Rozpiski *8ED
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski *8ED
A pytanko - czy ktoś już testował wildwood rangers ?
Zastanawiam się jak taka jednostka z np 35-36 chłopa z FCG by się sprawowała. Obok nich piąteczka wardancerów (np z czempionem w kresce) na flance do zdejmowania bonusów za ranki przeciwnika + sygnaturka z beasta Pewnie przerost formy nad treścią ale kto wie...
Zastanawiam się jak taka jednostka z np 35-36 chłopa z FCG by się sprawowała. Obok nich piąteczka wardancerów (np z czempionem w kresce) na flance do zdejmowania bonusów za ranki przeciwnika + sygnaturka z beasta Pewnie przerost formy nad treścią ale kto wie...
Dla mnie wszystko rozbija sie o koszt ... za 208 pkt. masz 8 wildow ,za 5 placisz tylko 130 pkt. Czyt. wiekszosc bijacych zlozen przegrywa cena/jakosc wlasnie z wildami
edit:
No dobra ,a tak ? Reszta pkt. co zostanie idzie w takie rzeczy jak tarcze na wildach czy muzycy ,czempioni na oddzialach itp. Ewentualnie jak bedzie bardzo brakowac skrola to wylatuje treeman ,za niego wlazi zwykly 4 lvl. mag ,a reszta pkt. do rozdysponowania ... Luc ?
Treeman Ancient: lvl4 ,Strangleroots.
Bsb: Hail of Doom Arrow.
20 GG : brak kar.
20 GG : multiple shot.
8 Wild Riders
8 Wild Riders
5 Wild Riders
5 Wardancer Troupe
5 Wardancer Troupe
Treeman: Strangleroots.
17 Waywatchers
edit:
No dobra ,a tak ? Reszta pkt. co zostanie idzie w takie rzeczy jak tarcze na wildach czy muzycy ,czempioni na oddzialach itp. Ewentualnie jak bedzie bardzo brakowac skrola to wylatuje treeman ,za niego wlazi zwykly 4 lvl. mag ,a reszta pkt. do rozdysponowania ... Luc ?
Treeman Ancient: lvl4 ,Strangleroots.
Bsb: Hail of Doom Arrow.
20 GG : brak kar.
20 GG : multiple shot.
8 Wild Riders
8 Wild Riders
5 Wild Riders
5 Wardancer Troupe
5 Wardancer Troupe
Treeman: Strangleroots.
17 Waywatchers
Na forum ar.com powoli zaczyna coś się klarować odnośnie nowych Wood Elves
Mamy 2 wersje "Soft" oraz "better safe than sorry"
oraz
Jeśli któraś z tych wersji przejdzie to tragedii nie będzie chyba
Dziwi mnie dlaczego tak bardzo chcą ciąć Waystalkerów.
Czy ten zapis: "• Each Waystalkers after the 2nd/Each 10 (or fraction) Waywatcher models, max 2" - pozwala mi na posiadanie w rozpisce:
2 Waystalkerów i 10 Wayów ?
Mamy 2 wersje "Soft" oraz "better safe than sorry"
Kod: Zaznacz cały
• Non-character model with Asrai bow (Hawk-Eyed Archer counts as 2. Hagtree Tip/Trueflight arrows after 25 count as 1.5), max 70
• 8 or more Sisters of the Thorn models in the same unit/Mounted Spellweaver with Death or Dark magic, max 1
• Lore of death on spellweaver/moonstone of the hidden ways/4 or more Waystalkers, max 1
Kod: Zaznacz cały
• Non-character model with Asrai bow (Hawk-Eyed Archer counts as 2. Hagtree Tip/Trueflight arrows after 25 count as 2), max 70
• 7 or more Sisters of the Thorn models in the same unit/Mounted Spellweaver with Death or Dark magic, max 1
• Lore of death on spellweaver/moonstone of the hidden ways, max 1
• Each Waystalkers after the 2nd/Each 10 (or fraction) Waywatcher models, max 2
Dziwi mnie dlaczego tak bardzo chcą ciąć Waystalkerów.
Czy ten zapis: "• Each Waystalkers after the 2nd/Each 10 (or fraction) Waywatcher models, max 2" - pozwala mi na posiadanie w rozpisce:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
no tak by wychodziło bo 1 waystalker nie liczy się, drugi zajmuje slot i 10 way'ów kolejny slot czyli maks 2
o duplikowaniu strzal cos napisali?
o duplikowaniu strzal cos napisali?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Dokładnie tak Ograniczenia bardzo spoko, nie obraziłbym się jakby coś takiego miało być w finaleLuc pisze: Czy ten zapis: "• Each Waystalkers after the 2nd/Each 10 (or fraction) Waywatcher models, max 2" - pozwala mi na posiadanie w rozpisce:
misha pisze: o duplikowaniu strzal cos napisali?
Wychodzi na to, że nie będzie zakazu dublowania, tylko trzeba będzie się trzymać limitów
Raczej dwóch masz darmowych, dopiero trzeci zabiera slota. Czyli 2 stalkerow i 20 wayów
Ooo jeśli tak to superShenq pisze:Raczej dwóch masz darmowych, dopiero trzeci zabiera slota. Czyli 2 stalkerow i 20 wayów
Natomiast jeśli chodzi o dublowanie strzałek to w FAQ etc chyba ktoś dawał linka, że można dublować....ale o tym wiadomo już od tygodnia prawie.
Tylko u nas na forum jałowa dyskusja trwa i trwa w najlepsze
Powiem, że jeśli takie ograniczenia przejdą to jedyne co mnie ogranicza to tylko kilku łuczników Wayów raptem więc mi pasuje a jak ktoś tam chce się bawić w "autobusy mourinho", i mu nagle teraz pocieli chore kombosy na Death...trudno
High Magic + Heaven + Moonstone + 2 Waystalkerów legalne
70 łuków, waye jako 2 - nie wygląda to źle, i tak więcej modeli bym nie uzbierał....w tym limicie ledwo mi figurek starczyło
Dobrze, że Wildów nie ruszyli
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
Siostry są 12" strzelcem więc mega by nie pasowały do tego limitu
30" strzelanie robi kuku
12" nie za bardzo
30" strzelanie robi kuku
12" nie za bardzo
Mi wchodzi na ograniczenia
40 glade guardów, 13,12,15
6 warhawków
12 waywatcherów
Jedyne co to muszę kupić strzałki dla 15 coś innego niż poison lub trueflight. I teraz rodzi się pytanie czy flame i +1 na evil (tam jest więcej wysoko T niż w good) czy multiple shot, z tym, że rozumiem, że po wykupieniu multiple zawsze muszę korzystać z tego trybu i nie mogę strzelić singlem?
6 warhawków
12 waywatcherów
Jedyne co to muszę kupić strzałki dla 15 coś innego niż poison lub trueflight. I teraz rodzi się pytanie czy flame i +1 na evil (tam jest więcej wysoko T niż w good) czy multiple shot, z tym, że rozumiem, że po wykupieniu multiple zawsze muszę korzystać z tego trybu i nie mogę strzelić singlem?
S. 73 małego RB mówi, że nie musisz strzelać z Multi....ale strzałki Starfire (czyli +1 to wound vs Destro a zarazem flaming) uwierz mi....są mega.war2bone pisze:Mi wchodzi na ograniczenia
6 warhawków
12 waywatcherów
Bestie nurgla ? Chimera ? Trolle wszelkiej maści ? Terrorgheist ? Arachnok i wiele innych modeli jest z którymi mamy problem, oni rewelacyjnie to ranią bo na 5+ ;] z trafianiem to już różnie (zależy czy ruch czy covery czy zasięg itd....ale licz, że tych 5-8 trafi)
Proponuje Ci zamiast 15 zwykłych GG zamienić na DeepWood Scouts z tymi samymi strzałkami...dopłacasz +1pkt do łucznika a zyskujesz Scouta, Skirmish (lepsze manewry - przeciwnik mocniej musi chować monstery)
Coś trzeba mieć w core. Driady to wiadomo, eternal guardzi może ok, GR zajmują 5 łuków kosztują 95 goli i mają ambush imho lepsze warhawki za 135 ptk masz 3 łuki 9 W T4 skirmish vanguard move i są na stole od 1szej tury, nie wspominając o lepszych statach w szarży. Jedyna szansa u mnie jaką widzę na razie to zamiana WW na scoutów, ale czy się opłaca to nie wiem. Tak więc te 39 Modeli GG w corach to akurat 600 ptk
takie coś wymodziłem
Unnamed2400 Pts - Wood Elves Army
1 Spellweaver @ 275.0 Pts
General; Lore of High Magic; Magic Level 4
Wand of Jet [35.0] Elf Steed
1 Spellsinger @ 140.0 Pts
Lore of Metal; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
1 Glade Captain @ 164.0 Pts
Light Armour; Shield; Battle Standard; Spear
Helm of the Hunt [20.0]
Hail of Doom Arrow [30.0] Elf Steed
12 Glade Guard @ 180.0 Pts
Arrows: Hagbane Tips
Arrows: Trueflight Arrows
15 Glade Guard @ 240.0 Pts
Arrows: Starfire Shafts
2x3 Warhawk Riders @ 270.0 Pts
9 Wardancers @ 135.0 Pts
6 Sisters of the Thorn @ 166.0 Pts
Musician
6 Wild Riders @ 168.0 Pts
Shield
5 Wild Riders @ 140.0 Pts
Shield
2 Great Eagle @ 100.0 Pts
2x6 Waywatchers @ 240.0 Pts
Models in Army: 83
69 strzałek
Total Army Cost: 2398.0
takie coś wymodziłem
Unnamed2400 Pts - Wood Elves Army
1 Spellweaver @ 275.0 Pts
General; Lore of High Magic; Magic Level 4
Wand of Jet [35.0] Elf Steed
1 Spellsinger @ 140.0 Pts
Lore of Metal; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
1 Glade Captain @ 164.0 Pts
Light Armour; Shield; Battle Standard; Spear
Helm of the Hunt [20.0]
Hail of Doom Arrow [30.0] Elf Steed
Arrows: Hagbane Tips
Arrows: Trueflight Arrows
15 Glade Guard @ 240.0 Pts
Arrows: Starfire Shafts
2x3 Warhawk Riders @ 270.0 Pts
9 Wardancers @ 135.0 Pts
6 Sisters of the Thorn @ 166.0 Pts
Musician
6 Wild Riders @ 168.0 Pts
Shield
5 Wild Riders @ 140.0 Pts
Shield
2 Great Eagle @ 100.0 Pts
2x6 Waywatchers @ 240.0 Pts
Models in Army: 83
69 strzałek
Total Army Cost: 2398.0
- White Lion
- Kretozord
czyli nie ma już szans na mniejsze niż do 70 ograniczenia łuków ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- White Lion
- Kretozord
a możecie dać linka do tej dyskusji o ograniczeniach czy to jest jakieś zamknięte forum ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 4&t=122928 - tutaj dostępne po zalogowaniu się.White Lion pisze:a możecie dać linka do tej dyskusji o ograniczeniach czy - to jest jakieś zamknięte forum ?
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 1&start=60 - tutaj temat otwarty.
Ja śledzę obydwa i generalnie to niektóre z ich pomysłów są tak szalone, że najchętniej to by widzieli WE tam gdzie były przed premierą, czyli na końcu stawki w szarej dziurze zwanej "Warzywniak"
Ale jeśli przejdą te ograniczenia co wyżej to jeszcze tak tragicznie nie jest
Jedynie zbanowane jedno nienormalne kombo z autobusem magów z Deathem i Moonstone - no to akurat logiczne, że zbanowali
- White Lion
- Kretozord
mnie boli 70 łuków w tym przeliczeniu.
bo do tej pory chciałem wystawiać 30 gladów, 10 rangerów i 2x 10 ww. a tu się nie da
na razie mi wychodzi:
10 trueflight
10 trueflight
10 poison
10 starfire
2x6 ww
2 stalkerów
i daje mi to 70,5 łuków.
na razie to zostawiam i liczę na jakieś lżejsze ograniczenia bo te są chore.
Większość naszej armii strzela i chętnie bym sobie Glade Ridersów albo Warhawki wystawił ale w limicie łuków się nie mieszczą.
Z d.. to jest.
Do limitu 70 powinni się wliczać tylko Glade Guardzi, Rangersi i WW, a bohaterowie, hawki i ridersi powinni być poza limitem.
za to wciskam w rozpę 3x Wildów bo nie mam czego bez łuków włożyć.
bo do tej pory chciałem wystawiać 30 gladów, 10 rangerów i 2x 10 ww. a tu się nie da
na razie mi wychodzi:
10 trueflight
10 trueflight
10 poison
10 starfire
2x6 ww
2 stalkerów
i daje mi to 70,5 łuków.
na razie to zostawiam i liczę na jakieś lżejsze ograniczenia bo te są chore.
Większość naszej armii strzela i chętnie bym sobie Glade Ridersów albo Warhawki wystawił ale w limicie łuków się nie mieszczą.
Z d.. to jest.
Do limitu 70 powinni się wliczać tylko Glade Guardzi, Rangersi i WW, a bohaterowie, hawki i ridersi powinni być poza limitem.
za to wciskam w rozpę 3x Wildów bo nie mam czego bez łuków włożyć.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
A może te ograniczenia są po to, żebyście czasem wystawili też jakąś niestrzelającą jednostkę?