GraveDigger - Unlimited Colours [29.06.16]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: GraveDigger - Unlimited Colours [31.05.14]
Prace prześwietne Stylowe, czyste prace na bardzo wysokim poziomie...jestem wiernym fanem Towich prac
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
+1Azgaroth pisze:Prace prześwietne Stylowe, czyste prace na bardzo wysokim poziomie...jestem wiernym fanem Towich prac
Matowa krew na skrzydłach mi się nie podoba, ścięgna tak samo. Za to rogi świetne!
Oddział Kislevitów rewelacyjny!
Skóra umarlaka też wspaniała
I lubię Twoje drewno. I brązy. Poza tym ładnie i równo. Space Marines nieco za ciemni jak na mój gust.
Oddział Kislevitów rewelacyjny!
Skóra umarlaka też wspaniała
I lubię Twoje drewno. I brązy. Poza tym ładnie i równo. Space Marines nieco za ciemni jak na mój gust.
jesli mam byc szczery to ten smok wyszedl tak sobie.przynajmniej mi sie nie podoba nie mowie tu o malowaniu tylko o doborze kolorow.
za to bretoniec i lucznicy - masakra.
za to bretoniec i lucznicy - masakra.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Bardzo fajne Kislevskie modele, z takim malowaniem to pyszny miodzik Smok tez mi się bardzo podoba z tym, że wolałbym mniej bajerów na podstawce.
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
- GraveDigger
- Chuck Norris
Hej, dziś mam do pokazania 3 całkiem ciekawe modele, miałem okazje posiedzieć nad jedna figsą trochę dłużej ( poziom "showcase") i przypomnieć sobie parę trików, głównie chodzi tu o NMM ;]
Niestety, fotki wyszły nie najlepiej, szczególnie ucierpiał pan imperialny, czerwień i żółć(przede wszystkim) wyszły bardzo słabo, ale mam nadzieje że mimo to figsy się wam spodobają;]
Zapraszam
Niestety, fotki wyszły nie najlepiej, szczególnie ucierpiał pan imperialny, czerwień i żółć(przede wszystkim) wyszły bardzo słabo, ale mam nadzieje że mimo to figsy się wam spodobają;]
Zapraszam
http://www.unlimitedcolours.com.pl/
Znajcie chamy swoje miejsce w szeregu
Znajcie chamy swoje miejsce w szeregu
VegaMStudio pisze: bo żaden z was wielcy malarze nie da 300$ za model to raz a po drugie ja wybieram klientów a nie klienci mnie więc raczej byś szans na zamówienie u mnie takiej pracy nie miał bez względu czy masz pieniądze czy nie
UP
Nie lubię takich wykozaczonych podstawek. Jednak, wszystkie prace ładne ale Sigmar jest wielki i zrzucił mnie z krzesła
Imperialny bsb jest mistrzowski!
Btw co to za model pod imperialnym, w zielonej zbroi z great weaponem? Taki jakby nurglowy?
Imperialny bsb jest mistrzowski!
Btw co to za model pod imperialnym, w zielonej zbroi z great weaponem? Taki jakby nurglowy?
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
Odsuń modele od aparatu, za blisko stały i miejscami wyszły nieostre fotki
Sztandarowiec bardzo kolorowy i staranny. Podoba mi się podstawka oraz dbałość o detale. Umaszczenie konia ładne, ale nogi wyglądają jakby był od drewnianego stołu. To także zasługa kanciastej rzeźby GW Taki styl malowania, rozumiem, ale mi się skojarzyło Tu i tam brakuje nieco gładkości w NMM (ostrze miecza na przykład).
Zielony model jest super, ma świetną atmosferę i dobrane kolory. Jedynie te pędzlowate trawska mnie irytują (bo wnioskuję, że to włosie pędzla). Proponowałbym już przyłożyć się bardziej do tego elementu i postarać się o kępki, a nie takie druciaki równo ścięte Sam model mógłby dostać więcej światła na pancerzu.
Ostatni model jest brzydki, no ale nigdy mi się nie podobał. Głowa super. Na rogach na tarczy brakuje dokładności, a na kłach niżej już widać ładnie wyprowadzone kolory. Mniej szarpania, dokładne kreskowanie. OSL od oczu na tarczy mógłby być nieco bardziej rozległy i kończyć się łagodniej z poświatą. Rękojeść miecza słaba, bez cieniowania. Futro najsłabsze, płaskie i bez oświetlenia, zarówno od wewnątrz, jak i z zewnątrz. Rzeźba sama w sobie jest straszna tutaj, ale oświetlenia z głowy nie widać na futrze (barki, góra pleców), brakuje konsekwencji.
Sztandarowiec bardzo kolorowy i staranny. Podoba mi się podstawka oraz dbałość o detale. Umaszczenie konia ładne, ale nogi wyglądają jakby był od drewnianego stołu. To także zasługa kanciastej rzeźby GW Taki styl malowania, rozumiem, ale mi się skojarzyło Tu i tam brakuje nieco gładkości w NMM (ostrze miecza na przykład).
Zielony model jest super, ma świetną atmosferę i dobrane kolory. Jedynie te pędzlowate trawska mnie irytują (bo wnioskuję, że to włosie pędzla). Proponowałbym już przyłożyć się bardziej do tego elementu i postarać się o kępki, a nie takie druciaki równo ścięte Sam model mógłby dostać więcej światła na pancerzu.
Ostatni model jest brzydki, no ale nigdy mi się nie podobał. Głowa super. Na rogach na tarczy brakuje dokładności, a na kłach niżej już widać ładnie wyprowadzone kolory. Mniej szarpania, dokładne kreskowanie. OSL od oczu na tarczy mógłby być nieco bardziej rozległy i kończyć się łagodniej z poświatą. Rękojeść miecza słaba, bez cieniowania. Futro najsłabsze, płaskie i bez oświetlenia, zarówno od wewnątrz, jak i z zewnątrz. Rzeźba sama w sobie jest straszna tutaj, ale oświetlenia z głowy nie widać na futrze (barki, góra pleców), brakuje konsekwencji.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Sławol chyba ma okres, bo narzeka i pierdzieli bez sensu (tylko o trawkach mądrze prawi ), prace miażdżą, malowanie konia baaardzo mi się podoba. Cały sztandarowy jest gromiący, pozostałe zresztą też, w dwu ostatnich kolorystyka świetna ...
Fajne podstawki Grave.
btw - widziałem armie Beastmenów dla Kołaty. Kawał dobrej roboty.
btw - widziałem armie Beastmenów dla Kołaty. Kawał dobrej roboty.
@smiejagreg
Slawol dobrze prawi ... Po prostu z waszej (graczy) perspektywy wszystko jest mega ,uber ,super Slawol natomiast patrzy okiem profesjonalnego malarza czy sedziego konkursowego ... GraveDiggerowi chyba na takiej ocenie bardziej zalezy niz czytac 3 strony ochow i achow
@GraveDigger
Super pracki .Jakbym mial sie czepiac to wlasnie sztandar imperialisty (glownie ten plaski zolty i troche po macoszemu potraktowana czerwien ) .Za to konik ...mega umaszczenie wyszlo No i podstawka mi sie bardzo podoba .Milo widziec ,ze cos w tym temacie swirujesz (wiem ,ze wiekszosc na zlecenie ,ale ... ).
Slawol dobrze prawi ... Po prostu z waszej (graczy) perspektywy wszystko jest mega ,uber ,super Slawol natomiast patrzy okiem profesjonalnego malarza czy sedziego konkursowego ... GraveDiggerowi chyba na takiej ocenie bardziej zalezy niz czytac 3 strony ochow i achow
@GraveDigger
Super pracki .Jakbym mial sie czepiac to wlasnie sztandar imperialisty (glownie ten plaski zolty i troche po macoszemu potraktowana czerwien ) .Za to konik ...mega umaszczenie wyszlo No i podstawka mi sie bardzo podoba .Milo widziec ,ze cos w tym temacie swirujesz (wiem ,ze wiekszosc na zlecenie ,ale ... ).
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Szczurek - easy, boy ... My ze Sławolem dość dobrze się rozumiemy, więc twoje "poważne" podejście jest w tym przypadku nietrafione. I nie jestem graczem, hobbystą raczej... I nie widzę nic złego w tym, że napiszę, że mi się malowanie podoba ... Koniec offtopu.
Spoko ,widocznie zle odczytalem