wilki nie zaczely wojny z jeleniami tylko lwami.
wilki nie zaczely wojny z jeleniami tylko lwami.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Naviedzony
Ja najbardziej lubię Tyrellów. Margaery jest fenomenalna, tak samo jak jej babcia. Nawet Loras jest spoko.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
miałem na myśli że razem Jeleniami. Robb , Renly i Stannis a wszystko od zaczyna się od Neda który rzucił przysłowiową pochodnię na beczkę prochu.
- Naviedzony
Wszystko zaczyna się nie od Neda, lecz od śmierci Jona Arryna...
Wczoraj oglądałem.
Się Tyrion podkurwił na Shae , gdyby nie ona to umowa Jimiego i Twina by pewnie wypaliła. Z drugiej strony spoko tatko . Jimi pewnie przygotowywał się na tyradę, potrzebę jeszcze płaszczenia się czy coś, a tu, zrzucę płaszcz, zostanę dziedzicem...ok pasuje..................................
Królowa smoków... jedno określenie mi przychodzi na myśl - łaskawa pani.
Ojcem tego sadystycznego szlachcica (zapomniałem jak sie wabi) pewnie był Slaanesh.
Walka w lochach to jakaś żenada. KOleś w pancerzu z tarczą i mieczem vs koleś z dwoma mieczykami na gołą klatę w przejściu może 2 metry? i jeszcze dać mu psy wypuścić ...
Się Tyrion podkurwił na Shae , gdyby nie ona to umowa Jimiego i Twina by pewnie wypaliła. Z drugiej strony spoko tatko . Jimi pewnie przygotowywał się na tyradę, potrzebę jeszcze płaszczenia się czy coś, a tu, zrzucę płaszcz, zostanę dziedzicem...ok pasuje..................................
Królowa smoków... jedno określenie mi przychodzi na myśl - łaskawa pani.
Ojcem tego sadystycznego szlachcica (zapomniałem jak sie wabi) pewnie był Slaanesh.
Walka w lochach to jakaś żenada. KOleś w pancerzu z tarczą i mieczem vs koleś z dwoma mieczykami na gołą klatę w przejściu może 2 metry? i jeszcze dać mu psy wypuścić ...
@BOGINS - zgadzam się w całej rozciągłości. Jeszcze żeby jakoś go przedstawili, że jest diablo szybki i fechmistrz i och ach, a on wbiegł pomiędzy ludzi z gołą klatą i machał niezbornie nożykami. No lipa fest. ZWŁASZCZA że serial generalnie zaznacza przewagę ciężkozbrojnego typa z dużym mieczem nad typem bez tychże. Nie dalej jak odcinek wcześniej mieliśmy temu poświęconą całą scenkę.
Generalnie choreografia walk trochę kuleje w tym sezonie IMO. Tak jak walka Bronn'a z wcześniejszych sezonów była bardzo fajnie przedstawiona, to teraz kiedy zaczęli wchodzić w klimaty ludzi z nożykami to się toto zaczęło mocno psuć. Tym bardziej, że można walkę długiego miecza z krótkim przedstawić bardzo fajnie. A to co w GoT widzimy nie jest ani realistyczne, ani pomysłowe, ani dynamiczne. Takie... meh.
Generalnie choreografia walk trochę kuleje w tym sezonie IMO. Tak jak walka Bronn'a z wcześniejszych sezonów była bardzo fajnie przedstawiona, to teraz kiedy zaczęli wchodzić w klimaty ludzi z nożykami to się toto zaczęło mocno psuć. Tym bardziej, że można walkę długiego miecza z krótkim przedstawić bardzo fajnie. A to co w GoT widzimy nie jest ani realistyczne, ani pomysłowe, ani dynamiczne. Takie... meh.
Uerph.
- Naviedzony
Cała akcja w Dreadfort była z dupy. Najgorsza scena tego sezonu, a może i całego serialu...
Fajny filmik z tym kenshinem.
No cóż zobaczymy co będzie dalej, bo jakby nie patrzeć interesuje mnie to bardzo
Jednak chyba do końca sezonu 4 odcinki.
Co mi się wydaje że będzie?
Będzie odcinek w którym ten najmłodszy Stark idzie dalej za mur, moze te drzewo znajdzie?
Nie wiem co tam będzie robić nasza Królowa bo Imo po zdobyciu miast to tak opada z formy. W poprzedniej części motywem przewodnim były smoki, a teraz fruwają i rosną.
Sansa - nie wiem co tam z nią zrobią. Jest bezpieczna więc sprawy nie ma dopóki Lanisterowie nie wiedzą gdzie jest.
Arya - już nawet nie pamiętam gdzie ona wędruje, bo wędruje pod 2 sezonów Jest niepełnosprawny brat więcej przeszedł
John Snow ? Wróci i to tyle?
Tyrion chyba zwieje ?
Polecicie moze jakaś dobrą stronę na temat ogólnie książki, gdzie wszystko jest opisane?
No cóż zobaczymy co będzie dalej, bo jakby nie patrzeć interesuje mnie to bardzo
Jednak chyba do końca sezonu 4 odcinki.
Co mi się wydaje że będzie?
Będzie odcinek w którym ten najmłodszy Stark idzie dalej za mur, moze te drzewo znajdzie?
Nie wiem co tam będzie robić nasza Królowa bo Imo po zdobyciu miast to tak opada z formy. W poprzedniej części motywem przewodnim były smoki, a teraz fruwają i rosną.
Sansa - nie wiem co tam z nią zrobią. Jest bezpieczna więc sprawy nie ma dopóki Lanisterowie nie wiedzą gdzie jest.
Arya - już nawet nie pamiętam gdzie ona wędruje, bo wędruje pod 2 sezonów Jest niepełnosprawny brat więcej przeszedł
John Snow ? Wróci i to tyle?
Tyrion chyba zwieje ?
Polecicie moze jakaś dobrą stronę na temat ogólnie książki, gdzie wszystko jest opisane?
- Naviedzony
Serial zaskoczy cię jeszcze nie raz w tym sezonie.
sansa bezpieczna ??? rlly ??? bo teraz jest mocno w sytuacji ze ciotce cos odbije i poleci z okienka
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Kto poleci ten poleciRelosu pisze:sansa bezpieczna ??? rlly ??? bo teraz jest mocno w sytuacji ze ciotce cos odbije i poleci z okienka
Ten i następny sezon ma wielki potencjał.
Kilka scen było świetnych (nawet te dodane), jak np. wesele, proces tyriona, czy atak na siedlisko Crastera.
Za to próba odbicia Theona słaba strasznie... nie wiem po co to tu było.
A pani od smoków no cóż... gra dobrze, bo w książce też już sobie nie radzi,
powiedziałbym, ze sytuacja lekko ją przerosła.