Alternatywne figurki Bretonni
Re: Alternatywne figurki Bretonni
Jak już skleisz te trebki to wrzuć fotkę. Mam co prawda 2 sztuki od GW, ale urozmaicenie w kolekcji jest mile widziane, więc jak będą fajne, to może też się skuszę.
Nie da się w to nie trafić z działa
Ale wygląda epicko 

M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Sam mam swoje treby o 2,5x większych wymiarach, niż te GW.
Gniewko pisze:A kto Ci zabroni? Trebusz to trebusz, jak wygląda bardziej realnie i w skali, to tym lepiej.
Nie tylko wygląda bardziej realnie, ale i strzela 5 gramowymi kamieniami na 2m

Jakby nie patrzeć wszystkie figurki metalowe/finecastowe oprócz bohaterów doczekują się plastikowych wersji, z trebuszem nie powinno być inaczej.
Co do wielkości samej maszyny to zdarzają się lepsze kwiatki - np. ogromne działo ogrowe strzela tak samo jak połowę mniejsze działo imperium czy jeszcze mniejsze działo krasnoludów.
Co do wielkości samej maszyny to zdarzają się lepsze kwiatki - np. ogromne działo ogrowe strzela tak samo jak połowę mniejsze działo imperium czy jeszcze mniejsze działo krasnoludów.
Panowie to jest gra, w dodatku fantasy, a nie prawdziwe pole walki. Jak wyobrażacie osobie używanie trebusza, który miałby rozmiary odpowiednie do skali? Ilość modeli odzwierciedlająca prawdziwą liczebność obsługi ( w niektórych egzemplarzach dochodziła do 60 osób!), byłaby większa niż reszt armii. No ale 60 żywotności dla naszego trebka by pasowało 

Mogę się mylić, bo nie znam dokładnie fluffu Bretonni, ale to nie jest przypadkiem tak, że to jest FIELD Trebuchet?
To przecież nie jest oblężniczy trebusz 

paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
- Marcin z Bretonnii
- "Nie jestem powergamerem"
@ Jasif
Tak w istocie jest. Trebusz wystawiany na polu walki to miniaturowa wersja tych, które mają się znajdować na murach zamków.
Tak w istocie jest. Trebusz wystawiany na polu walki to miniaturowa wersja tych, które mają się znajdować na murach zamków.
Jeśli szukacie zamienników trebuszy to zapraszam, piszcie pw.
Zdjęcie na zachętę

Reszta zdjęć tutaj, w drugim poście:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=44577
Zdjęcie na zachętę

Reszta zdjęć tutaj, w drugim poście:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=44577
Ostatnio zmieniony 24 cze 2014, o 19:15 przez Matijjos, łącznie zmieniany 2 razy.