Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
czy AFS się nakładają? chodzi mi o to czy jak rzucę 6 z lora światła na WL/SM to czy będą mieli działającego ASFa mimo ASL z great weapona?
Jak sobie radzicie z Dark Elfami ?
3 klepaczy na pegazach , lord siła 7 1++ na koniku, baba z deathem, MR3 i scrollem, 2x warlocki, strzelające fasty, 4 bolce i 20 kuszników ??
Dark Elfy uderzają razem z nami i mają hate na nas w każdej turze oraz przerzut jedynek :/
3 klepaczy na pegazach , lord siła 7 1++ na koniku, baba z deathem, MR3 i scrollem, 2x warlocki, strzelające fasty, 4 bolce i 20 kuszników ??
Dark Elfy uderzają razem z nami i mają hate na nas w każdej turze oraz przerzut jedynek :/
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
-
- Wałkarz
tzn jeżeli elfy maja ASF i dwuraka z ASL, to te zasady się negują i w walce WL/SM etc. nie maja reroli i nie uderzają pierwsze?olomir pisze:czy AFS się nakładają? chodzi mi o to czy jak rzucę 6 z lora światła na WL/SM to czy będą mieli działającego ASFa mimo ASL z great weapona?
bo nie bardzo rozumiem, a nie gram z elfami za czesto
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Tak, uderzają wtedy po Inicjatywie i nie mają Re-Rolliskaventail pisze:tzn jeżeli elfy maja ASF i dwuraka z ASL, to te zasady się negują i w walce WL/SM etc. nie maja reroli i nie uderzają pierwsze?
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Tylko w 1 turze. Mają teraz zwykłe Hatred z Rule Booka. Jedynie jednostka Black Guardów ma zawsze Hatreddiuk pisze:i mają hate na nas w każdej turze
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Są tam 2 kwestie:
1. Eternal Hatred, które Mroczne Elfy mają w Rule Booku, faktycznie pozwala na Re-Roll rzutów To Hit w każdej turze CC. Problem w tym, że zasadę Eternal Hatred nie ma żadna inna jednostka, tylko Black Guards of Naggarond. Pozostałe jednostki Mrocznych Elfów mają zwykłe Hatred(High Elves), które opisane jest w Rule Booku i działa to tylko w 1 turze CC![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
2. Always Strike First. Jeśli przypadkowo walczyłeś White Lionami lub Swordmasterami, a przeciwnik Kusznikami, Witchkami, czy inną jednostką z ASFem, która nie posiada Great Weapona, to Re-Rolle będzie miał zawsze, ale nie ze względu na Hatred, tylko właśnie Always Strike First. Jeśli ty masz ASFa i ASLa jednocześnie, a przeciwnik tylko ASFa, to twoje 2 zasady powodują bicie po inicjatywie, a jego ASF ciągle działa![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
1. Eternal Hatred, które Mroczne Elfy mają w Rule Booku, faktycznie pozwala na Re-Roll rzutów To Hit w każdej turze CC. Problem w tym, że zasadę Eternal Hatred nie ma żadna inna jednostka, tylko Black Guards of Naggarond. Pozostałe jednostki Mrocznych Elfów mają zwykłe Hatred(High Elves), które opisane jest w Rule Booku i działa to tylko w 1 turze CC
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
2. Always Strike First. Jeśli przypadkowo walczyłeś White Lionami lub Swordmasterami, a przeciwnik Kusznikami, Witchkami, czy inną jednostką z ASFem, która nie posiada Great Weapona, to Re-Rolle będzie miał zawsze, ale nie ze względu na Hatred, tylko właśnie Always Strike First. Jeśli ty masz ASFa i ASLa jednocześnie, a przeciwnik tylko ASFa, to twoje 2 zasady powodują bicie po inicjatywie, a jego ASF ciągle działa
Tak czy siak ponawiam pytanie - jak radzicie sobie z Dark Elfami ?
3 klepaczy na pegazach , lord siła 7 1++ na koniku, baba z deathem, MR3 i scrollem, 2x warlocki, duży strzelający fast, jeden mały, 4 bolce i 20 kuszników
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
rabsp, do takiej rozpy slomka i 1++
na dark elfy pierwsze ci sie zabija to tego latajacego cymbala z wardemna 3, bo on ustawia gre z nami. najlepiej go zlapac w cc feniksem, ale szarzujac![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
reszta jak z platka, a herosow w kawalerii, to sie nie zabija, chyba ze sa na tyle glupi zebywpasc w wl.
na dark elfy pierwsze ci sie zabija to tego latajacego cymbala z wardemna 3, bo on ustawia gre z nami. najlepiej go zlapac w cc feniksem, ale szarzujac
reszta jak z platka, a herosow w kawalerii, to sie nie zabija, chyba ze sa na tyle glupi zebywpasc w wl.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
potestowałem sobie swordmasterów dzisiaj na turnieju na 1200, najgorszy występ ever, wracają w najciemniejszy kąt pokoju
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ja mogłem to samo powiedzieć po turnieju na ETC w zeszłym tygodniu. Najgorszy turniej ever, nawet mój pierwszy turniej poszedł mi lepiej;)
Ale co tam, dam im ostatnią szansę za tydzień, bo na UB jakoś lepiej mi się spisują. Tam 3/3 gry wygrane i to nie z byle jakimi przeciwnikami;P
Ale co tam, dam im ostatnią szansę za tydzień, bo na UB jakoś lepiej mi się spisują. Tam 3/3 gry wygrane i to nie z byle jakimi przeciwnikami;P
Wojtuś równie dobrze mógłbyś pisać po chińsku, tyle samo można by wtedy zrozumieć, nie wiem może jakiś specjalista czy coś by ci pomógłWojtuś pisze:rabsp, do takiej rozpy slomka i 1++
na dark elfy pierwsze ci sie zabija to tego latajacego cymbala z wardemna 3, bo on ustawia gre z nami. najlepiej go zlapac w cc feniksem, ale szarzujac
nie umiem po chinsku. po za tym ludzie tez nie umieja, a na dodatek nie wiem jak ustawic chinskie slaczki.
nie rozumiem, czego nie rozumiesz, bo ja wszystko rozumiem. no oprocz tego, czego nie rozumiesz.![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
nie rozumiem, czego nie rozumiesz, bo ja wszystko rozumiem. no oprocz tego, czego nie rozumiesz.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
o widzisz ten post rozumiemWojtuś pisze:nie umiem po chinsku. po za tym ludzie tez nie umieja, a na dodatek nie wiem jak ustawic chinskie slaczki.
nie rozumiem, czego nie rozumiesz, bo ja wszystko rozumiem. no oprocz tego, czego nie rozumiesz.