HH Death Guards Army

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Malowanie Mirabelki [03.04.2014]

Post autor: Fuxiorr »

Awesome =D> =D>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Ja bym spokojnie mógł wziąć tych z metalem i kostką, ale z ukośnymi rantami jak w GW. I to sporo chyba, bo będę ujednolicał podstawki dla plastikowych.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

dzikki pisze:Ja bym spokojnie mógł wziąć tych z metalem i kostką, ale z ukośnymi rantami jak w GW. I to sporo chyba, bo będę ujednolicał podstawki dla plastikowych.

Na początku właśnie robiłam z ukośnymi rantami i tymi metalowymi obramówkami ale jeśli mam być szczera wyglądało to bardzo ale to bardzo słabo dlatego zdecydowałam się na zwykłe bez skosów ale za to nadające spójności.
Zobaczymy jeśli więcej osób jednak będzie nalegało na ukośne to ewentualnie coś pokombinuję.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Mirabelka pisze: Na początku właśnie robiłam z ukośnymi rantami i tymi metalowymi obramówkami ale jeśli mam być szczera wyglądało to bardzo ale to bardzo słabo dlatego zdecydowałam się na zwykłe bez skosów ale za to nadające spójności.
Zobaczymy jeśli więcej osób jednak będzie nalegało na ukośne to ewentualnie coś pokombinuję.
Powiem inaczej - musiałbym przymierzyć, jak jest z ustawieniem kraśków z tarczami jeden obok drugiego. Czy nie będzie to wymagało kombinatoryki, która niszczy ;]. Bo wygląda lepiej, jak nie ma przerw - szczególnie na elementach metalowych.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ja swoje podstawki robię bez rantów, ranty są wkurzające. Świetna robota, swoją drogą!

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Pierwsze rzeczy już odlane :) Do tego dochodzi wipek zestawu dla chomików i dwie podstawki pod w40k

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest to wstępny odlew gdzie dopieszczam podstawki ( łatwiej pracuje mi się przy żywicy niż zwykłych oryginalnych materiałach jak GS :/

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Moje i "mężowe" malowanie :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Cudowna feeria obrzydliwości. ;)

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Syto to wszystko razem wygląda :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Ladny spam Nurgla :D

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

podstawki zapowiadają się ciekawie :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Mój Nurglowy klimat :) Świetne prace :) Chciałbym mieć choć jednego GUO z tej kolekcji :) [-o<

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Podstawki ekstra, pchaj to do sprzedaży. :mrgreen:

GUO spam imponujący, malowanie tyż ekstra. Pewnie macie już dość malowaniu nurglitów :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Dziękujemy :)

Jeszcze zostało 6 żabek do pomalowania jeden GUO no i będę się kiedyś musiała zabrać za tą CHDecję ( ok 100 figurek ) i DKoK ( z 60 sztuk ) :/ ale jakoś weny do tego brak....

Podstawki będą dostępne jak skończę teraz "leśną" serię - łącznie 15 różnych wzorów a zostały tylko listki do dokończenia :)

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Ostatnia seria:

Obrazek

Obrazek

Podstawki dedykowane pod Wood Elfy 20 wzorów.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Super!

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

świetne

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Tak jak obiecałam jakiś czas temu, ostatni GUO :( Malowało mi się je bardzo fajnie :) Żabki skończone ich szefostwo także teraz ostatnie zadanie to Plague Berersi ale to w przyszłości :P

Mam do Was jeszcze jedno pytanie, chciałam jakoś logicznie pociąć widniejącą powyżej płytkę na części tak aby zrobić z niej podstawki 20x20, 40x40 oraz kawaleryjskie. Mam ją już wykonaną z żywicy ale niestety tylko trzy kopie więc nie chciałabym tego robić metodą prób i błędów bo nie ma na to miejsca. Może ktoś polecić jakieś rozwiązanie?

PMOTM L
Obrazek

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Ładny, siniutki GUO :)

A co do podstawek to połóż proszę płytkę przy miarce cm (szerokość i wysokość) i zrób zdjęcie - wtedy łatwiej będzie coś zaproponować :)

Narzędzie ? Polecam cienki brzeszczocik. Tnąc nim się nie uszkodzisz (noże introligatorskie lubią "skakać" na żywicy + trwa to wieczność), a strata materiału (niestety nieodzowna przy dzieleniu) będzie mała/akceptowalna.

Pozdrawiam,
Rip :)
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

mini Paint Lab
Pseudoklimaciarz

Post autor: mini Paint Lab »

Dzisiaj Nasza ostatnia produkcja. Dziś prawdopodobnie ruszy produkcja :) wymiary to 40x40.

Obrazek

Obrazek

Wszelkie uwagi bardzo mile widziane - jak zawsze zresztą :)

ODPOWIEDZ