Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
czy AFS się nakładają? chodzi mi o to czy jak rzucę 6 z lora światła na WL/SM to czy będą mieli działającego ASFa mimo ASL z great weapona?
Jak sobie radzicie z Dark Elfami ?
3 klepaczy na pegazach , lord siła 7 1++ na koniku, baba z deathem, MR3 i scrollem, 2x warlocki, strzelające fasty, 4 bolce i 20 kuszników ??
Dark Elfy uderzają razem z nami i mają hate na nas w każdej turze oraz przerzut jedynek :/
3 klepaczy na pegazach , lord siła 7 1++ na koniku, baba z deathem, MR3 i scrollem, 2x warlocki, strzelające fasty, 4 bolce i 20 kuszników ??
Dark Elfy uderzają razem z nami i mają hate na nas w każdej turze oraz przerzut jedynek :/
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
-
- Wałkarz
tzn jeżeli elfy maja ASF i dwuraka z ASL, to te zasady się negują i w walce WL/SM etc. nie maja reroli i nie uderzają pierwsze?olomir pisze:czy AFS się nakładają? chodzi mi o to czy jak rzucę 6 z lora światła na WL/SM to czy będą mieli działającego ASFa mimo ASL z great weapona?
bo nie bardzo rozumiem, a nie gram z elfami za czesto
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Tak, uderzają wtedy po Inicjatywie i nie mają Re-Rolliskaventail pisze:tzn jeżeli elfy maja ASF i dwuraka z ASL, to te zasady się negują i w walce WL/SM etc. nie maja reroli i nie uderzają pierwsze?
Tylko w 1 turze. Mają teraz zwykłe Hatred z Rule Booka. Jedynie jednostka Black Guardów ma zawsze Hatreddiuk pisze:i mają hate na nas w każdej turze
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Są tam 2 kwestie:
1. Eternal Hatred, które Mroczne Elfy mają w Rule Booku, faktycznie pozwala na Re-Roll rzutów To Hit w każdej turze CC. Problem w tym, że zasadę Eternal Hatred nie ma żadna inna jednostka, tylko Black Guards of Naggarond. Pozostałe jednostki Mrocznych Elfów mają zwykłe Hatred(High Elves), które opisane jest w Rule Booku i działa to tylko w 1 turze CC
2. Always Strike First. Jeśli przypadkowo walczyłeś White Lionami lub Swordmasterami, a przeciwnik Kusznikami, Witchkami, czy inną jednostką z ASFem, która nie posiada Great Weapona, to Re-Rolle będzie miał zawsze, ale nie ze względu na Hatred, tylko właśnie Always Strike First. Jeśli ty masz ASFa i ASLa jednocześnie, a przeciwnik tylko ASFa, to twoje 2 zasady powodują bicie po inicjatywie, a jego ASF ciągle działa
1. Eternal Hatred, które Mroczne Elfy mają w Rule Booku, faktycznie pozwala na Re-Roll rzutów To Hit w każdej turze CC. Problem w tym, że zasadę Eternal Hatred nie ma żadna inna jednostka, tylko Black Guards of Naggarond. Pozostałe jednostki Mrocznych Elfów mają zwykłe Hatred(High Elves), które opisane jest w Rule Booku i działa to tylko w 1 turze CC
2. Always Strike First. Jeśli przypadkowo walczyłeś White Lionami lub Swordmasterami, a przeciwnik Kusznikami, Witchkami, czy inną jednostką z ASFem, która nie posiada Great Weapona, to Re-Rolle będzie miał zawsze, ale nie ze względu na Hatred, tylko właśnie Always Strike First. Jeśli ty masz ASFa i ASLa jednocześnie, a przeciwnik tylko ASFa, to twoje 2 zasady powodują bicie po inicjatywie, a jego ASF ciągle działa
Tak czy siak ponawiam pytanie - jak radzicie sobie z Dark Elfami ?
3 klepaczy na pegazach , lord siła 7 1++ na koniku, baba z deathem, MR3 i scrollem, 2x warlocki, duży strzelający fast, jeden mały, 4 bolce i 20 kuszników
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
rabsp, do takiej rozpy slomka i 1++
na dark elfy pierwsze ci sie zabija to tego latajacego cymbala z wardemna 3, bo on ustawia gre z nami. najlepiej go zlapac w cc feniksem, ale szarzujac
reszta jak z platka, a herosow w kawalerii, to sie nie zabija, chyba ze sa na tyle glupi zebywpasc w wl.
na dark elfy pierwsze ci sie zabija to tego latajacego cymbala z wardemna 3, bo on ustawia gre z nami. najlepiej go zlapac w cc feniksem, ale szarzujac
reszta jak z platka, a herosow w kawalerii, to sie nie zabija, chyba ze sa na tyle glupi zebywpasc w wl.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
potestowałem sobie swordmasterów dzisiaj na turnieju na 1200, najgorszy występ ever, wracają w najciemniejszy kąt pokoju
Ja mogłem to samo powiedzieć po turnieju na ETC w zeszłym tygodniu. Najgorszy turniej ever, nawet mój pierwszy turniej poszedł mi lepiej;)
Ale co tam, dam im ostatnią szansę za tydzień, bo na UB jakoś lepiej mi się spisują. Tam 3/3 gry wygrane i to nie z byle jakimi przeciwnikami;P
Ale co tam, dam im ostatnią szansę za tydzień, bo na UB jakoś lepiej mi się spisują. Tam 3/3 gry wygrane i to nie z byle jakimi przeciwnikami;P
Wojtuś równie dobrze mógłbyś pisać po chińsku, tyle samo można by wtedy zrozumieć, nie wiem może jakiś specjalista czy coś by ci pomógłWojtuś pisze:rabsp, do takiej rozpy slomka i 1++
nie umiem po chinsku. po za tym ludzie tez nie umieja, a na dodatek nie wiem jak ustawic chinskie slaczki.
nie rozumiem, czego nie rozumiesz, bo ja wszystko rozumiem. no oprocz tego, czego nie rozumiesz.
nie rozumiem, czego nie rozumiesz, bo ja wszystko rozumiem. no oprocz tego, czego nie rozumiesz.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
o widzisz ten post rozumiemWojtuś pisze:nie umiem po chinsku. po za tym ludzie tez nie umieja, a na dodatek nie wiem jak ustawic chinskie slaczki.