Mroczna strona hobby czyli: urazy podczas modelowania!

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Re: Mroczna strona hobby czyli: urazy podczas modelowania!

Post autor: Duderson »

Jak masz jakiś łagodny (nieśmierdzący i nietoksyczny) środek do czyszczenia aerografu, to możesz spróbować. Na pewno zejdzie od zmywacza farb akrylowych Wamod, ale to chemiczne cholerstwo i musisz uważać, żeby ci się nie dostało do oczu.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

już. Mleczko do demakijażu i gąbka do szorowania naczyń :D
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Próba odcięcia konnicy od podstawki skończyła się pozbawieniem mnie 0,4mm opuszka i paznokcia. Nie miałem cążków i skalpelem jechałem. Po odruchowym wymachu ręką w tył ściana do malowania z powodów nie zbyt przyjemnych plam. Dzisiaj odzyskałem kciuka ;) do sprawności i dłubania. Na wszelakie ubytki cielesne i szybką regeneracje polecam Aqua Gell
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

Rozciąłem się nożem do prawie do kości jak kroiłem korek.
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Łączymy, się w bólu, ale raczej to norma.

hubix
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: hubix »

Jezuu , normalnie zaczynam się bać ja jak dotąd zniszczyłem nowe spodnie (warte tyle co Armybook) jak?

Brązowa(akurat ona!!!) farbka kapła mi na krocze ...

Nauczka??

Malować w dresach za 20zł....

a tak to nie licząc ręki przyklejonej do koszulki to nic.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

No, to fakt ja już wielokrotnie dostałem zjebkę od mamusi za zajechanie wielu koszulek, najczęściej białych i czarnych :mrgreen:, bo potrafię nawet pędzel w nie wycierać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Mama słusznie cię opieprza! :mrgreen:
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Dla tego ja mam stały zestaw ubrań do malowania. Kropelka i farby nie są już strasznym problemem :P
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Misiek_LF
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misiek_LF »

Zacisnąłem w pięści pękniętą tubkę SuperGlue.
Mina pani w sklepie z narzędziami, gdy wyjąłem rękę, żeby pokazać po co mi rozpuszczalnik - bezcenna ;)
Rozpuszczało się kilka godzin, jeszcze przez długi czas było mi niedobrze od oparów.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Żeby nie było. To nie moje historia.

Koledze zatkała się kropelka. Zorientował się jak delikatnie ścisnął. No to zaczął przetykać końcówkę igłą. Niby wszystko standardowo ale nie wiem po co patrzył na wprost tubki a nie zboku...

Miał szczęście, że w pore zamknął oko. Skończyło się na czerwonym oku, goleniu rzęs i okularach przeciwsłonecznych przez miesiąc.

Ku przestrodze.

Morok

Post autor: Morok »

ja osobiście miałem parę zacięć od noża tapicerskiego ale to standard parę razy sklejone łapy od kropelki (dlatego teraz używam Kropelka żel bardzo dobre :) ) a najgorsza moja akcja to przyszedł do mnie metalowy Luthor Huss no i chciałem sobie przykleić młotek do figurki ale końcówka tubki mi zaschła oczywiście gniotłem na chama nie szło :D więc paznokciem odwaliłem grzybka nagle potop kleju figurka cała w kleju moje ręce również a co najgorsze nowe dresiki w kropki a teraz służą do pracy przy pacynkach .
Więc już nic nie sklejam na szybko :D

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Noo u mnie to było podobnie jak u większości... Licho wie co mnie podkusiło do klejenia kropelką w nowiutkich jeansach prosto ze sklepu... 2 kropki kleju na udzie. Od tamtej pory do malowania zakładam dresik :P Do tego oczywiście obcięty opuszek palca wraz z paznokciem raz przy odklejaniu figurki od podstawki, kolejny raz przy oczyszczaniu kupionej na allegro figurki z kropelki (niektórzy ludzie powinni być pozbawieni prawa zbliżania się do figurek :evil: ) a jeszcze inny raz to przy głupim przecinaniu wypraski (brawo ja #-o ). Sklejonych palców to ja już nawet nie liczę :P
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Początki figurek, czasy gimnazjum (dobre 8 lat temu). Poza szczegółami jak sklejone palce (dłonie) i pocięte palce (z raz prawie utrata palca u stopy... oj, wyślizgnął mi się nóż przy krojeniu czegoś-tam), które to zdarzają się zawsze, to najgorszy wypadek to wylanie prawie pełnej farbki czerwonej na spodnie. Spodnie kupione nie tak dużo wcześniej. Część farbki udało się "przenieść" na coś innego i wykorzystywałem ją do końca... chyba moja pierwsza sejsa z malowaniem po nocy, tak do 3 rano... brr....

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Nauczka z dziś nie malować po drinkach... prawie cały glaze mi się rozlał...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

po pijaku najlepiej się maluje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Pić wieczorem. Wstać rano i zobaczyć pomalowane 3 figurki. Bezcenne:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

gorzej że zostawiłem niebieski ślad na ścianie i chciałem go zmywaczem zmyć... nie wyszło cóż na szczęście mam cały kubeł białej farby...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Post autor: Omegon »

Myślałem, że skoro przez rok intensywnego klejenia nic się nie stało, to przy klejeniu 5 figurek do WM/H też będzie spokojnie. Oczywiście wszystko poszło nie tak jak trzeba i skończyłem z wargą przyklejoną do przednich zębów :P

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Dzisiaj przy oczyszczaniu podstawki zrobiłem sobie piękne, głębokie do kości cięcie, wzdłuż kciuka. Polecam cięcie nożem do przodu, a nie do siebie :evil:
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

ODPOWIEDZ