the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
Moderator: KrzysiekW
Na jakiej podstawie?
W opisie zasady Magic resistane, jest wzmianka ze jesli model ma dwie wartosci MR, to sie ich nie laczy leczy wybiera wyzsza. Skoro tu mamy BL z MR1 i cannon bez MR, to wynikaloby, ze korzystac powinnismy z MR letterow.
Jest jakies FAQ, ktore to obala?
W opisie zasady Magic resistane, jest wzmianka ze jesli model ma dwie wartosci MR, to sie ich nie laczy leczy wybiera wyzsza. Skoro tu mamy BL z MR1 i cannon bez MR, to wynikaloby, ze korzystac powinnismy z MR letterow.
Jest jakies FAQ, ktore to obala?
Żadna część Skullcannon nie posiada MR(1).
- Infernal Puppet
- Masakrator
Byyyyłoooo . Musisz kulać na tabelkę.W fazie magii nie chcę rzucać żadnego czaru - czy muszę rzucić na winds of magic i sprawdzić efekt tabelki reign of chaos czy mogę przejść od razu do następnej fazy ???
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Czy Soulgrinder Slaanesha strzelając ze swoich broni zasięgowych korzysta ze swojej zasady Armour Piercing?
Idąc za słowami LidderaNaviedzony pisze:Czy Soulgrinder Slaanesha strzelając ze swoich broni zasięgowych korzysta ze swojej zasady Armour Piercing?
Pytałem się wtedy o strzelanie z Lasha, więc tu pewnie jest to samoGdy model posiada zasadę AP to tylko ataki w CC są na nią podatne. RB, str. 67.
Lash musiałby sam z siebie mieć zasadę AP.
Jou! Obadajcie nowy FAQ do 7 edycji 40k
http://www.blacklibrary.com/Downloads/P ... _May14.pdf
Jest tam dodany Exalted Flamer w oficjalnym fucku. Można się spodziewać, że jak wyjdzie taki sam do Batla, to Demony dostaną oficjalnie Exalted Flamera. Drżyjcie Ar.com i LS.
http://www.blacklibrary.com/Downloads/P ... _May14.pdf
Jest tam dodany Exalted Flamer w oficjalnym fucku. Można się spodziewać, że jak wyjdzie taki sam do Batla, to Demony dostaną oficjalnie Exalted Flamera. Drżyjcie Ar.com i LS.
Nie kumuluje, ale wybiera wyższą wartość. Zamienia scaly skin 6+ na 5+
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
pytanie : czar nurgla, który "boostuje" zatrute ataki - jednostka która nie miała poisonów, nagle je dostaje a, ta która już miała zatrute, ma je obecnie na 5+
A co w przypadku gdy oddział plagów na w sobie heralda z odpowiednim giftem już dającym poisonyna 5+ -> czy po tym jak uda mi się rzucić czar, efekty się "kumulują" innymi słowy posion polepsza się o kolejny +1 i mamy plagów z poisonami na 4+ ?
A co w przypadku gdy oddział plagów na w sobie heralda z odpowiednim giftem już dającym poisonyna 5+ -> czy po tym jak uda mi się rzucić czar, efekty się "kumulują" innymi słowy posion polepsza się o kolejny +1 i mamy plagów z poisonami na 4+ ?
podpis skasowany-> patrz regulamin -> REGULAMIN ŚMIERDZI