Może dlatego że ŻADEN GW nie może być magiczny? No czasem są wyjątk ale to wtedy by było to napisane .heimdall89 pisze:Serio? To wychodzi ze cały czas grałem źle:/. Straszny suchar. Dlaczego nie można?
Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Caly czas czekamy na FAQ ktory nam umozliwi orunowanie bronii dwurecznej
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
-
- "Nie jestem powergamerem"
Nie mogę nawet weteranowi hammerersów dać na GW runy . No to totalnie mnie zasmuciłeś. To co, jak krasnolud kowal run zobaczy GW to mówi - sorry, ale to przekracza moje możliwości? :p Inne nacje mogą mieć magiczne GW a Krasie już nie?
To co ja w takim razie dam lordowie na tarczy? Ktoś ma jakiś pomysł? Bo niby fajnie że ma magiczną broń, tylko szkoda że tym sposobem traci 2 siły...
Edit
A ma być coś takiego? Bo rozumiem że w poprzedniej edycji tak było?
To co ja w takim razie dam lordowie na tarczy? Ktoś ma jakiś pomysł? Bo niby fajnie że ma magiczną broń, tylko szkoda że tym sposobem traci 2 siły...
Edit
A ma być coś takiego? Bo rozumiem że w poprzedniej edycji tak było?
Nigdy żadna armia nie miała magicznych gw... też czekam na faqu ponieważ hamererzy maja tylko gw a ich chemo może mięć runy... wiec teoretycznie się da... ale ... lepiej poczekać na faqi ;p lub dać to pod głosowanie sędziom turniejowym
Standard na lordzie to
GW + dodatki do zbroii i talizmanów
Standard na lordzie to
GW + dodatki do zbroii i talizmanów
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
-
No, ale on na tarczy będzie - jeśli dam mu runę kamienia to ma już armor save na 1+ . Na turniejach póki co nie gram - jedynie ze znajomymi. A wiadomo kiedy FAQ ma być?
P.S.
Możliwe że się pomyliłem, ale wydaje mi się że w głównym podręczniku gdzieś była jakaś 2 ręczna broń .
P.S.
Możliwe że się pomyliłem, ale wydaje mi się że w głównym podręczniku gdzieś była jakaś 2 ręczna broń .
Pamiętej że możesz mieć 3 runy na 1 itemku. Moje złożenie lorda na tarczy :heimdall89 pisze:No, ale on na tarczy będzie - jeśli dam mu runę kamienia to ma już armor save na 1+ . Na turniejach póki co nie gram - jedynie ze znajomymi. A wiadomo kiedy FAQ ma być?
P.S.
tarcza - już ma savea 1 + a jest tańsza
gw
talizmany - 3x warding przez co ma warda 4+
zbroja - 2x1iron + furniture przez co ma +2 T i 1 W
-
No tarcza jest tańsza, ale nie skorzystam z niej jeśli mam GW :/. I cały plan poszedł się *****. Miałem w planach GW i potrójną runę of fury. Muszę to wszystko przemyśleć :p. Ale dzięki wielkie za info i rady .
z parry seva nie ale masz i tak +1 do sevaheimdall89 pisze:No tarcza jest tańsza, ale nie skorzystam z niej jeśli mam GW :/. I cały plan poszedł się *****. Miałem w planach GW i potrójną runę of fury. Muszę to wszystko przemyśleć :p. Ale dzięki wielkie za info i rady .
Heh magiczne great weapony mialy grave guards z bazy w 7 edycji, wiec nie tak zadna armia
jak masz tarcze to nie mozesz z niej korzystac majac gw, czyli nie masz dodatkowego sejva w cc. Na strzelanie owszem dziala
jak masz tarcze to nie mozesz z niej korzystac majac gw, czyli nie masz dodatkowego sejva w cc. Na strzelanie owszem dziala
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
-
E... chyba koledzy przeczycie sobie. Jeśli korzystam z GW to w cc nie liczy mi się +1 z racji iż mam wykupioną tarczę. To chyba runa kamienia jest pod tym względem lepsza nie?Fuxiorr pisze:z parry seva nie ale masz i tak +1 do sevaheimdall89 pisze:No tarcza jest tańsza, ale nie skorzystam z niej jeśli mam GW :/. I cały plan poszedł się *****. Miałem w planach GW i potrójną runę of fury. Muszę to wszystko przemyśleć :p. Ale dzięki wielkie za info i rady .
Pisałem wcześniej o wyjątkachmisha pisze:Heh magiczne great weapony mialy grave guards z bazy w 7 edycji, wiec nie tak zadna armia
Nie możesz strzelać po marszu. Steam gun to nie breath weapon, więc jest wielokrotnego użytku i nie możesz użyć go w cc.perkoz89 pisze:Mam pytanie czy żyrek może strzelać ze steam guna po marszu ?? Nie grałem jeszcze żyrosem i nie wiem czy traktujemy to zioniecie jako atak strzelecki które według rulebooka wykonujemy raz w grze .
To stary zapis, z poprzedniej edycji.
Dotyczy tylko booków, w których wykupienie opcji BSB uniemożliwia np. wykupienie łuku albo tarczy dla BSBka.
Dotyczy tylko booków, w których wykupienie opcji BSB uniemożliwia np. wykupienie łuku albo tarczy dla BSBka.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
-
Czyli BSB nie może mieć runy na pancerzu? Dozwolone są tylko runy na chorągwi?
A skąd ten pomysł?
Jedyne ograniczenie to konieczność wyboru - albo magiczne runy na zbroi/broni/talizmanie albo na sztandarze - nie można mieć równocześnie magicznego sztandaru i magicznych przedmiotów.
Jedyne ograniczenie to konieczność wyboru - albo magiczne runy na zbroi/broni/talizmanie albo na sztandarze - nie można mieć równocześnie magicznego sztandaru i magicznych przedmiotów.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Po marszu nie możesz uzywać steam guna, ale pamiętaj, że możesz zrzucić bombkiperkoz89 pisze:Mam pytanie czy żyrek może strzelać ze steam guna po marszu ?? Nie grałem jeszcze żyrosem i nie wiem czy traktujemy to zioniecie jako atak strzelecki które według rulebooka wykonujemy raz w grze .
-
Kolega który zadał wcześniej pytanie wprowadził mnie nieco w błąd i musiałem się upewnić;). Ale BSB może mieć GW jak reszta oddziału?
I jeszcze zauważyłem że lord na tarczy może mieć pistolet oraz np GW. Czy oznacza to że gdyby został zaszarżowany to z racji tego iż ma 4 ataki, to może 4 razy wystrzelić a potem przy pomocy GW zaatakować 4 razy? Dobrze rozumiem?
I jeszcze zauważyłem że lord na tarczy może mieć pistolet oraz np GW. Czy oznacza to że gdyby został zaszarżowany to z racji tego iż ma 4 ataki, to może 4 razy wystrzelić a potem przy pomocy GW zaatakować 4 razy? Dobrze rozumiem?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Tak, BSB może nosić GW, ogólnie bohaterowie mogą mieć inną broń niż reszta oddziału.heimdall89 pisze:Kolega który zadał wcześniej pytanie wprowadził mnie nieco w błąd i musiałem się upewnić;). Ale BSB może mieć GW jak reszta oddziału?
Tak możesz wykonać stand and shoot i strzelić, ale tylko raz, ponieważ broń strzelecka może wykonać tylko jeden atak, chyba, że ma zapisane inaczej. Następnie możesz wybrać, czy twoj Lord walczy GW czy 2xHW (pistolet liczy się w cc jako additional hand weapon)heimdall89 pisze: I jeszcze zauważyłem że lord na tarczy może mieć pistolet oraz np GW. Czy oznacza to że gdyby został zaszarżowany to z racji tego iż ma 4 ataki, to może 4 razy wystrzelić a potem przy pomocy GW zaatakować 4 razy? Dobrze rozumiem?