Pare noobowskich pytań v2
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań v2
nie ma punktów
akurat wszystkie wyżej wymienione nie przepuszczają dalej jeśli nie zabije ale interesuje mnie to:
ile muszę zadać ran by kula poleciała dalej jeśli trafiłem w oddział ogrów ( tyle ile w profilu czy tyle by ściągnąć model ) bo jeśli dobrze rozumuje rany są zaznaczane na oddziale a nie na modelu, a po otrzymaniu obrażeń ściągamy model z tyłu. nadal spotykam się z różnymi interpretacjami.
Poda ktoś przy okazji link do uściśleń sędziowskich bo linki mi nie działają te z forum
ile muszę zadać ran by kula poleciała dalej jeśli trafiłem w oddział ogrów ( tyle ile w profilu czy tyle by ściągnąć model ) bo jeśli dobrze rozumuje rany są zaznaczane na oddziale a nie na modelu, a po otrzymaniu obrażeń ściągamy model z tyłu. nadal spotykam się z różnymi interpretacjami.
Poda ktoś przy okazji link do uściśleń sędziowskich bo linki mi nie działają te z forum
-
- Wałkarz
Na pewno?Afro pisze:Tak
Spotkałem się już ze wszystkimi możliwymi interpretacjami i na każdym turnieju praktycznie gra się inaczej dlaczego?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... y#p1231592
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... y#p1218625Morsereg pisze:@el Victor
nie patrz na to w kontekscie, ze rany sa na poszczegolnych modelach. one sa na unicie a nie na modelu (wyjatkiem jest champion)
tak wiec jesli unit ma 2 rany (a modele w nim maja po 3W) to musisz rzucic jedna rane by sciagnac model. jesli wyrzucisz dwa to sciagasz jeden model a kolejna rana przepada. jesli rzucisz trzy to sciagasz jeden model a unit ma nadal zadane dwie rany. jesli rzucisz wiecej to sciagasz jeden model, unit ma nadal dwie rany a nadmiarowe rany przepadaja.
A tutaj powyżej cała dyskusja.misha pisze:hmm ok, niech będzie, znalazłem w RB coś co mnie przekonuje w tym wypadku
może być opis multi wound models na str 45 i podany przykład piętno niżej
rany które nie wystarczyły do zabicia modelu zostają na oddziale, jeśli oddział dostanie kolejną ranę wystarczającą by usunąć model to kolejny spada, ok, to jest w RB, dzięki zmusiliście mnie do grzebania
fajnie, case closed
Mógł by się ktoś kompetentny raz wypowiedzieć żeby to przyjąć jako dogmat i mieć z głowy.
- marcus_cheater
- Oszukista
Poratuje ktoś linkiem do zasad EURO? Coś nie moge znaleźć.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.
- marcus_cheater
- Oszukista
Dzięki.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Jeżeli uzywasz zdrowego chłopskiego rozumu to nigdy nie tykaj się relatywistyki i warhammeralahire12 pisze:Jeśli to magiczny sztandar to zioniecie też jest magiczne na zdrowy chłopski rozum