MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Zenujace. Oby sie nie podlamali

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Zaczyna się gwizdanie pod gospodarzy. A tak ktoś kiedyś psioczył na Koreę :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Dzisiaj Meksyk! Mam nadzieję, że ze 2 bramy wbiją i wygrają z Kamerunem :mrgreen:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

No niesmak jest, Chorwacja już ładnie ich tam cisnęła i pomimo, że dalej kozacko walczyli, to nie to samo z bramką w plecy i do tego jeszcze przez sędziego...
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Spory niesmak. Trudno, zobaczymy, co dalej.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Skiper
Mudżahedin

Post autor: Skiper »

Zapowiada się na powtórkę z Korei.

TVP #-o

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Sędzia - masakra.

A podczas ceremonii otwarcia tańczące treemany:
Obrazek

:mrgreen:
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

@sevi
a mowili, ze polska kadra sie nie pojawi na ME2014 a tu prosze, nawet w inauguracj mistrzostw sie pojawili ;)
Ostatnio zmieniony 13 cze 2014, o 06:55 przez Morsereg, łącznie zmieniany 2 razy.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Wystarcza sędzia z ekstraklasową przeszłością :D
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Przypomnijcie sobie bodajże mundial w Hiszpanii. Gdy Kuwejt stracił gola strzelonego prawidłowo, na murawę wszedł arabus owinięty w te swoje szmatki, coś rzekł sędziemu ze Zwiazku Sowieckiego i i ten - nie uznał gola... To było mistrzostwo swiata. To, co zrobił sędzia wczoraj to zaledwie mistrzostwo Azji...
Teraz mogą być dwa scenariusze:
- sędziowie dalej będą ciągnąć canarinhos do mistrzostwa i uda im sie to albo nie
- będzie wręcz odwrotnie - będą się bali podyktowac jakiegoś karniaka, zeby nie być posądzeni o drukarstwo...

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Tia, wystarczył 1 mecz i już mi się odechciało oglądać. Promowanie oszustów, rewelacja.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Pomijając żałosny poziom sędziowania, to nie wiem na co narzekacie, w tym meczu, Brazylia strzeliła 4 bramki :), a Chorwacja żadnej i dlatego przegrała. Nawet wątpliwy karny (którego nie powinno być imo) tego nie zmieni, bo bez karnego byłoby 2:1, a to wciąż przegrana. Chorwacja grała rwanie i nierówno, Brazylia zresztą też, ale ona miała Nejmara i Oscara, którzy zrobili różnicę.
Z twierdzeniem, że sędziowie będą ciągnąć Brazylię do finału, trzeba się wstrzymać do następnego meczu. Fakt faktem, że ten Japończyk, to masakra, kto go wybrał na tak prestiżowy mecz i kto mu dal uprawnienia do sędziowania w FIFA jak takie babole strzela? :shock:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Solider pisze: bo bez karnego byłoby 2:1, a to wciąż przegrana.
Trollujesz czy na piłce się nie znasz?
edit: Strata gola wymusza zmianę taktyczną gry - szkoda że tego nie uwzględniasz. Brazylia po za kilkoma ładnymi offami nie pokazała nic, przy Chorwacji która przecież grała w barażach...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

SoCiu pisze:
Solider pisze: bo bez karnego byłoby 2:1, a to wciąż przegrana.
Trollujesz czy na piłce się nie znasz?
edit: Strata gola wymusza zmianę taktyczną gry - szkoda że tego nie uwzględniasz. Brazylia po za kilkoma ładnymi offami nie pokazała nic, przy Chorwacji która przecież grała w barażach...
Oczywiście, że zmienia się taktyka, ale przy "słabo" grającej Brazylii, czyż odrobienie strat nie powinno być łatwiejsze, skoro Chorwacja grała tak super? :wink: Chorwacja zagrała słabo, co widać w statach pomeczowych, nie strzeliła żadnego gola i dlatego przegrała, usprawiedliwianie porażki niesłusznym karnym to kiepski pomysł.

Ps. Pamiętaj, że Chorwacja pierwsza objęła prowadzenie i jakoś nie potrafiła dobić Brazylii, ani utrzymać przewagi, więc chyba nie grali, aż tak dobrze.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2014, o 07:35 przez Solider, łącznie zmieniany 1 raz.

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Brazylia musiała wygrać ten mecz po prostu i FIFA im w tym pomogła.
Jak dla mnie to było polityczne zagranie arbitra – nigdy nie jest dobrze kiedy odpadają gospodarze, tym bardziej kiedy w samej Brazylii poparcie dla Mistrzostw było małe. Porażka, czy nawet remis Brazylii w meczu otwarcia miałyby zły skutek dla turnieju…

Mam wrażenie że Chorwaci się trochę spalili, przy ich skillu powinni lepiej zagrać.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Ja myślę, że wszystko przez sędziego, to był zły wybór FIFY, mają lepszych arbitrów. Tutaj sędzia się spalił.

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Pamiętam jak w meczu z grecją na otwarcie euro sędziowie pomagali nam jak tylko mogli, ale nasi honorowo uznali, że prezentów nie przyjmują.
Co do wczorajszego meczu, mimo że kibicowałem Chorwatom, moim zdaniem, Brazylia była zdecydowanie lepsza.
Będzie problem jak błędy zaczną się w meczach stykowych, ale chyba każdy kto oglądą piłę nie jest naiwny i wie, że to smutny element tej gry.
Tytuł na onecie i innych portalach są śmieszne. "Chorwacja oszukana". No to chyba ja oglądałem inny mecz. No ale co tu się dziwić, najwyraźniej lubimy spiskowe teorie dziejów. :wink: Webbowi też nie możemy darować karnego z kapelusza w meczu o pietruszkę. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 13 cze 2014, o 08:31 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bez "pomocy" sędziego Chorwaci mogli spokojnie ten mecz zremisować, a nawet wygrać. W miarę upływu czasu canarinhos coraz bardziej by się otwierali i jakaś kontra mogła się udać. Ale nic z tego nie wyszło, bo arbiter załatwił sprawę bez pudła :evil: ...
Solider pisze:Pomijając żałosny poziom sędziowania, to nie wiem na co narzekacie, w tym meczu, Brazylia strzeliła 4 bramki :), a Chorwacja żadnej i dlatego przegrała. Nawet wątpliwy karny (którego nie powinno być imo) tego nie zmieni, bo bez karnego byłoby 2:1, a to wciąż przegrana. Chorwacja grała rwanie i nierówno, Brazylia zresztą też, ale ona miała Nejmara i Oscara, którzy zrobili różnicę.
Trochę to przypomina używanie statystyk przez naszych "rządzących" - oni też nie ogarniają zagadnienia, ale z ich wypowiedzi wszystko wygląda jasno i jednoznacznie...

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Bez "pomocy" sędziego Chorwaci mogli spokojnie ten mecz zremisować, a nawet wygrać.
A Brazylia mogła im wsadzić 3 lub 4 gole, bo okazji miała wystarczająco dużo. Gdybanie. Dla mnie lepiej jak wygrywa drużyna, która lepiej gra w piłkę. Za zwycięstwa w stylu Greków na euro dziękuję bardzo.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Szkoda Chorwatów...

ODPOWIEDZ