GraveDigger - Unlimited Colours [29.06.16]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: GraveDigger - Unlimited Colours [31.05.14]

Post autor: Azgaroth »

Prace prześwietne =D> Stylowe, czyste prace na bardzo wysokim poziomie...jestem wiernym fanem Towich prac :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Azgaroth pisze:Prace prześwietne =D> Stylowe, czyste prace na bardzo wysokim poziomie...jestem wiernym fanem Towich prac :)
+1

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Matowa krew na skrzydłach mi się nie podoba, ścięgna tak samo. Za to rogi świetne!

Oddział Kislevitów rewelacyjny!

Skóra umarlaka też wspaniała :D

I lubię Twoje drewno. I brązy. Poza tym ładnie i równo. Space Marines nieco za ciemni jak na mój gust.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

=D> =D> =D>
Chciałbym tak malować :)
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

jesli mam byc szczery to ten smok wyszedl tak sobie.przynajmniej mi sie nie podoba :P nie mowie tu o malowaniu tylko o doborze kolorow.
za to bretoniec i lucznicy - masakra.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Flinsh
Chuck Norris

Post autor: Flinsh »

Bardzo fajne Kislevskie modele, z takim malowaniem to pyszny miodzik :) Smok tez mi się bardzo podoba z tym, że wolałbym mniej bajerów na podstawce.
=D>
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane :D

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

Hej, dziś mam do pokazania 3 całkiem ciekawe modele, miałem okazje posiedzieć nad jedna figsą trochę dłużej ( poziom "showcase") i przypomnieć sobie parę trików, głównie chodzi tu o NMM ;]

Niestety, fotki wyszły nie najlepiej, szczególnie ucierpiał pan imperialny, czerwień i żółć(przede wszystkim) wyszły bardzo słabo, ale mam nadzieje że mimo to figsy się wam spodobają;]

Zapraszam

Obrazek
Obrazek
Obrazek
http://www.unlimitedcolours.com.pl/

Znajcie chamy swoje miejsce w szeregu
VegaMStudio pisze: bo żaden z was wielcy malarze nie da 300$ za model to raz a po drugie ja wybieram klientów a nie klienci mnie więc raczej byś szans na zamówienie u mnie takiej pracy nie miał bez względu czy masz pieniądze czy nie
UP

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Dziwna pozycja konia, jakby sie wlasnie przewracał, malowanie gniecie genitalia. Bombowe jest :shock:
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Wszystkie prace świetne ale imperialny po prostu miażdży... =D>

Awatar użytkownika
Flinsh
Chuck Norris

Post autor: Flinsh »

Nie lubię takich wykozaczonych podstawek. Jednak, wszystkie prace ładne ale Sigmar jest wielki i zrzucił mnie z krzesła :)
Imperialny bsb jest mistrzowski! =D>

Btw co to za model pod imperialnym, w zielonej zbroi z great weaponem? Taki jakby nurglowy?
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane :D

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Odsuń modele od aparatu, za blisko stały i miejscami wyszły nieostre fotki :)

Sztandarowiec bardzo kolorowy i staranny. Podoba mi się podstawka oraz dbałość o detale. Umaszczenie konia ładne, ale nogi wyglądają jakby był od drewnianego stołu. To także zasługa kanciastej rzeźby GW ;) Taki styl malowania, rozumiem, ale mi się skojarzyło :) Tu i tam brakuje nieco gładkości w NMM (ostrze miecza na przykład).

Zielony model jest super, ma świetną atmosferę i dobrane kolory. Jedynie te pędzlowate trawska mnie irytują (bo wnioskuję, że to włosie pędzla). Proponowałbym już przyłożyć się bardziej do tego elementu i postarać się o kępki, a nie takie druciaki równo ścięte ;) Sam model mógłby dostać więcej światła na pancerzu.

Ostatni model jest brzydki, no ale nigdy mi się nie podobał. Głowa super. Na rogach na tarczy brakuje dokładności, a na kłach niżej już widać ładnie wyprowadzone kolory. Mniej szarpania, dokładne kreskowanie. OSL od oczu na tarczy mógłby być nieco bardziej rozległy i kończyć się łagodniej z poświatą. Rękojeść miecza słaba, bez cieniowania. Futro najsłabsze, płaskie i bez oświetlenia, zarówno od wewnątrz, jak i z zewnątrz. Rzeźba sama w sobie jest straszna tutaj, ale oświetlenia z głowy nie widać na futrze (barki, góra pleców), brakuje konsekwencji.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

@Grave digger ..Co do tej czerwieni i żółci na Ludwiku to wcale tak źle nie wyszła.Poziom malowania jak zawsze na najwyzszym szczeblu!!
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Sławol chyba ma okres, bo narzeka i pierdzieli bez sensu (tylko o trawkach mądrze prawi :wink: ), prace miażdżą, malowanie konia baaardzo mi się podoba. Cały sztandarowy jest gromiący, pozostałe zresztą też, w dwu ostatnich kolorystyka świetna =D> ...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Weź idź stąd :mrgreen:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

Fajne podstawki Grave.

btw - widziałem armie Beastmenów dla Kołaty. Kawał dobrej roboty.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

@smiejagreg

Slawol dobrze prawi ... Po prostu z waszej (graczy) perspektywy wszystko jest mega ,uber ,super :wink: Slawol natomiast patrzy okiem profesjonalnego malarza czy sedziego konkursowego ... GraveDiggerowi chyba na takiej ocenie bardziej zalezy niz czytac 3 strony ochow i achow :wink:

@GraveDigger
Super pracki =D> .Jakbym mial sie czepiac to wlasnie sztandar imperialisty (glownie ten plaski zolty i troche po macoszemu potraktowana czerwien :wink: ) .Za to konik ...mega umaszczenie wyszlo =D> No i podstawka mi sie bardzo podoba .Milo widziec ,ze cos w tym temacie swirujesz (wiem ,ze wiekszosc na zlecenie ,ale ... :wink: ).
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Szczurek - easy, boy :wink: ... My ze Sławolem dość dobrze się rozumiemy, więc twoje "poważne" podejście jest w tym przypadku nietrafione. I nie jestem graczem, hobbystą raczej... I nie widzę nic złego w tym, że napiszę, że mi się malowanie podoba :mrgreen: ... Koniec offtopu.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Spoko ,widocznie zle odczytalem :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Ciszej, chłopcy :)

Przecież widać, że Grzesiek dzisiaj obrał mnie sobie za cel i próbuje na mnie jakichś sztuczek :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

GraveDigger, wrzucaj terrorgeja, którego malowałeś dla blessa. Niech zbierają szczęki z podłogi. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ